© Getty Images

7 fejl, du begår i badet, som skader din hud

Du kommer ikke udenom at gå i bad, så læs hellere med – for din sundheds skyld!

20. september 2018 af Benjamin Native Studio for A-derma

Mange af os snupper et dagligt bad – og nogle gange alene fordi et bad føles dejligt og giver en god afslappende fornemmelse i kroppen. Desværre risikerer vi bare at udtørre og slide på vores hud, hvis vi begår disse fejl. Læs med, og få tips til at blive bedre til at gå i bad

1. Du bader for længe

Medmindre du går efter looket rynket rosin, så er et langt bad sjældent godt for noget. Når din hud bliver udsat for vand for længe, kan det nemlig være med til at udtørre din hud. 

Hold dig derfor til bade mellem tre -ti minutter, og sørg samtidig for, at du beskytter din hud i badet med en beroligende Shower-Gel som A-Dermas Ultra-Rich Shower-Gel.

A-Derma Ultra-Rich Shower-Gel er både til ansigt og krop. Den er tilpasset hudens Ph-værdi og er optimal til sarte og tørre hudtyper og der desuden lavet af 90 procent naturlige ingredienser. Køb den her.

© A-Derma

2. Du bader for varmt

Aah, der er sjældent noget bedre end et varmt bad, når kroppen skal varmes op og i gang. Men faktum er bare, at det varme vand er hårdt for din hud, fordi det fjerner din huds naturlige olier i langt højere grad end koldt vand. Når du vasker hudens naturlige olier af, bliver huden nemlig mere tør og irriteret. Derudover kan det varme vand også være med til at øge rødme og inflammation i huden.

3. Du bruger en skrap sæbe

Det kan virke ironisk, at du kan bruge en sæbe, der vasker for meget af. Men det kan du altså. Bruger du en skrap sæbe, der både skummer og dufter ekstra meget af parfume, kan det nemlig fjerne de naturlige olier på huden, stresse din hud og gøre den irriteret og tør.

Undgå at irritere din hud, og brug en skånsom sæbe, der styrker din hudbarriere som A-Dermas Hydra-Protective Shower Gel.  

A-derma Hydra-Protective Shower Gel styrker og beskytter din hudbarriere, mens den skånsomt renser din hud. Vaskegelen passer både til dig med sart og normal hud og indholder 93 procent naturlige ingredienser. Vaskegelen er tilpasset hudens naturlige pH og efterlader en beskyttende hinde på huden, som efterfølgende føles nærende og balanceret. Køb den her.

© A-Derma

4. Du barberer dig som det første i badet

Også når det gælder hårfjerning i badet, er der tips at hente, hvis du gerne vil holde din hud sund. Du bør nemlig vente med at barbere dig som det sidste, for så er dine hår blevet blødere og dine porer åbne, og dermed bliver din hud mindre generet, når du fjerner hårene. 

5. Du skyller ikke sæben ordentlig af

Nu har du lært, at din sæbe kan være hård ved din hud. Derfor siger det også sig selv, at du selvfølgelig skal være ekstra opmærksom på at skylle den af din hud for at undgå, at den bliver irriteret. Så husk lige det.

6. Du tørrer dig for hårdt med dit håndklæde

Når badet er slut, skal du selvfølgelig tørres. Men også her skal du være varsom, for din våde hud er ekstra følsom, og derfor har den brug for en kærlig behandling med håndklædet og ikke bare en hurtig omgang skrub.

7. Du venter for længe med at smøre dig ind

Du bør ikke vente længere end 3 minutter efter dit bad, når du skal smøre dig ind. Dampen, der har lagt sig på din hud efter badet, forsvinder nemlig hurtigt igen. Og når huden først er tør, bliver den mindre modtagelig for cremer.

Efter badet kan du med fordel bruge A-Derma Moisturising Body Lotion, som er både plejende og beroligende.  

A-Derma Moisturising Body Lotion er en lækker bodylotion til alle hudtyper. Den har en hurtig absorbering og en mild blomsterduft af rose og viol. Indholdet af havre-ekstrakt gør cremen beroligende og modvirker tørhed og irritation. Køb den her.

© A-Derma