Bumser på ryggen
Bumser på ryggen kan være et irriterende bekendtskab. © Getty Images

Kosmetologen fortæller: “Derfor får du bumser på ryggen – og 3 ting, du kan gøre ved det”

Vidste du, at balsam kan være en af synderne?

23. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Der er få ting, der er mere irriterende, end når en øm bums (okay, lad os være ærlige: Når 30 ømme bumser) på vores ryg forstyrrer vores skønhedssøvn. Selvom bumser på ryggen er helt normalt og intet at skamme sig over, kan de små irriterende fætre på bagsiden af vores krop mildest talt være et irriterende bekendtskab, som vi ville give vores højre tå for at slippe af med – for good!

Derfor har vi talt med den holistiske kosmetolog Martine Aakjær, der i denne artikel vil give os svar på, hvorfor vi får bumser på ryggen, og hvordan vi slipper af med dem. 

Bumser på ryggen er helt normalt
Vi er mange, der døjer med bumser på ryggen: Det er helt normalt!© Getty Images

Hvorfor får jeg bumser på ryggen? 

Martine fortæller, at bumser på ryggen faktisk ikke er specielt meget anderledes end bumser i ansigtet. Dog vil mange måske opleve, at bumserne på ryggen skal behandles anderledes end bumserne i ansigtet.

Bumser på ryggen kan skyldes mange forskellige ting, forklarer Martine og remser grundene op: “Hormoner, genetik, stress, sved eller dårlige madvaner kan være grunden til, at du får bumser på ryggen.” 

Bumser på ryggen efter en løbetur
Husker du at hoppe direkte i bad efter din løbetur? Sved kan være en af synderne til bumser på ryggen.© Getty Images

3 tips til at slippe af med bumser på ryggen

  • 1. Sæt dit hår op med et elastisk, når du bruger balsam. Martine forklarer, at mange kvinder bruger balsam i håret, og i de minutter, hvor balsammen sidder i håret og arbejder, er det en god idé at sætte håret op. Martine forklarer, at det er, fordi der i nogle balsammer kan være ingredienser i, der kan tilstoppe porerne og give akne på ryggen. Derfor er en god idé at få håret væk fra ryggen, så længe der er balsam i det. 
  • 2. Sørg for at tage et bad eller få renset dit ansigt og din ryg, lige efter du har dyrket motion. Sved kan også tilstoppe porerne, og ryggen er et sted, hvor de fleste af os sveder, når vi dyrker motion. Martine understreger derfor, at det vigtigt, at du får vasket dig på ryggen med det samme, du har svedt, så du kan forebygge de tilstoppede porer, der kan føre til akne på ryggen.

Kvinde i bad, der har bumser på ryggen.
Martine råder dig til at sætte håret op, når du vasker det med balsam.© Getty Images

  • 3. Ligesom du skal rense, eksfoliere og pleje dit ansigt morgen og aften, er det samme rutine, hvis du har urenheder på ryggen. Martine råder dig til at investere i et renseprodukt, et peeling/eksfolieringsprodukt og et serum målrettet urenhederne på ryggen. Martine forklarer, at en ingrediens som salicylsyre kan være gavnlig. Du kan måske også bruge de produkter, du allerede har til ansigtet. Et godt tip kan være at have din rens stående i badet, hvor det kan være lidt nemmere at få renset og vasket ryggen.

Gode produkter til bumser på ryggen

Herunder kan du læse, hvilke produkter du med fordel kan anskaffe dig for at slippe af med dine bumser på ryggen. 

1. En god rens mod bumser på ryggen

Det vigtigt at få renset din ryg, hvis du vil holde dig fri af bumser på ryggen. Et bud på en god rens er denne sag fra Filorga. Produktet hjælper til at gennemfugte din hud og rengøre den i dybden. Den kommer ud som skum, og derfor er den nem at bruge: Både i og udenfor badet. 

Rensen koster 185 kroner, og den kan købes her

En god rens i kampen mod bumser på ryggen.
En god rens i kampen mod bumser på ryggen.© Martine-aakjaer.dk

2. Skrub bumserne på ryggen væk

En scrub kan være behjælpelig, når du går til kamp mod de små irriterende sataner på ryggen. Denne scrub kan bruges som en dybderensende maske til din ryg, da den er fyldt med små korn, som virker eksfolierende. Når du tilsætter vand omdannes scrubben til en rensemælk, der giver en blødere, glattere og mere klar hud.

Scrubben koster 210 kroner, og du kan købe den her

Skrub mod bumser på ryggen
En god scrub er alfa og omega i kampen mod bumser på ryggen.© Martine-aakjaer.dk

3. En god creme til bumser på ryggen

En creme kan være en god følgesvend, hvis du vil af med bumserne på ryggen. Denne creme er et godt bud på et produkt, der kan gå til kamp mod de irriterende fætre på ryggen. Denne creme udglatter ujævnheder og er beriget med en kraftfuld formel med 6 hydroxy syrer (både AHA og BHA syrer) som giver en let, effektiv eksfoliering. 

Med sine 525 kroner er cremen i den lidt dyrere ende, men til gengæld er der også til mange gange i den. Du kan købe den her

En god creme til bumser på ryggen
En god creme til bumser på ryggen.© Martine-aakjaer.dk

4. Bumserne på ryggens fjende: Salicylsyre! 

Hvis der er en ting, som dine bumser på ryggen ikke gider lege med, er det salicylsyre. Det er en ingrediens, der er egnet til at fjerne tørre, døde hudceller fra hudoverfladen på fedtet, uren hud, og den hjælper med at fjerne urenheder fra ryggen, der ellers ville blive på hudoverfladen og tilstoppe porerne på din ryg. 

Produktet koster 110 kroner her

Bumserne på ryggens fjende: Salicyl-syre!
Bumser på ryggen? Sig hej til jeres nye (u)ven: Salicyl-syre!© Magasin.dk

5. Rens til uren hud

En anden rens, Martine nævner, er rigtig god mod bumser på ryggen, er denne rensegel, der dybderenser huden for skidt, snavs og tilstopninger – og samtidig giver en let eksfoliering. Denne rens er rigtig god mod uren og fedtet hud, hvorfor den helt klart også vil være god mod bumser på ryggen. 

Rensen koster 225 kroner, og du kan købe den her

En god rens, hvis du vil af med bumserne på ryggen.
En god rens, hvis du vil af med bumserne på ryggen.© Martine-aakjaer.dk

6. Serummet, der opløser urenheder og bumser på ryggen

Bumser på ryggen er ikke ligefrem store fans af serummer, og dette fra Oskia, der er fyldt af mælkesyre, super-næringsstoffer, multi-vitaminer og antioxidanter, der synligt forbedrer hudens tilstand og tekstur, er helt klart også på bumser på ryggens fjendeliste. 

Serummet koster 589. Dog skal du ikke bruge det hver aften, men kun et par gange eller tre i ugen. Du kan købe det her

Serum til bumser på ryggen.
Dette serum står højt på bumser på ryggens fjendeliste.© Martine-aakjaer.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide