Kvinde med makeupbørste
Husk at rense dine makeupbørster!© Getty Images

Det sker der, når du bruger beskidte børster

Fra tilstoppede porer og øjenbetændelse til farlige sygdomme og flere rynker: Her er 9 grunde til, at du skal huske at rense dine makeup-børster

28. oktober 2015 af Sørine Theen Nørreslet // Stylista.dk

Vidste du?

Det er både uhygiejnisk og godt, gammeldags dumt ikke at vaske sine makup-børster – det kan nemlig få store konsekvenser for både din hud og dine dyrt indkøbte skønhedsredskaber, hvis ikke du sørger for at rense og pleje dem.

Vi har samlet ni uhyggeligt ulækre ting, du kan frygte for, hvis du alligevel vælger at bruge beskidte børster og pensler til at lægge din makeup.

1. Du kan få tilstoppede porer

Hvis du kører beskidte pensler rundt i dit ansigt, kan du ende med at få bumser og urenheder: 

“Hvis du ikke vasker dine makeup-børster nok, kan du sprede skidt og bakterier fra dit ansigt til din makeup og så tilbage til dit ansigt,” forklarer makeupartisten Laramie ifølge Goodhousekeeping.com og fortsætter: “Hvis du bliver ved med at slå ud, og du har krydset alle andre årsager af listen, kan grunden til dine hudproblemer være beskidte makeup-børster.”

2. Du kan få stafylokokker

Det lyder måske voldsomt, men gennem daglig brug kan makeup-børster ende med at gemme på et herligt mix af døde hudceller, skidt, olier og bakterier, fortæller Dr. Debbie Palmer ifølge Goodhousekeeping.com og fortsætter: “Disse bakterier inkluderer stafylokokker, e-coli, svamp og diverse virusser.” Ad.

3. Du kan få øjenbetændelse

Øjenbetændelse kan smitte gennem brug af samme kosmetik, inklusiv makeup-børster. Selvom øjenbetændelse modsat stafylokokkerne fra punkt to er ganske harmløs, er det alligevel ikke et look, du bare MÅ prøve af i den nærmeste fremtid. Vel?

4. Din makeup ser ikke pæn ud

En af de største grunde til at bruge makeup-børster i første omgang er, at de får din makeup til at ser mere jævn og naturlig ud. Men hvis børsterne er fedtede og fyldt med sidste uges makeup-rester, hvordan kan de så give din hud et flot finish?

Kvinde lægger makeup med makeup børste
Du bruger sikkert de samme makeupbørster hver dag. © Getty Images

5. Du kan få irriteret hud

De ulækre bakterier og andet skidt, der hygger sig med at bo i dine makeup-børster, kan gøre hårene på dine pensler og børster hårde og stive – og ikke rare for din hud. De hårde børstehår kan nemlig gøre din hud rød og irriteret.

6. Du spilder dine penge

Børster og pensler, du plejer, holder længere. Så enkelt er det!

7. Du kan risikere at hive din øjenvipper af

At krølle dine øjenvipper kan gøre hele forskellen for dit look – men forestil dig lige, hvad der sker, når du forsøger at krølle dine vipper med en vippebukker, der er fyldt med gammel, klistret mascara? Av!

8. Du får flere rynker

Snavsede makeup-pensler kan udsætte huden for oxidativt stress fra frie radikaler, som forårsager en nedbrydning af kollagen og elastin, hvilket kan resultere i for tidlig aldring,” fortæller Dr. Pamer ifølge Goodhousekeeping.com. Yikes!

Kvinde med makeupbørste
Husk at rense børsterne på makeupbordet. © Getty Images

9. Du kan tiltrække insekter

Okay – denne her er virkelig klam, men hvis du ikke holder øje med dine makeup-redskaber, kan du ende op som den nu famøse Stevie Miller. Stevie hvem, spørger du måske – og her er forklaringen. Stevie delte tidligere en video på Youtube af sin makeup-svamp, som var fyldt med insekter. Du kan se vidoen her.

Hvis ikke dét får dig til at give dine makeup-redskaber en ordentlig omgang rengøring, så ved vi ikke hvad...

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.