© Getty Images

7 tips, der garanterer dig sund og smuk hud i efteråret

Læs, hvordan din hud ændrer sig i efteråret, og hvad du kan gøre ved det

14. november 2018 af Benjamin Native Studio for A-Derma

Din lækre sommerglød er for længst forsvundet, og minderne om de korte sommerkjoler virker næsten som en drøm. Efteråret er kommet, og nu gælder det halstørklæder, varme frakker og lange bukser. Men selvom du er pakket ind, er det stadig ligeså vigtigt at pleje din hud om efteråret og vinteren, som det er om sommeren. Det ustadige vejr og de kolde temperaturer påvirker nemlig din hud, som derfor kræver ekstra pleje i de kolde vintermåneder. 

Læs, hvilke ting du kan gøre for at holde din hud smuk og sund i efteråret. 

1. Vask huer, halstørklæder og vanter

Hvis du har tendens til uren hud, kan du forværre det om efteråret og vinteren, hvis du ikke husker at vaske accessories som huer, vanter og halstørklæder. Fordi du som regel bruger dem hver dag, bliver de nemlig fyldt med bakterier og skidt. Gør det i stedet til til en vane at vaske dem reglmæssigt.  

2. Brug vaskeolie

Vand og sæbe kan være med til at udtørre din hud og fjerne det naturlige fedtlag, som beskytter huden mod eksempelvis kulde og udtørring. Særligt i de kolde måneder kan det være en fordel at gå i bad om aftenen, fordi du på den måde undgår at vaske det fedtlag af, som din hud har oparbejdet i løbet af natten. I stedet for at bruge sæbe kan du kaste dig over en vaskeolie, der er specifikt udviklet til at undgå at udtørre huden, når du bader.  

Exomega Control Shower Oil er en blidt rensende, plejende og blødgørende vaskeolie fra A-Derma. Produktet virker tilmed beroligende og anvendes til børn og voksne med atopisk og tør hud. Exomega Control Shower Oil reducerer fremkomsten af tørhed og irritation. Køb den her.

© A-Derma

3. Luft ud

Om sommeren har vi tendens til at være mere udenfor og får derfor også mere frisk luft, men det er en smule anderledes om vinteren. Her opholder vi os nemlig mere indenfor, hvor luften typisk også er mere tør, fordi vi har radiatoren tændt. Den tørre luft virker irriterende og udtørrende på huden, så sørg for at lufte ud regelmæssigt i løbet af dagen.  

4. Drik vand

Det er gyldne dråber, men alligevel skal de fleste af os mindes om det igen og igen, for det er bare en lille smule kedeligt det der med at drikke vand. Men du skal altså huske det – for din huds skyld! Selvom du ikke sveder eller (formentlig) er så aktiv om vinteren, som du er om sommeren, så trænger din hud stadig til at blive fugtet indefra, og det gøres nu en gang bedst med vand.  

5. Bodylotion

En af de absolut største syndere, når det er handler om smuk og sund hud, er at glemme fugten. Og særligt i de kolde måneder er behovet ekstra stort, fordi din hud bliver udfordret af både kulde, blæst, for varmt vand, tør luft og meget mere. Du kommer altså ikke igennem efteråret uden en god bodylotion, der er ekstra nærende til de kolde dage.

A-Derma Xera-Mega Confort Cream er en effektiv, nærende og blødgørende creme som har fugtgivende og beroligende egenskaber på tør og meget tør hud. Køb den her.

© A-Derma

6. Husk solcremen

Du har hørt det før; solcremen skal på året rundt – også selvom solen ikke skinner. UVA-strålerne er nemlig stærke hele året, og derfor skal du altså smøres ind hver eneste dag. Husk især ansigt, hals og bryst, da din hud er mest sart og tynd her.   

7. Lyt til din hud

Som med alt andet, er det selvfølgelig vigtigt, at du lytter til din hud – hele året. Lad være med at ignorere, hvis den pludselig mærkes mere tør, bliver hurtigere rød eller føles strammere. Det er alt sammen tegn på, at du skal ændre noget i dine rutiner.