© woman.dk

6 lette sommerfrisurer

Få guiden til søde frisurer, der får håret væk fra ansigtet i sommervarmen.

21. maj 2013 af Rikke Fenger Christensen

6 lette sommerfrisurer

Snart kommer sommeren over Danmark (håber vi), og i den forbindelse har vi fundet inspiration til håret, så du kan få det væk fra ansigtet. Løst hår kan nemlig hurtigt blive irriterende (og varmt!), når temperaturen stiger.

Denne sommer skal du gå efter et casual look. Du kan roligt give dig i kast med disse frisurer, og don’t worry - looket skal helst være lidt tilfældigt, så det gør ikke noget, hvis du kommer til at lave fejl.

Boho-fletningen

© woman.dk

Boho-fletningen
Boho-fletningen

Den pjuskede fletning blev et hit efter designeren Alexander Wang sendte alle modeller på catwalken med denne frisure, da han fremviste sin forårs- og sommerkollektion 2010.
Den skødesløse fletning er stadig hot, og heldigvis nem at lave! Du får looket ved at lave en løs fletning i den ene side. Saml spidserne med en elastik og løsn derefter fletningen lidt og rod lidt op i håret. På den måde får din fletning et mere tilfældigt look. Du kan evt vikle lidt hår omking elastikken, så denne ikke er synlig. Afslut med en gang hårlak, så håret holdes på plads, når du går ud i sommersolen.

© Getty

Den pjuskede fletning blev et hit, efter designeren Alexander Wang sendte alle sine modeller på catwalken med denne frisure i 2010. Her viser Whitney Port, hvor lækker fletningen er til et hverdagslook.

Sådan gør du:
Du får looket ved at lave en løs fletning i den ene side. Saml spidserne med en elastik og løsn derefter fletningen lidt og rod lidt op i håret. På den måde får din fletning et mere tilfældigt look. Du kan eventuelt vikle lidt hår omking elastikken, så den ikke er synlig. Afslut med en gang hårlak, så håret holdes på plads, når du går ud i sommersolen.

Hverdagsknold

© woman.dk

Casual knold
Casual knold

Den flotte knold som man liiige hurtigt sætter op, mens man er på farten, kan faktisk være lidt besværlig at få til at sidde.
Woman har fundet en guide til en supernem knold, som holder! Se den her

Den flotte knold, som du liiige hurtigt sætter op, når du er på farten, kan faktisk være lidt besværlig at få til at sidde. Rihannas knold sidder perfekt, og vi har fundet en supernem guide til, hvordan din knold kan blive ligeså fin.

Sådan gør du:

Hårknude på den fede måde

© woman.dk

© woman.dk

© woman.dk

Knuder i håret er normalt noget, vi helst vil undgå! Men hvis du selv har lavet knuderne og de ikke bare skyldes filtret hår, er det en helt anden sag, for det ser rigtig lækkert ud! Hayden Panettiere har valgt først at knytte knuder på sit hår, og derefter sætte det op i en knold. På den måde kan du nemt få en fin og anderledes knold.

Sådan gør du:

">

 

Hot hestehale

© woman.dk

Lækker hestehale
Lækker hestehale

Vi ved det godt.. Hestehalen hænger mange langt ud af halsen, fordi den ofte er en nødløsning, når hårkrisen presser på. Men hvis Blake Lively kan bære den til en premiere, så bør vi andre måske også give den en ekstra chance. Blake har valgt en casual lav hestehale, og afsluttet med at sno en hårtot om elastikken, hvilket gør den ekstra fin. Et look som passer perfekt til en shoppingtur.

© woman.dk

Vi ved det godt.. Hestehalen hænger dig sikkert langt ud af halsen, fordi den ofte er en nødløsning, når hårkrisen presser på. Men hvis Blake Lively kan bære den til en premiere, så kan vi andre måske også give den en ekstra chance. Blake har valgt en lav hestehale og afslutte med at sno en hårtot om elastikken, hvilket gør den ekstra fin.

Sådan gør du:

Knuder i hestehalen

© woman.dk

Knyt knuder i din hestehale og vær med på noderne denne sommer. Ja, vi har allerede nævnt knuderne én gang, men du kan bruge dem på forskellige måder. Denne version vil helt sikkert høste mange komplimenter og passer perfekt til en tur på stranden.

Sådan gør du:

© woman.dk

Lækker boheme

© woman.dk
© woman.dk

Hvis ikke du er vild med de store opsætninger, kan du vælge at trække det forreste hår væk fra ansigtet, og samle det bagpå med en elastik eller hårnåle. Denne frisure kan varieres ved at sno eller flette det forreste hår, som skuespillerinden Amanda Bynes har valgt.

Sådan gør du:

Du kan sagtens undvære blomsten til sidst, hvis du synes, det bliver for meget.

3 gode råd til hår der driller

Disse frisurer er lettest at lave i hår med bevægelse - bølger eller krøller. Hvis du derimod er beriget med fint skandinavisk hår, kan det være svært at skabe den rette struktur i håret. Men giv ikke op! Her får du 3 gode råd til, hvordan du gør håret mere samarbejdsvilligt:

© woman.dk
1. Lad være med at vaske håret. Dit hår er nemlig altid lettest at arbejde med på anden- eller tredjedagen efter en hårvask, så undgå at vaske hår, umiddelbart inden du skal sætte hår. Hvis du absolut er NØDT til at vaske lokkerne samme dag, som du skal stadses ud, kan du bruge en god styling-spray eller saltvandsspray. Woman elsker "I Hate My Hair The Day It's Washed" fra Lee Stafford, fordi den lever op til sit navn! Den giver dit hår en lækker struktur, som gør det let at arbejde med.

I Hate My Hair The Day It's Washed - 99 kr hos magasin.dk
Køb den her

2. Brug tørshampoo, hvis forbuddet mod hårvask betyder, at dit hår bliver en anelse fedtet. Den fjerner nemlig dit nyerhvervede wetlook, så du igen kan gå ud i offentligheden.

3. Toupér håret. Hvis dit hår er meget fint og har tendens til at klaske sammen i løbet af dagen - eller du bare gerne vil have lidt ekstra fylde -  kan du toupere håret let, inden du sætter det op. En rigtig touperingsbørste er supergod at bruge, da den slider mindre på håret end den plastik eller metalkam. Samtidig får du en meget flottere og mere luftig toupering.