7 irriterende hudproblemer, vi alle kender – og deres løsning

Argh, tørre pletter – gå væk!

24. september 2018 af Redaktionen

Problem 1: Skinnende hud

DO!

Dup huden mat: Hold et enkelt lag Kleenex mod de skinnende områder, før du pudrer.

Giv fugt, og undgå fedt: Husk creme, selv om din hud skinner. Du bør ikke droppe den helt, da tørstig hud reagerer ved at producere ekstra meget fedtstof.

DON’T!

Spar på sminken: Forsøg ikke at skjule den fedtede hud under flere lag makeup. Nøjes med en matterende dagcreme og en mat pudder.

Problem 2: Bumser

DO!

Nul sukker: Prøv at droppe al sukker i din kost i 14 dage. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel det gør.

Gem dem bag mineralerne: Mineralfoundation er noget af det bedste til at skjule bumser. Det dækker effektivt og naturligt, tilstopper ikke porerne og plejer endda huden imens.

DON’T!

Nix pille: Trykkeri forbudt! Kan du alligevel ikke holde nallerne væk, bør du rense huden først og vikle rene servietter om fingerspidserne, så du ikke spreder bakterierne.

Problem 3: Store porer 

DO!

Fyr op under fugten: Brug fugtcreme morgen og aften, og supplér gerne med et serum. Hvis huden er tør, vil porerne nemlig blive udspilede og virke endnu større.

Forebyg propper: Du kan til en vis grad undgå sorte hudorme ved at rense to gange dagligt og bruge såkaldt ikke-comodogen foundation, som gør, at makeuppen ikke sætter prop i porerne.

DON’T!

Tro ikke på mirakler: Køb dig ikke fattig i produkter, der lover at mindske porerne. Det kan ikke lade sig gøre. Til gengæld kan en god primer midlertidigt få dem til at synes mindre.

Problem 4: Tørre pletter

DO!

Lokal pleje: Smør de tørre områder med en fuld-fed specialcreme. I resten af ansigtet kan du nøjes med en almindelig dagcreme alt efter årstiden.

Fyld depoterne op: Kom tørheden i forkøbet ved at skifte til en nærende ansigtscreme allerede i september. Brug den hele vinteren, så huden får fedt nok.

DON’T!

Makeup i rette tid: De tørre pletter kan være røde og uskønne, men put ikke makeup direkte på. Påfør først camouflagen, når huden er mættet med creme. 

Problem 5: Tør hud

DO!

Fugt i 2. potens: Giv din hud en dobbelt dosis fugt to gange dagligt: først et serum, der fugter igennem helt nede i de dybeste hudlag, og dernæst en let ansigtscreme til at fugte overhuden.

Rens rigtigt: Rens ansigtet morgen og aften, helst med et mælkeagtigt eller cremet produkt, der ikke skal skylles af med vand. Helt ren og nyrenset hud tager nemlig meget bedre imod fugtplejen.

DON’T!

Væk med vandet: Glem alt om vaskegelé, sæbe til ansigtet og anden pleje, der skal renses af med vand hver dag. Du kan dog godt bruge en god ansigtsscrub et par gange om ugen.

Problem 6: Rødmen

DO!

Apotekshopping: Du har brug for helt enkle og gennemtestede produkter, så du ikke provokerer din hud. Dem finder du nemt på apoteket, hvor personalet også kan hjælpe dig.

Grøn creme: Vælg en let grøntonet dagcreme. Du bliver ikke søsyg at se på, den grønne undertone neutraliserer blot det røde, så din hud bliver ‘normalfarvet’.

DON’T!

Less is more: Lad være med at bruge et helt arsenal af hudpleje, når huden er sart og har let til rødmen. Hold dig til et mildt renseprodukt og en ditto dagcreme.

Problem 7: Pigmentpletter 

DO!

Gem og beskyt: Pigmentpletter kan være meget skæmmende, men kan heldigvis skjules. Brug en dækkende foundation lokalt på pletterne. 

Pletfjerner: Der findes særlige serummer, der opbryder klumperne af pigment, så de bliver mindre tydelige. Det mest optimale er en variant med solfaktor. Pletterne kan dog kun forsvinde helt med laserbehandling.

DON’T!

Pas på solen: Ingen sol uden faktor! Så enkelt er det. Ubeskyttet solpåvirkning skaber nye skjolder og forværrer dem, du allerede har. Brug creme med solfaktor hver dag, året rundt. 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet og skrevet af Maria Rothmar

Læs mere fra samme kategori