Halløjsa, lækre!
Halløjsa, lækre!© Scanpix

Elsk dit skønne ansigt

Utilfreds når du ser på tvillingen i spejlet? Lær at elske dit ansigt, for du er jo egentlig så pæn!

12. april 2011 af Stine Bødker Nielsen

Elsk dit skønne ansigt


Du kan bruge timevis på at stirre på din næse i spejlet, for den fylder jo nærmest halvdelen af dit hoved, ikke? Og du er sikker på, at Dumbo løber rundt med dine ører et eller andet sted, for du har fået hans! Og så er der de skæve tænder og øjnene, som sidder alt for langt fra hinanden. Hmm … Hvorfor bruge så meget energi på at tænke så negativt om dig selv? Det kommer der vist ikke meget godt ud af. Læs hellere med her, og lær at elske dit ansigt!

Trin 1: Kig på dit ansigt

Vær ærlig
Kig på dit ansigt og prøv at være ærlig over for dig selv. Hvilke ting ved dit ansigt er du utilfreds med? Hvorfor er du utilfreds? Hvordan passer delene til resten af dit ansigt? Måske er det overhovedet ikke så slemt, som du gør det til.


© woman.dk

Overvej, om dit ansigt har karakter
Det er fedt at have karakter. Så husker folk nemlig, hvem du er, og du kan ligefrem skabe dig dit eget image, hvis du har nogle særlige, unikke træk. Så inden du begynder at hade på dine spidse ører eller knækket midt på næsen, så se i stedet på dem som noget, der adskiller dig fra andre og gør dig til den særlige person, du er. Du kan tilmed dyrke det og gøre noget, du normalt synes, er uskønt til noget super flot.


Andre ser dig anderledes

Husk, at vi ser meget anderledes på os selv, end andre gør. Det kan være du fokuserer rigtig meget på din hage, som, du synes, er lidt for stor. Du føler sikkert, at folk lægger mærke til det som det første, for det gør du selv, når du ser dig i spejlet. Men i virkeligheden kan det være, de slet ikke skænker det en tanke, når de ser dig. Højst sandsynligt vil de sikkert også være uenige med dig, hvis du brokker dig over din skavank.

Trin 2: Se på andres ansigter

Se på folk omkring dig
Det er sjældent, at mennesker har et helt symmetrisk ansigt. For det meste er der små eller store skævheder. Prøv at kigge på andre menneskers ansigter, når du sidder i bussen eller går rundt i supermarkedet - du vil opdage, at ingen er perfekt.

 

© woman.dk

Se på de kendte
Selv de kendte har nogle lidt underlige træk. Det er med til at gøre dem til de smukke stjerner, de er. Se bare på Vanessa Paradis' mellemrum mellem fortænderne, Drew Barrymores hage eller Sarah Jessica Parker og Lady Gagas næse. Og alle sammen top lækre! Jennifer Grey, der spillede 'Baby' i Dirty Dancing blev en stor stjerne, selv om hendes næse var lidt kroget. Og da hun senere fik opereret næsen lige, mistede hun meget af sin stjernestatus. Dét er da værd at tænke over.

Trin 3: Styrk dig selv

 

© woman.dk

 


Hold dig sund

Ved at behandle dig selv og din krop godt, kan du få det generelt bedre med dig selv. Og jo mere selvværd du har, jo lettere har du ved at acceptere dig selv (og dit ansigt), som du er. Sørg for at motionere og holde dig sund og stærk. Det er også et rigtig godt udgangspunkt at gøre ting, som gør dig stolt af dig selv. Yay, dig!


Acceptér dit ansigt

Prøv på ikke at tænke over, hvad andre mennesker tænker om dit ansigt. Det er trods alt dig selv, der er utilfreds. Kig på dit ansigt uden make-up og prøv at acceptere, hvordan det ser ud. Du er dig, og heldigvis ingen anden!

Trin 4: Gør noget ved det

 

© woman.dk

Fremhæv dine gode træk
Fokusér på de dele af dit ansigt, som du bedst kan lide, og prøv at fremhæve dem med for eksempel make-up. Er du træt af din næse? Så fremhæv dine flotte øjne med en markant mascara. Eller kom lidt blush på, hvis du har fine æblekinder, lipgloss på flotte læber etc. mens du nedtoner de dele, du ikke er tilfreds med.


Snyd dig frem

Ofte kan man faktisk redde de flest ting med make-up. Hvad end det gælder øjnenes placering, form og størrelse eller næsens ryg eller dobbelthagen. Ved at bruge lys- og skyggeeffekter kan du rette på det, der generer dig, så du kan få det ekstra godt med dig selv og det flotte resultat. Her er et par gode fifs til at komme i gang:

Form dit ansigt med lys og skygge


Snyd dig til perfekte læber

Snyd dig til perfekte øjne


Husk lige
Der findes folk, som har fået skamferet deres ansigter, har fået brandsår eller lignende. Højst sandsynligt har du masser at være taknemmelig for, når det gælder dit udseende. Ved at acceptere og elske dit ansigt kan du sætte bedre pris på det, du har og hvile bedre i dig selv.