Bryster
© iStock

Chokolade giver faste bryster

Og så giver det også mere lyst til sex, siger ernæringsforsker!

21. marts 2007 af Mette Andrea Boesgaard

Chokolade er skønt – og ikke bare fordi det smager fortrineligt! Næh, spisen har faktisk alle mulige gode bi-egenskaber, siger ernæringsforskeren Arne Astrup fra Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet ifølge Jyllandsposten. Han og kollegerne har gennemført et studie i chokoladens gavnlige virkning, og et af deres fund er, at chokolade giver faste bryster!

Faste bryster og større sexlyst

Halvdelen af fedtet i chokoladen er stearinsyre, som har en fast konsistens. Det fedt, som vi spiser, indlejres i vores fedtvæv, og hvis vi spiser mørk chokolade i små mængder over længere tid, bliver det hårdt, forklarer Arne Astrup. Hvis du stadig kan få dig selv til at spise chokolade efter DEN oplysning, så kan du glæde dig over, at chokolade også har en gavnlig indvirkning på kvinders sexlyst (og formentlig også mænds).

Heller ikke her ved vi præcis, hvorfor chokolade får sexlysten til at stige, men det handler formentlig om, at der er stoffer, som øger blodgennemstrømningen i kønsorganer og i dele af hjernen, siger ernæringseksperten.

Mørk chokolade er sundest

Derudover giver chokolade et længere liv, det nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme og åreforkalkning, og forskerne har kigget på, om chokolade kan være slankende – ja, kan man ønske sig mere?! 

Men inden du får hånden for godt begravet i lækkerierne, så vær opmærksom på, at mørk chokolade er sundest – chokoladens gavnlige stoffer findes nemlig i kakaosmørret, og det er der mest af i mørk chokolade.

Chokolade er nærmest en grøntsag forklædt som slik, konkluderer Arne Astrup. 

Ja, man skal høre meget, før ørene falder af!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.