Kvinde lægger mascara
© iStock

8 mascarafejl, du virkelig skal stoppe med at begå

Vent! Skal vi ikke starte med at lægge mascara på de øverste vipper?

22. august 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Der findes mange helt almindelige makeupfejl, som vi alle begår. Og mange af dem har du måske begået med din mascara. Makeup-produktet, du bruger hver eneste freakin' dag! 

Det skal stoppe nu, så derfor har vi fundet otte fejl, som kan være årsagen til, at du ikke har de smukke, lange naturlige vipper, du drømmer om.

1. Du skifter ikke din mascara ud

En mascara kan holde i tre til seks måneder. Hvis du ikke har nået at bruge den inden, så smid den ud, og køb dig en ny.

2. Du forsøger at få den allersidste rest ud af din mascara

Når du gentagende gange bliver ved med at pumpe mascarabørsten op og ned, kan der komme bakterier ned i din mascara. Invester derfor i en ny, hvis det næsten er umuligt at få mere ud af den.

3. Du bruger øjenvippebukkeren efter, at du har lagt mascara

Det må du ikke! Brug den altid, inden du lægger mascara, da der ellers er risiko for, at dine vipper knækker (hvilket er vores allesammens absolut største skræk, når vi bruger en øjenvippebukker).

4. Du kigger op, efter du har lagt mascara

Kig ned i gulvet, frøken! Tæl til ti, og kig herefter op. Ellers ender du med at få aftryk af din nylagte mascara ved globelinjen. 

5. Du starter med at lægge mascara på de øverste øjenvipper

Du får (igen) aftryk af den nylagte mascara på globelinjen, når du afslutter med de nederste vipper. Start derfor i stedet med at lægge mascara på dine nederste øjenvipper.

6. Du bruger ikke din mascara lodret

Et godt tips til at nå helt ned til dine øjenvippers rødder er at bruge din mascara både lodret og vandret. Du bruger den sikkert normalt i vandrette zig-zag-bevægelser, men hvis du vender den om, kan du få fylde og farve helt nede fra roden og op.

7. Du tager endnu et lag mascara på senere på dagen

Efter en lang dag på arbejdet eller studiet, skal du liiiige friskes op, hvis du skal ud med veninderne. Dette inkluderer selvfølgelig også et ekstra lag mascara, men tag i stedet det hele af, og læg din mascara igen. Det ser meget pænere ud. Du kan også investere i en vandfast mascara, som holder meget længere end en almindelig.

8. Du bruger kun en enkelt mascara

Det er svært at finde en god mascara, der både giver fylde og længde. Brug derfor to – en, som er god til hvert formål. 

Hvis du ikke begår nogle af disse fejl, men stadig drømmer om længere vipper, har vi her samlet alt, du skal vide om eyelash extensions.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.