© woman.dk

Få et smukt vinteransigt

Bleg, tør og trist hud? Få guiden til smuk ansigtshud - også her i vintermånederne!

15. november 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Få et smukt vinteransigt


Det er så let at holde ansigtet pænt og indbydende om sommeren, når solens lune stråler har givet dig et lækkert gyldent skær. Det er derimod knap så let om vinteren, når du er bleg som et lagen, helt blåfrossen om næsen, og bumser og andre ujævnheder bare lyser irriterende iøjenfaldende og rødt lige midt i ansigtet. Men hjælpen er på vej - her giver Woman dig guiden til et smukt vinteransigt!

Plej huden


© woman.dk


En ting er, at du er hvid som spøgelse i vinterhalvåret og selv den mindste urenheder skriger ”se mig, se mig!” - noget helt andet er, at vinterkulden og den kunstige varme indenfor er en hård nyser for din hud; den tørrer let ud og bliver flaget, rød og endnu mere kedelig, end den allerede var. Første skridt på vejen til en pænere hud er derfor, at du er superomhyggelig med fugt og pleje til dit arme ansigt. Hver dag!

 

Rens ansigtet
Du har hørt det tusinde gange: Du skal rense huden - helst to gange om dagen (morgen og aften), men som minimum hver aften. Når du fjerner makeuprester og dagens skidt, sikrer du nemlig, at du ikke får tilstoppede porer, så du slår ud med bumser og plamager i hele fjæset. Og det er selvfølgelig særligt vigtigt i vinterhalvåret, hvor den slags fadæser træder ekstra tydeligt frem i dit blege ansigt.

Få en god renserutine

 

Skrub ansigtet
Den letteste vej til at få glød i trist og bleg ansigtshud er ved at bruge en ansigtsscrub 2-3 gange om ugen - ikke mere end det, ellers ender du med at ødelægge hudens naturlige beskyttelse og gøre din hud tør og sart. Ansigtsscrub fjerner døde hudceller, stimulerer din blodcirkulation og gør huden klar til at modtage alt det gode fugt i din ansigtscreme. Scrub i badet, når din hud er dampet åben af det varme vand - det er det perfekte tidspunkt.

 

Fugt ansigtet
Vintertid er lig tør hud, og derfor skal du bruge en lidt federe dagcreme i vinterhalvåret end i sommerhalvåret. Alternativt giver det god mening at bygge fugten op i flere lag, for det virker ligesom når du vander en knastør potteplante: Pøser du bare vand på jorden, løber det af uden planten får gavn af det, men vander du lidt og lader det første hold vand trænge ind, inden du kommer mere vand i potten, får planten masser af fugt. På samme måde er det med din ansigtshud: Start med en fugtgivende serum, lad den trænge ind og kom så en god dagcreme ovenpå - voila, din hud har fået ekstra meget, lækker fugt (og bliver flottere og sundere at se på).

© woman.dk

Woman elsker Urtegaardens økologiske ansigtsserum, 149 kr hos urtegaarden.dk
Køb den her

Husk også at give din hud et ordenligt skud fugt om natten - din hud bliver genopbygget og fornyet, mens du sover, så det er ekstra vigtigt med fugt i nattetimerne!

Har du brug for ekstra fugt? Så læg en fugtende ansigtsmaske et par gange om ugen for lige at give din hud det ekstra boost.

 

Få glød til huden

Cremer og lotions alene giver dog ikke smuk ansigtshud - skønhed kommer indefra, ved du nok, og det gælder altså også for dit vinteransigt. Du kan faktisk pleje din krop til et smukkere ansigt - se bare hvordan her:

 

© woman.dk

Drik vand
Det er ikke kun om sommeren, når solen bager ned og sveden hagler af dig, at din krop har brug for ekstra fugt; den kunstige varme indenfor kombineret med bidende kulde udenfor suger fugten ud af din krop. Så drik masser af vand og spis vandholdige frugt og grønsager (meloner, agurker, salat) - også om vinteren!

 

Spis omega-3 fedtsyrer
Dels transporterer omega-3-fedtsyrer næringsstoffer til din hud, hvilket holder den smuk og sund - dels modvirker de betændelse, også i ansigtet, så ved at spise omega-3-fedtsyrer, kan du faktisk forebygge, at du får områder med uren hud og rød hud i bærret! Du kan enten købe omega-3 som kosttilskud eller få dem gennem din mad - laks, makrel, tun, valnødder, tofu, og hørfrø-, raps- og olivenolie indeholder masser af omega 3-fedtsyrer.

 

Dyrk motion
Når du holder blodet i gang helt ud i de allermindste blodkar, holder du gløden i huden ved lige - ganske enkelt!

Få jævn kulør i hovedet


© woman.dk

Bare fordi du er bleg, kan du altså sagtens have en jævn, ensartet ansigtshud - og endda sparke lidt ekstra farve i den med kunstige virkemidler:

 

Selvbruner eller ej?
Er du virkelig træt af at glo på dit blege ansigt? Så lad være med at hoppe i solarium - der er en grund til, at det har fået øgenavnet cancergrill..... Skal det endelig være, så brug en selvbruner i stedet - det er meget mindre skadeligt! Det kan dog godt være svært at finde en selvbruner, der er lys nok til skandinavisk vinterhud, så mix en portion selvbruner med din ansigtscreme, inden du kommer den på - så får du en lysere selvbruner. Vær dog sikker på at blande nok til hele ansigtet i første ombæring, så du ikke ender med selvbruner i flere forskellige kulører i ansigtet.

 

Foundation til vinterhuden
Uanset om du helst gør din hud smuk og ensartet med foundation, farvet dagcreme, mineralfoundation eller et dup concealer på udvalgte steder, skal du huske at skifte til en lysere version, når vinteren står for døren og dit ansigt er blegnet fra sommerens solbrune glød. Test dit foundation-køb ved at smøre det ud langs kæben og ton ud - du har fundet den rigtige farve, når du ikke kan se den i dagslys! Har du en lys og en mørk version af din yndlingsfoundation, kan du også blande den i forårs- og efterårsmånederne, når din hud hverken er helt mørk eller helt lys, så du altid har den perfekte foundation til din hud.

Sådan bruger du foundation

 

© woman.dk

Vink farvel til vinterrødme
Bliver din hud ofte plaget af røde kinder eller plamager i vinterhalvåret? Så er der faktisk også råd for det! Fugt rigeligt og dæk med en grønlig concealer - det neutraliserer nemlig det røde!

Dermalogica Redness Relief dækker, fugter, beskytter, plejer og behandler den betændelse, der kan skabe røde kinder. 370 kr hos dermalogica.dk
Køb den her

 

© woman.dk

Få glød med din blusher
Solpudder er et fantastisk produkt til at give glød i ansigtet, men de fleste af dem er så mørke, at de ville se decideret fjollede ud på vinterbleg hud. Det undgår du ved at vælge en solpudder i rosa eller ferskenfarvede nuancer eller ved at bruge din blush som en solpudder - altså ved at duppe den der, hvor solen normalt rammer: På næseryggen, hagen og panden. Det giver øjeblikkelig glød - selv til vinteransigtet.

Ferskenfarvet creme-blush fra Gosh, 89,95 kr hos matas.dk
Køb den her

 

Makeup


© woman.dk

Der er i princippet ingen grænser for, hvilken makeup du kan bruge på bleg hud - du skal dog tænke over, at pangfarver og mørke farver (for eksempel i smokey eyes) ser noget mere dramatiske ud mod vinterbleg hud end mod sommergylden ditto. Isfarver som sølv, isblå og hvid kan givet et flot isdronninge-agtigt look til fest, men pas på med dem til hverdag - du kommer let til at se forfrossen frem for fashionabel ud.

Skal du vælge en god, diskret hverdagsmakeup, så er dit vigtigste våben velfugtede læber (du behøver ikke bruge farve på dem - bare børst dem med en gammel tandbørste og kom læbebalsam på, så de ikke er tørre og skaller, for det både føles og ser kedeligt ud), en mascara og en brunlig øjenskygge. MACs øjenskygge i farven Satin Taupe er en klassiker, der passer til stort set alle, uanset øjen, hud og hårfarve, for den fremhæver bare dine øjne en smule - kom den på hele øjenlåget og ton den godt ud og afslut med lidt mascara, og du er parat til at erobre verden!

© woman.dk

MAC øjenskygge i farven satin taupe fås på magasin.dk tiil 145 kr
Køb den her

 

LÆS MERE Få flere fif til naturlig makeup