Kvinde med sprukne læber bruger læbepomade
En god læbepomade er et must i de kolde måneder! © Getty Images

Få has på de vintersprukne læber

Vi guider dig til bløde, smertefri læber

5. januar 2019 af Redaktionen

Argh! Læberne udtørrer, flækker i store sprækker og svider og bløder, uanset hvor meget Labello vi propper på. Du kender det sikkert godt: Så snart frosten sætter ind, brokker læberne sig hurtigere, end du kan nå at sige “læbebalsam”. 

Vi har her samlet seks råd, der forhåbentlig kan sætter en stopper for de sprukne læber én gang for alle.   

1. Brug læbepomade

En ordentlig læbepomade kan godt hjælpe på de frosne læber, men konstant brug kan ødelægge den naturlige fugt og gøre dine læber afhængige. 

2. Undgå alkohol og koffein...

Kender du følelsen af, at huden godt kunne trænge til en STOR portion creme, dagen efter en bytur? Det er der en god grund til. Selvom det smager godt, så udtørrer alkohol og koffein nemlig huden – og på samme måde læberne. Så hvis du vil gå all-in på projekt ikke-tørre-læber-mere, så er det blandt de ting, du skal undgå. 

Kvinde putter læbepomade på sine tørre læber
Brug læbepomaden med omtanke – konstant brug er heller ikke godt for læberne. © Getty Images

3. Styrk immunforsvaret

Et dårligt immunforsvar giver tørre læber, så dyrk motion og spis masser af sund mad med vitaminer og mineraler. Hvis du er træt af fitnesscentret og har svært ved at komme igang, så har vi samlet lidt inspiration til seks anderledes og sjove træningsformer. Perioder med stress og for lidt søvn kan også udtørre læberne. Så sørg for at få din nattesøvn.

4. Fugt ikke læberne med tungen

Du gør det sikkert ofte helt automatisk, men i de fleste tilfælde virker det modsat, fordi enzymerne i spyttet udtørrer læberne. Så selvom det kan være fristende lige at fugte læberne med tungen, når de synes tørre, så gør det intet godt. 

5. Drik masser af vand

Du hører det konstant, men væskemangel får læberne til at føles ekstra tørre. Og husk: Vand er også rigtig godt for huden, så der er flere sunde fordele ved den klare væske. 

Hvis du har svært ved at få drukket nok vand i hverdagen, så er der faktisk flere madvarer, som har et højt indhold af vand – måske det kan gøre det nemmere? 

6. Put honning på læberne

Put honning på læberne, når du sover. Det gør dem både bløde og smidige! 

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori