Få has på de vinter-spukne læber
Få has på de vinter-spukne læber © Colorbox

Få has på de vintersprukne læber

Kulden har sat ind, men denne guide hjælper dig til bløde, smertefri læber

29. januar 2008 af Woman

Argh!! Læberne udtørrer, flækker i store sprækker og svider og bløder, uanset hvor meget Labello vi propper på. Du kender det sikkert godt: Så snart frosten sætter ind, brokker læberne sig hurtigere, end du kan nå at sige "læbebalsam". Følg disse råd, og behold dine dejlige, bløde sommerlæber.  

 

Brug læbepomade
En ordentlig læbepomade kan godt hjælpe på de frosne læber, men konstant brug kan ødelægge den naturlige fugt og gøre dine læber afhængige. Womans skønhedsredaktør anbefaler Cera Lip Repair Cream fra La Roche-Posay til 74 kroner for 15 ml. Den er god til ekstra tørre vinterlæber.

 

Undgå alkohol og koffein...
Selvom det smager godt, udtørrer det læberne.

 

Fugt ikke læberne med tungen
Du gør det sikkert ofte helt automatisk, men i de fleste tilfælde virker det modsat, fordi enzymerne i spyttet udtørrer læberne.

 

Styrk immunforsvaret
Et dårligt immunforsvar giver tørre læber, så dyrk motion og spis masser af sund mad med vitaminer og mineraler. Perioder med stress og for lidt søvn kan også udtørre læberne. Så sørg for at få din nattesøvn.

 

Drik masser af vand
Du hører det konstant, men væskemangel får læberne til at føles ekstra tørre. Og husk: Vand er også rigtig godt for huden.

 

Brug for intensiv pleje?
Put honning på læberne, når du sover. Det gør dem bløde og smidige.

Hvad synes mændene?