Kvinde ansigtsbehandling
© iStock

Forkæl dig selv med en ansigtsbehandling

Og du behøver kun de ting, du allerede har i køkkenet

7. juni 2018 af Redaktionen

Ikke alene er vinteren en mørk, kold og våd tid – den er heller ikke særlig god for din hud. Den isnende kulde udenfor, den tørre varme indenfor, de store temperaturforskelle, når du går ind og ud, og manglen på sol gør, at din hud let bliver tør, trist og livløs. Men du kan faktisk få lækker hud igen – og nyde fornemmelse af at blive forkælet i et par timer. Du skal bare give dig selv en ansigtsbehandling!

Det er ikke svært, og det behøver ikke koste alverden. Ja, faktisk kan du lave en ansigtsbehandling derhjemme med ting, du allerede har i køleskabet! Vi har har opskriften, så træk i badekåben, tænd et stearinlys eller to, træk telefonstikket ud, sæt beroligende musik på stereoanlægget og brug en times tid på at forkæle dig selv.

1. Start med at rense dit ansigt

Du kan enten bruge din sædvanlige rensecreme, eller også kan du dryppe et par dråber olivenolie på et stykke vat og rense dit ansigt med det. Det er både mildt og effektivt.

2. Fyld en balje eller en stor gryde med kogende vand

Hvis du vil kræse lidt ekstra om dig selv, så put kamille- eller pebermynthe-te i vandet, det dufter dejligt, beroliger huden og fugter. Find så et behageligt sted, hvor du kan sidde med hovedet lænet ind over baljen eller gryden. Tag et badehåndklæde, sæt dig lænet over dampbadet med ansigtet cirka 30 cm over vandet, og læg håndklædet over dit hoved, så du nærmest er inde i et telt. Indstil et æggeur eller din mobiltelefon til at ringe 10 minutter senere, og sæt dig så og slap af og nyd dampen – den åbner dine porer og løsner snavs og urenheder.

3. Nu skal du skrubbe din hud

Hvis du har en ansigts-skrubbecreme, så brug den – ellers bland brun sukker med lidt olivenolie til det bliver en lind grød, og skrub dit ansigt blidt i cirkulære bevægelser. Afslut med at vaske huden. 

Du kan også nemt lave en bodyscrub, som du kan bruge til både ansigt og resten af kroppen. 

4. Så skal du til ansigtsmasken

Vælg den, der passer bedst til dig hud:
  • TØR HUD: Mos en halv avocado eller en moden banan og smør den i ansigtet.
  • FEDTET HUD: Fordel en æggehvide over ansigtet, og lad den tørre ind.
  • NORMAL HUD: Fordel honning i ansigtet.
  • FØLSOM HUD: Bland 1 kop naturel yoghurt med en halv kop havregryn og smør det ud i ansigtet.
Lad masken sidde i ti minutter, mens du slapper heeeeelt af. Læg gerne et par skiver agurk på øjenlågene, det køler, frisker og strammer. Vask så masken af.

5. Afslut med at lukke hudens porer og fugte

Du lukker porerne ved at bruge din favorit-skin tonic, rosenvand eller ved at skylle ansigtet i koldt vand. Og kom så din sædvanlige ansigtscreme på. Voila ? dit ansigt er smukt og velplejet, og du har fundet liise i sjælen.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.