© iStock

Disse spørgsmål skal du stille, når du skal finde den helt rigtige solcreme

Selvom sommeren er over os, er det ALDRIG for sent at blive klogere på din solcreme

26. juni 2018 af Benjamin Native Studio for A-derma

Selvom sommeren er i gang, er det ikke sikkert, at du har fundet den perfekte solcreme. Altså den, der ikke giver dig fedtet hud og hvide mærker, er let at smøre på og selvfølgelig har den bedste dækning. Hvis du skal finde den solcreme, der passer bedst til dig, din hud og behov, så læs her, hvilke spørgsmål du skal stille.

Er den vandfast eller ej?

Det første, du skal tage stilling til er, hvornår du skal bruge din solcreme. Er det til hverdagsbrug under makeuppen, mens du dyrker sport eller på stranden? Hvis du skal bade, er meget aktiv eller svedig, så bør du kigge efter en solcreme, der er vandfast og altså ikke forsvinder, når du er i kontakt med vand eller sved. De fleste solcremer er testet til at klare badning i 2 x 20 minutter, men vær også opmærksom på at solcremen kan forsvinde, når du tørrer dig eller i forbindelse med sport, hvor du har nærkontakt. Hvis du har børn, skal du være ekstra opmærksom på, at solcremen udover at være vandfast også skal være egnet til sart og følsom hud.

A-DERMA PROTECT KIDS LOTION SPF50 har meget høj beskyttelse, som sikrer omfattende tredobbelt beskyttelse, særligt til den sarte barnehud i solen.

© A-Derma

Hvad er SPF?

Tallet på din solcreme er ikke uden betydning, da det fortæller, hvor godt din solcreme beskytter mod UVB-stråler, som kan føre til solskoldninger og hudkræft. Hvis du har en sart hud, bør du altså sørge for at bruge en solcreme med en høj faktor.

Læs også om de overraskende steder, du glemmer at smøre dig ind.

Hvornår har den udløbsdato?

Når du skal købe solcreme, skal du også være opmærksom på udløbsdatoen. Din solcreme holder så længe, du ikke overskrider udløbsdatoen, men faktum er altså stadig, at ingredienserne bliver mindre effektive over tid. Især hvis du har haft solcremen liggende i solen længe.  

Passer den til min hudtype?

Det er vigtigt at finde den solcreme, der passer præcis til din huds behov. Nogle solcremer kan nemlig irritere huden og talgproduktionen i huden og dermed fremprovokere urenheder eller give dig et mere fedtet look. Nogle solcremer er specifikt egnet til hud, der har tendens til urenheder eller til at blive fedtet, mens andre for eksempel er gode til hud, der er tør. Spørg derfor altid efter en solcreme, der matcher din huds behov.

A-DERMA PROTECT AD CREME SPF50+  er både til krop og ansigt og har en meget høj beskyttelse og høj tolerance – selv de mest sarte hudtyper. Cremen indeholder ikke parfume.

A-DERMA PROTECT AC LOTION SPF50 har en meget høj beskyttelse og er velegnet til kombineret eller fedtet og uren hud. Den er også velegnet til sart hud.

© A-Derma

Kan jeg få den som spray?

Er du en af dem, der foretrækker en spray, så kan du glæde dig over, at de fleste solcremer i dag også findes som spray.

A-DERMA PROTECT SPRAY SPF50+ har en meget høj beskyttelse til sart hud. Til ansigt og krop.

© A-Derma

Dækker den både mod UVA og UVB-stråler?

For at opnå optimal beskyttelse mod solen, skal du undersøge, om din solcreme dækker både mod UVA og UVB-stråler. Gør den det, kaldes solcremen for bredspektret og dækker dig altså bedre.

  • UVA-stråler kan trænge gennem skyer og vinduer. Strålerne er stærke i alle dagtimer, trænger dybere ind i huden og er med til at ælde din hud.
  • UVB- stråler kan ikke trænge igennem vinduer, men er med til at ælde din hud. Strålerne er stærkest mellem kl. 10 og 16 og trænger gennem de øverste hudlag og kan brænde og skolde din hud.

Kan jeg få den uden parfume?

Hvis du har allergi eller bare ikke bryder dig om parfume i cremer, så sørg for at undersøge, om din solcreme indeholder parfume eller ej.

Læs også om de typiske fejl, du begår med din solcreme.

Kan jeg også bruge den som aftersun?

Nogle solcremer kan også virke beroligende og kølende på huden, men ikke i samme omfang som aftersun. Så vil du sikre, at din hud får den pleje og fugt, den har brug for efter en dag i solen, så bør du købe en decideret aftersun.   

A-DERMA PROTECT AH AFTERSUN LOTION SPF50 er en reparerende aftersun lotion til sart og normal hud efter solbadning.

© A-Derma

Du vil (garanteret) også kunne lide