En kvinde smører creme i ansigtet
Synes du også, at det kan være svært at lægge foundation? © Getty Images

10 vigtige foundationtips, du er nødt til at kende

Vi skal helt klart begynde at stryge børsten den anden vej

21. februar 2019 af Michelle Andersen

At lægge den perfekte foundation kan være en ret svær kunst at mestre – det kan vi i hvert fald skrive under på. Måske du også selv har prøvet at fedte rundt med den brune creme lidt for mange gange?

Det skal være fortid nu. Vi har nemlig samlet ti vigtige foundationtips, du er nødt til at kende. Slut med ujævnheder, klumper og bare pletter – med de her tips er du godt på vej til at lægge en foundation, som får dig til at se (endnu mere) knivskarp ud hele dagen. 

1. Vælg den rigtige foundation til din hudtype

Det er altafgørende, at du vælger en foundation, som passer til lige netop din hudtype. Hvis du har tendens til fedtet eller følsom hud, kan du med fordel vælge en vandbaseret foundation. Så undgår du nemlig at tilføre din hud mere olie end nødvendigt. Er din hudtype derimod tør, så kan du med fordel vælge en oliebaseret foundation.

Du kan læse på foundationflaskens ingrediensliste, om den er baseret på vand eller olie. Og der er faktisk også en hjemmeside, som kan hjælpe dig med aldrig at købe den forkerte foundation

2. Tag dig god tid til at vælge den rigtige farvetone 

Udover at finde den foundation, som passer bedst til din hudtype, skal du også sikre dig, at den har den helt rigtige farvetone. Hvis du vil opnå det bedste resultat, er det altså en dårlig idé bare at snuppe den første og bedste på hylden. 

For at finde den helt rigtige farvetone til netop dit ansigt kan du prøve at smøre lidt forskellige testere på din kind. På den måde kan du nemt se, hvilken farvetone som blender bedst ind i din egen naturlige hudfarve. 

3. Vælg også den rigtige undertone 

Det virker måske lidt unødvendigt også at vælge den rigtige undertone, men faktisk er det ret vigtigt, hvis du vil have et naturligt resultat. Generelt skelnes der mellem tre undertoner: Kølig, neutral og varm. 

For at finde ud af hvilken undertone din hud har, kan du kigge på dit håndled. Er dine blodårer lilla og blålige, har du en kølig undertone. Er de derimod blågrønne, har du en neutral undertone, og hvis de er grønne eller olivenfarvede, har du en varm undertone. De fleste foundations har et mærke, som viser hvilken undertone de passer til. 

En kvinde smører foundation i ansigtet
Tag dig god tid til at finde en foundation med den helt rette farvetone og undertone. © Getty Images

4. Fugt ansigtet inden du lægger foundation

Hvis ikke du allerede gør det i forvejen, så er det altså supervigtigt at smøre fugtighedscreme i ansigtet, inden du lægger et lag af foundation. Giv fugtighedscremen et par minutter til at trænge ind i huden – så undgår du et ujævnt resultat.  

5. Start i midten af ansigtet og arbejd udad

Hvis du starter med at lægge foundation omkring næsen og kinderne og derefter gradvist arbejder dig udad, så opnår du det mest naturlige resultat. Og som en bonus undgår du ærgerlige kanter i ansigtet, som får din foundation til at ligne en maske. 

6. Husk øjenlågene, ørerne og halsen

Huden på øjenlågene er så tynd, at du ofte kan se dine blå blodårer igennem, og det mørke udtryk kan få dig til at se træt ud. Men med et tyndt lag foundation kan du faktisk få det til at se ud, som om du har fået de otte timers søvn, du skal have. 

Især hvis du har sat håret op, er det en god idé at huske at lægge lidt foundation på ydersiden af ørerne – så får du nemlig et mere naturligt resultat. Og hvis din bluse har en dyb udskæring, så husk også lige at give halsen (og eventuelt også brystet) en tur. 

7. Stryg altid nedad med børsten

Hvis du påfører din foundation med en børste, så husk lige at stryge nedad. Hvis du gør det, så stryger du nemlig i samme retning som de små, fine hår, du har på kinden – og så undgår du at hårene bliver skubbet op og dermed fremhævet.

En kvinde smører foundation på øjenlågene
Hvis du lægger foundation på øjenlånene, kan du trylle trætheden væk. © Getty Images

8. Brug en makeupsvamp 

Du kan enten bruge makeupsvampen til at udjævne de spor, som en børste efterlader, eller du kan bruge den til at lægge hele din foundation. En makeupsvamp giver et naturligt resultat, fordi den er god til at blende din foundation ind i huden. 

9. Skab dybde i ansigtet

Hvis du vil skabe dybde i dit ansigt, kan du bruge en foundation, som er en tone mørkere end din primære foundation og lægge den rundt i kanten af dit ansigt. Du kan også lægge foundation, som er en tone lysere end den, du plejer at bruge under dine kindben for at fremhæve dem.

10. Tjek din foundation i et naturligt lys

Hvis du vil være helt sikker på at gå ud ad døren uden ujævnheder eller tydelige kanter i ansigtet, så kan det være en ret god idé at tjekke din foundation i et naturligt lys, som afslører eventuelle småfejl. 

Det gullige eller varme lys på badeværelset, i soveværelset eller hvor du ellers lægger din foundation kan nemlig snyde lidt.

Med de her tips kan du føre dig frem med smuk hud og perfekt foundation hele dagen.

Kilder: Makeup.com, Cosmopolitan, Gurl

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori