© iStock

7 typiske fejl, du begår hver sommer, når det gælder din solcreme

Ja, det er dig, vi mener!

7. juni 2018 af Benjamin Native Studio for A-derma

1. Du blander din solcreme med andre hudprodukter. Hvis det sidste du gør, inden du træder ud ad døren om morgenen, er at tage solcreme på, er du allerede på afveje. Faktisk skal du starte med at smøre dig ind i solcreme og lade den trænge ind i huden. Solcreme skal nemlig direkte på din hud og ikke blandes ovenpå produkter som olie og ansigtscreme.

2. Du bruger ikke solcreme, når det er overskyet. Det kan virke fjollet at smøre dig ind, når du ikke engang kan se solen, men uv-strålerne trænger også gennem skyerne og kan dermed stadig skade din hud.

3. Du læser ikke på etiketten bagpå. Der er meget forskel på solcremer, og det er vigtigt at sætte sig ind i. Nogle er vandafvisende, mens andre ikke er, og nogle beskytter kun mod nogle bestemte stråler. Det allervigtigste er at holde øje med, om din solcreme er bredspektret og dermed beskytter dig mod både UVA- og UVB-stråler.

  • UVA-stråler kan trænge gennem skyer og vinduer. Strålerne er stærke i alle dagtimer, trænger dybere ind i huden og er med til at ælde din hud.

  • UVB- stråler kan ikke trænge igennem vinduer, men er med til at ælde din hud. Strålerne er stærkest mellem kl. 10 og 16 og trænger gennem de øverste hudlag og kan brænde og skolde din hud.


A-DERMA PROTECT CREME SPF50+ er meget høj beskyttelse til sart og normal hud i ansigtet. Solcremen er bredspektret, fotostabil UVB-UVA beskyttelse med patenteret solfilterkompleks med kun få organiske filtre, der sikrer en langvarig effekt, sikkerhed og høj tolerance. 

4. Du kigger ikke på udløbsdatoen. Ligesom alle andre skønhedsprodukter kan solcreme også blive for gammelt og dermed ikke beskytte dig.

5. Du smører solcreme på i solen. Det er så fristende bare lige at smøre sig ind, mens du alligevel ligger og steger, men det dur altså ikke. Du skal ind i skyggen og smøre dig ind, så cremen kan trænge ordentlig ind i din hud. Ifølge Kræftens Bekæmpelse skal du vente 20 minutter, før du går ud i solen.

6. Du låner dine veninders solcreme: Sharing is caring gælder ikke, når det handler om solcreme. Din hud er din egen og har dens egne behov. Derfor findes der også solcremer, der er særlig velegnet til dig, der har sart, fedtet, tør, uren eller normal hud.

A-DERMA PROTECT AC LOTION SPF50+ er meget høj beskyttelse til kombineret eller fedtet og uren hud. Den er velegnet til sart hud. Og solcremen er bredspektret, fotostabil UVB-UVA beskyttelse med patenteret solfilterkompleks med kun få organiske filtre. Sikrer en langvarig effekt, sikkerhed og høj tolerance. 

7. Du bruger for lidt. Når det kommer til solcreme, er det ikke en dyd at spare. Som voksen skal du bruge omkring 40 ml eller en god håndfuld, når du skal smøre dig ind, og ifølge Kræftens Bekæmpelse bliver virkningen reduceret med op til tre fjerdedele, hvis du bruger for lidt. Så brug løs!