Kvinde kigger i spejl
Vi er ikke emotionelt klar til at tage afsked med nr. 5!© Getty Images

Disse 5 ting, du helt sikkert har på badeværelset, gør din hud uren

Os: Går panisk ud på badeværelset og gennemroder alle skuffer

8. maj 2023 af Ida Storm Frøslev Hansen

Vidste du, at synderen bag den irriterende bums, der altid popper op, når du skal på date eller til jobsamtale, måske kan findes på dit badeværelse? Vi har samlet fem ting, du nok har på dit badeværelse, der faktisk kan forværre de irriterende, små, uvelkomne fætre i din ansigt. 

(Husk, at dine bumser kun er irriterende for dig. Andre er faktisk pænt ligeglade. Vi er alle seje, kloge og smukke kvinder, uanset hvordan vores hud ser ud).

1. Makeup-børster

Okay, okay, den her har du nok hørt en million gange, men ikke desto mindre er det sandt: Dine makeup-børster er din huds nemesis! I hvert fald hvis du ikke husker at vaske dem regelmæssigt, og lad os være ærlige, hvem er de overmennesker, der rent faktisk husker det?

Nå, men vi har lavet en pagt med os selv om, at vi fra nu af vil vaske vores børste en gang i ugen, som det faktisk er anbefalet. Skal du ikke være med til det? Jo, det tror vi vist nok lige, at du skal. 

Make-up børster
Jepper make-up børster, det er jer, vi taler om!© Getty Images

2. Håndklæder

Aaaah: Der er intet bedre end at duppe sit ansigt med et rent, velduftende håndklæde, når vi har vasket vores ansigt! Desværre lugter og ser vores håndklæde for det meste ud, som om det skulle have ramt vaskemaskinen for et par dage siden... Og det er ikke kun din lugtesans, der er semi-irriteret over det: Det er din hud også.

Når vi tørrer vores ansigt i et beskidt håndklæde, tilfører vi det en masse bakterier og snavs, der er ren luksus for de små, irriterende bumser. Derfor er det en god idé at bruge et rent håndklæde, når du tørrer dit ansigt (Et tip er at købe disse vaskeklude fra IKEA. De er billige, og du får et helt læs. På den måde er det lidt nemmere at finde et rent håndklæde eller vaskeklud). 

Håndklæde
Uh, vi krydser fingre for, det håndklæde er rent. © Getty Images

3. Konjac-svamp

Du har helt sikkert haft de absolut bedste intentioner for din hud, da du stod nede i butikken og udvalgte en Konjac-svamp, der skulle hjem og bo ved dig. Og måske gør den også underværker for din hud? 

Dog skal du huske, at svampen skal skiftes ud, når den begynder at se lidt træt ud. Det gør den som regel efter en til tre måneder i brug. Ellers gør du faktisk kun skaden værre, når du står og gnubber på dine urenheder med den lille, finurlige svamp. 

4. Ansigtsrens

Her tænker du måske: ‘What, skulle min rens ikke gøre min hud REN?’, og jo du har totalt ret, og det gør den helt sikkert også. Men, men, men den skummende fætter kan faktisk være totalt ligegyldig og spild af penge, hvis du bruger den i badet INDEN din shampoo, balsam og hvad du ellers putter i håret af lækre sager. 

Ved at bruge ansigtsrens inden hårprodukter får du alligevel rester af hårprodukt ned i ansigtet, og så er din rens lidt ligegyldig. Vent i stedet med at rense din hud, til efter dit hår er blevet skrubbet rent. Så garanterer vi både rent hår og ansigt – lækkert!

Konjac svamp
Det er vist tid til, vi alle sammen lige går ud og tjekker vores svampede ven på badeværelset.© Getty Images

5. Hårprodukter

Vi fortsætter ned ad hår-stien, og nu skal vi desværre fortælle dig noget traumatisk: Din tørshampoo er ikke nødvendigvis en god følgesvend for dit håb om en ren hud. Hvis du oplever at få små urenheder langs din hårgrænse, kan det nemlig være dine hårprodukter, der er synderen. 

Gennemgå dit hårs bedste venner: Kan det være hårlakken? Kan det være tørshampooen (Gud forbyde det)? Kan det være volumesprayen? Hvis du er i tvivl, kan du udelukke alle dine produkter, og langsomt begynde med dem et af gangen for at se, hvilket du slår ud af. 

Tørshampoo
Vi er ikke emotionelt klar til at tage afsked med vores elskede tørshampoo.© Getty Images