Tre kvinder med firkantede ansigter - og fantastiske frisurer!
Tre kvinder med firkantede ansigter - og fantastiske frisurer!© Bulls

De bedste frisurer: Firkantede ansigter

Læs anden del af Womans store tema: Vælg frisure efter din ansigtsform

27. oktober 2009 af Rikke Hovn Poulsen

"Den så så flot ud på billedet af Scarlett Johansson, men..."

Kender du fornemmelsen af at vandre ud fra frisør-salonen med en følelse i maven af, at din nye frisure er helt, helt forkert?

Så er det højst sandsynligt, fordi du ikke havde din ansigtsform i baghovedet, da du bad frisøren give dig samme look som frøken Johansson. Derfor giver vi dig her guiden til, hvad der ser godt ud til dit firkantede ansigt.

I løbet af denne uge kan du se frisurer til runde, firkantede, ovale, lange og hjerteformede ansigter her på siden.

Tryk her for at se billeder af de bedste frisurer til dit firkantede ansigt.

 

 

 DET FIRKANTEDE ANSIGT:
Hvis du er den heldige ejer af et firkantet ansigt, skal du kun være glad - nogle af verdens smukkeste og mest berømte kvinder har samme ansigtsform som dig!
Dit ansigt er kendetegnet ved en bred pande og et næsten lige så bredt kæbe-parti, der samtidig er meget markant. Det er et stærkt ansigt - og hvis du ikke tænker over det, når du vælger frisure, kan du godt komme til at se en lidt maskulin ud. Brug håret til at bløde linjerne op!


 

GÅ EFTER:

  • KRØLLER: Et sus af krøller (eller bare en smule bølger) omkring et firkantet ansigt bløder helhedsindtrykket op. Det er allerbedst, hvis du ikke klipper krøllerne kortere end til kæbe-linjen.
  • KORT: I modsætning til mange andre ansigts-typer kan du sagtens bære kort hår - det ser godt ud til dit markante ansigt. Men sørg for, at der stadig er en smule længde i det øverste af håret, ellers bliver du hurtigt meget drenget at se på.
  • PANDEHÅR: Gå efter den lidt længere model af pandehår, der starter i den ene side og løber blødt hen over din pande - en løs hårtot, der falder ind over dit ansigt, bløder din kæbe gevaldigt op. Sørg altid for, at i hvert fald en del af din pande er synlig under pandehåret.
  • LANGT: Lag-på-lag er den bedste løsning for dig, der har et firkantet ansigt og gerne vil have langt hår. Tænk etager - og gerne masser af dem - og lad dem starte et lille stykke under kæben. Denne frisure ser også super godt ud i kombination med side-pandehåret.
  • SIDESKILNING: Prøv at skifte midterskilningen ud med en klassisk sideskilning. Det gælder både, når håret er sat op, og når det hænger løst.
  • OP: Hvis du gerne vil have ansigtet til at se en smule længere ud, skal du sætte håret op oven på hovedet i stedet for bagpå.

 

UNDGÅ:

  • SKARP PAGE: Den klassiske page, der slutter lige ved kæbelinjen, er ikke specielt god til dig. Hold dig generelt væk fra de helt skarpe frisurer.
  • PANDEHÅR: Når pandehåret er klippet i en helt lige linje hen over panden, bliver ansigtet endnu mere firkantet at se på. Ikke en god idé!
  • TILBAGESTRØGET: Hvis du stryger håret tilbage fra ansigtet i en stram knold eller hestehale, bliver dine markante træk meget tydelige. Det kan se flot ud til nogen - men det er ikke alle firkantede ansigter, der kan bære det.
  • GLAT: Langt, glat hår understreger dit firkantede ansigt. Krøller og etager bløder det hele lidt mere op.
Tryk her for at se billeder af de bedste frisurer til dit firkantede ansigt.