Kvinde smiler
© iStock

De 23 bedste og mest geniale skønhedstips fra kvinder (præcis) ligesom dig

På udkig efter længere vipper eller bedre bounce i krøllet hår?

17. december 2019 af Redaktionen

Brugbare og geniale makeup-tips kan både komme fra Instagram, eksperimenterende skønhedsbloggere og (overraskende nok) fra din egen køkkenskuffe. 

Men denne gang har vi spurgt de skarpeste eksperter på området: nemlig jer! Lad dig inspirere af kvinder præcis ligesom dig herunder. 

1. Til dig med tyndt hår

“En toupering ved rødderne gør en kæmpe forskel for fylden i mit hår og fungerer især godt i opsat hår. Investér i en særlig touperingsbørste, og sørg for at lade det øverste lag hår være, så det kan dække touperingen bagefter.” 

– Isabella 

2. Til dig med skæl

“Min frisør fortalte mig, at det slet ikke var skæl, men at det skyldtes, at jeg ikke vaskede min hovedbund godt nok, så den ikke kunne ånde. Nu skrubber jeg virkelig igennem med fingerspidserne, og det har hjulpet!” 

– Jeanette

3. Til dig med krøller 

“Brug masser af krøllespray i håndklædetørt hår, og føntør det så med diffuser. Det giver definerede, men stadig naturlige, krøller”

– Sandra

4. Til dig med kort hår

“Selvom mit korte hår tørrer hurtigt af sig selv, føntørrer jeg det altid. Først når det er helt tørt, putter jeg produkt i det, hvorefter jeg former det, som jeg har lyst. Det giver masser af fylde, så håret ikke klasker sammen og bliver kedeligt i løbet af dagen.” 

– Trine

5. Til dig med langt hår

“Alt kan reddes med tørshampoo og en knold! Kikser frisuren for dig, eller skal det gå lidt stærkt, kan du altid pifte rødderne med tørshampoo, rede håret godt igennem og samle det i en knold i nakken eller på toppen af hovedet.”

– Maria

6. Til dig med blond hår

“Du kan nemt lave et flot, koldt skær i håret med en lilla shampoo eller hårkur. Jo lysere dit hår er, og jo længere du lader produktet sidde i, jo tydeligere bliver det lilla skær.”

– Clara 

7. Til dig med hår, der fælder meget 

“Jeg sætter altid mit hår i en hestehale, så jeg minimerer antallet af mistede hår. Løst hår bliver nemlig nemmere fanget i lynlåse, smykker og skulderremme.”

– Sabine 

8. Til dig med brunt hår

“Jeg har læst, at brun er den hårfarve, der reflekterer lyset bedst og dermed ser sundest ud. Jeg plejer at skrue helt op for shinet ved at komme hårolie i inden føntørringen efter hver anden hårvask.” 

– Natasha

9. Til dig med rødt hår

“Mit røde hår er meget følsomt over for sollys og får nemt et blegt og mat skær. Jeg plejer at gå med hat de sommerdage, hvor solen er skarpest, og holder mig gerne i skyggen midt på dagen. Det er min lyse hud også glad for! Er skaden sket, frisker jeg op med en farvet hårkur.”

– Anna 

10. Til dig med kraftigt hår

“Fugt, fugt og mere fugt er hemmeligheden bag kraftigt hår, der er til at kontrollere. Med det mener jeg absolut ikke luftfugtighed, men næring i form af hårolie, hårkure og blødgørende shampooer.”

– Ditte 

11. Til dig med lyse bryn og vipper

“Få både øjenvipper og bryn farvet hos frisøren – og gør så ekstra meget ud af brynene, når du skal til fest. Jeg bruger brynpudder, og det ser virkelig sprødt ud!”

– Stine 

12. Til dig med tør hud

“Om aftenen bruger jeg en lækker ansigtsolie som natcreme og smører et tykt lag læbepomade på læberne. De fungerer som fugtboostere, der får lov at arbejde for min hud i de otte timer, hvor jeg sover.

– Marie

13. Til dig med fedtet hud

“Jeg har to helt uundværlige følgesvende, der holder min fedtede hud i skak: matterende primer under makeuppen og fedtabsorberende blotting paper i tasken.” 

– Marianne

14. Til dig med sart hud

“Min hud slår ud over de mindste ting, men jeg kan som regel komme det i forkøbet ved at holde mig til produkter med helt korte ingredienslister. På den måde er der langt mindre risiko for, at de indeholder noget, jeg ikke kan tåle.” 

– Lisa

15. Til dig med lys hud

“Embrace the paleness! Det behøver ikke være negativt at have lys hud, og skal den være ekstra smuk og porcelænsagtig, fremhæver jeg den med lidt rosaglimtende highlighter på kravebenene”

– Janne

16. Til dig med korte vipper

“Jeg har de sidste par måneder brugt et vippeserum, der skal smøres på ved kanten af vipperne, nærmest som en flydende eyeliner. Det koster lidt, men virker helt vildt – siden jeg startede, er mine øjenvipper blevet næsten dobbelt så lange!”

– Marie 

17. Til dig med mørk hud

“Takket være min gambianske far har jeg den lækreste chokoladefarvede teint, der dog i mange år måtte undvære matchende makeup. Så opdagede jeg MAC! Her kan du få foundation til alle hudtoner, selv de allermørkeste.” 

– Zenia

18. Til dig med runde kinder

“Det er faktisk ret nemt at få fyldige kinder til at virke smallere. Jeg suger bare kinderne ind foran spejlet og lægger en mat lysebrun solpudder, der hvor hulningen opstår. Bagefter toner jeg kanterne ud med børsten, og skal der være fest, supplerer jeg med highlighter på kindbenene”

– Cecilie

19. Til dig med små øjne

“Jeg får mine små øjne til at virke større ved at bukke vipperne inden mascara, så øjet virker mere åbent. Samtidig lægger jeg altid en hudfarvet eller beige streg på den våde kant – aldrig sort!” 

– Esther

20. Til dig med tendens til rødmen

“Mine kinder blusser op og bliver ildrøde ved den mindste anstrengelse. Jeg tager toppen af min rødmen ved at bruge en sart grøntonet primer under min dagcreme.” 

– Bea

21. Til dig med svage negle

“Hav en negleolie stående på natbordet, og giv både negle og neglebånd et ordentligt lag, inden du lægger dig til at sove.” 

– Mathilde

22. Til dig med parfumeallergi 

“Når jeg køber skønhedsprodukter, undgår jeg både parfume og essentielle olier. De naturlige duftolier kan nemlig virke lige så irriterende på huden, som kunstig parfume kan.”

– Louise

23. Til dig med urenhed

“Når jeg gerne vil nedtone bumser og shine, kan det godt blive lidt voldsomt med både foundation, concealer og pudder. Heldigvis har jeg opdaget, at mineralfoundation klarer det hele på én gang: skjuler effektivt og matterer naturligt.” 

– Tenna

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Rothmar.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.