Chrissy Teigen med kort hår og krøller
Den korte, krøllede frisure passer perfekt til Chrissy Teigens runde ansigt.© Wenn

De bedste frisurer til dig med et rundt ansigt

Mindre glat og mere fylde – det er vejen frem

8. januar 2018 af Rikke Hovn Poulsen og Simone Overgaard Aaberg

“Den så så flot ud på billedet af Cameron Diaz, men...”

Kender du fornemmelsen af at vandre ud fra frisør-salonen med en følelse i maven af, at din nye frisure er helt, helt forkert?

Så er det højst sandsynligt, fordi du ikke havde din ansigtsform i baghovedet, da du bad frisøren give dig samme look som frøken Diaz. Derfor giver vi dig her guiden til, hvad der ser godt ud til dit runde ansigt.

Hvad skal det runde ansigt gå efter?  

Du har fyldige æblekinder, en lille rund pande og et rundt kæbeparti. Der er ikke særlig stor forskel på længden og bredden af dit ansigt – og så har det heller ingen skarpe kanter og vinkler. Vi har samlet fem frisurer, der er gode til dig med et rundt ansigt. 

1. Fylde på toppen

Det kan være en fordel for dig at få en klipning, hvor håret fylder mest foroven i stedet for på siden af hovedet. Det giver illusion om et længere ansigt i stedet for at understrege rundheden. Det gælder også, når du sætter håret op – det skal helst sidde oven på hovedet!

Hayden Panettiere med lyst og kort hår
Smukke Hayden Panettiere rocker de flotte krøller, der giver fylde på toppen.© Wenn

2. Kort hår 

Generelt kan det være en god idé at passe på med de helt korte frisurer – men hvis du sørger for, at det stadig fylder på toppen, kan det sagtens gå alligevel.

Supermodel Miranda Kerr med lang, krøllet page
Supermodellen Miranda Kerr ser kniv skarp ud med en lang, fyldig page. © Wenn

3. Længde

Du kan med fordel prøve med en frisure, der går længere ned end til kæbelinjen – gerne med masser af etager i din klipning og spil i håret. På den måde undgår du en masse hår på siden af hovedet, hvor du er allerbredest. 

Smukke Mila Kunis formår at forme lokkerne, så det passer til hendes runde ansigtsform – og så er hun så sej til at få hendes øjne til at stå godt til hendes look. Du kan også prøve at forme dine øjne med eyeliner, hvis du vil have et look a la Kunis'. 

Mila Kunis med langt og bølget hår
Langt hår med en masse etager er super flot til en rund ansigtsform. © Wenn

4. Langt pandehår

Hold gerne panden fri for hår, så ansigtet ikke virker endnu kortere, end det i virkeligheden er. Hvis du gerne vil have pandehår, kan du med fordel gå efter den lidt længere, blødere model, der starter i en sideskilning, i stedet for en massiv, lige linje hen over panden.

Chrissy Teigen med langt pandehår og sideskildning
Chrissy Teigen gør det godt med sideskilning og langt pandehår. © Wenn

5. Hæng håret foran skuldrene

Hvis du har langt hår, der hænger løst, kan du forsøge at lade noget af det hænge foran skuldrene. Bløde krøller er også super godt til dig med langt hår og et rundt ansigt. Skal du på festival eller ud og rejse, så kan du lave en af disse seks lette sommerfrisurer, der er gode til at få det lange hår væk fra hovedet i det varme vejr. 

Selena Gomez med langt og bølget hår
Håret foran skuldrene fremhæver det runde ansigt på bedste vis. © Wenn

Frisurer du med fordel kan undgå:

  • Skarp page: Hvis dit pagehår slutter over eller lige ved kæbelinje, får den dit ansigt til at virke endnu rundere, end det er. Hvis du gerne vil have pagehår, skal du i stedet forsøge med en lidt længere model, der slutter nogle centimeter under kæben.
  • Lige pandehår: Undgå gerne at klippe dit pandehår helt kort og skarpt. Det får din pande til at se endnu kortere ud, end den er.
  • Hår på siden af hovedet: Tænk opad i stedet for udad! Pas især på med store krøller – de kan hurtigt gøre det hele endnu rundere.
  • Glat: Du skal være forsigtig med at glatte dit hår alt for meget – især hvis du har tyndt hår. Det kan hurtigt få dit ansigt til at se stort ud.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.