Kvinde kigger sig selv i spejlet.
Dit ansigt afslører meget mere, end du tror. © Getty Images

Det afslører dit ansigt i virkeligheden om dig

Din hud er den største sladrehank

8. marts 2016 af Tina Lykkegaard og Michelle Andersen

Der er mange, der ikke ved det, men du kan faktisk se på hudens tilstand, hvordan du har det. Og så kan du finde ud af, hvor du skal sætte ind i stedet for at købe dig fattig i skønhedsjunglens mange produkter.

Hele 80 procent af hudens tilstande skal repareres og styrkes indefra. Huden fortæller, om du drikker for lidt vand, bekymrer dig, har fordøjelsesbesvær, eller om der er ballade i hormonsystemet. Nedenfor kan du finde ud af, hvad huden i dit ansigt afslører om dig. 

1. Mørke rande under øjnene

Hvis du har mørke rande under øjnene, betyder det, at din nyre er belastet og trænger til en masse vand. Som det første om morgenen skal du prioritere at drikke et stort glas vand og gerne med økologisk citron, da det virker som et indre brusebad for kroppen. 

Du optager vandet meget bedre, hvis du tilsætter lidt citron, fordi vitaminindholdet gør det nemmere for kroppen at bruge. Du kan med fordel også drikke the lavet på brændenælder, da det renser kroppen. 

2. Rynker mellem brynene

Hvis du er træt af den såkaldte ‘bekymringslinje’ mellem brynene, skal du tænke lidt ekstra på din lever, da den kan være på overarbejde. Drik en masse brændenælde- og mælkebøtte the. Det støtter kroppens udrensning.

Sørg også for at få nogle sunde fedtsyrer og gode fibre ved eksempelvis at spise avokado, valnødder, hørfrø, grove grøntsager og gerne rødbede. Dette støtter kroppens afgiftningsproces. Du kan for eksempel prøve at lave en omelet med spinat og avocado eller en rødbede-carpaccio

3. Urenheder omkring munden eller panden

Hvis du har urenheder omkring munden eller panden (eller linjer og rynker i panden), kan det være et tegn på, at din fordøjelse er på overarbejde. Hvis affaldsstofferne ikke kommer ud af kroppen via tarmsystemet, er kroppens eneste udvej gennem huden, og det kan give rynker og urenheder i panden og rundt om munden.

Gluten (for nogle kun hvede), sukker og specielt komælk kan irritere en følsom tarm. Forsøg derfor at undgå disse fødevarer i fire uger og se hvilken forskel det gør for din hud. Du kan også styrke fordøjelsen ved at indtage mælkesyrebakterier, som fås som tabletter. 

Salat med avocado, spinat, valnødder og æble.
Avocado, valnødder, hørfrø og grove grøntsager gavner kroppens afgiftningsproces.© Getty Images

4. Urenheder langs kæben og hagen

Hvis du oplever, at du har urenheder langs kæben og hagen, betyder det, at der er godt gang i dine hormoner. Det en god idé at spise masser af gode fedtsyrer fra avokado, valnødder, fisk og hørfrø – og supplér gerne med fiskeolietabletter af god kvalitet. 

5. Urenheder på kinderne

Hvis du har urenheder på kinderne, kan det betyde, at du bekymrer dig over noget, og at du er stresset. Vær derfor ekstra god ved dig selv, og gør det, der får dig til at slappe helt af. Du kan også prøve at gå lange ture ved vandet eller dyrke motion, som sætter blodcirkulationen i gang – det styrker nemlig hudens kvalitet.

Hudens kvalitet forbedres også ved at drikke udrensende the som Pukka cleanse, brændenælde- og mælkebøtte the, supplere med sunde fedtsyrer og gode mælkesyrebakterier til fordøjelsen.

En skøn hud starter med en fordøjelse, som er i topform.

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn i Aarhus. Følg @tinalykkegaard på Instagram, og få mange flere skønhedstips.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.