Guide: Find din ansigtsform
© iStock

Guide: Find din ansigtsform

Er dit ansigt ovalt, rundt, langt eller hjerteformet? Læs her, hvordan du finder ud af det

23. marts 2017 af Rikke Hovn Poulsen

Find din ansigtsform

Du ved det godt: Din ansigtsform er altafgørende for, hvilke frisurer, solbriller og øreringe, der klæder dig. Men er du i tvivl, om fjæset er firkantet, rundt eller ovalt? Og hvordan finder du egentlig ud af, om du har et hjerteformet ansigt? Bare rolig – Woman to the rescue!

Her får du den ultimative guide til, hvordan du finder din ansigtsform. Følg vores råd på de næste sider – så behøver du aldrig spekulere over det mere.

Tegne-metoden

Den simpleste måde at finde frem til din ansigtsform på er ved at bevæbne dig med et spejl og en eye- eller lipliner. Træk håret tilbage i en stram hestehale eller med et hårbånd. Stil dig foran spejlet, luk det ene øje og tegn konturerne af dit ansigt på spejlet. Og vupti har du en ret så præcis tegning af din ansigtsform. Det er ofte lettere at se formen på sådan en tegning i forhold til i virkeligheden, hvor dine træk, dit smil og den lille bums på panden let distraherer.

Denne metode er dog ikke 100% skudsikker – hvis du vil være helt sikker på, at du har fundet frem til den rigtige ansigtsform, er du nødt til at finde målebåndet frem...

Måle-metoden

Start med at tage et billede af dig selv – eller endnu bedre, få kæresten eller en veninde til at tage billedet. Det skal være taget tæt på lige forfra, og igen skal alt håret være strøget væk fra ansigtet.

Print billedet ud – jo større, jo bedre (du behøver ikke bruge rigtigt billedpapir – et almindeligt sort-hvid print er fint).

Guide: Find din ansigtsform
© iStock

Så er det frem med linealen. Mål følgende afstande og noter dem ned på et stykke papir (eller tegn stregerne op på dit billede, som vi har gjort):

  • bredden af dit ansigt der, hvor kindbenene er bredest
  • bredden af dit ansigt der, hvor kæben er bredest
  • bredden af din pande der, hvor den er bredest (for de flestes vedkommende er det et sted cirka halvvejs mellem øjenbrynene og hårgrænsen).
  • længden af dit ansigt fra toppen af din hårgrænse til spidsen af din hage

Nu er du klar til at bestemme din ansigtsform!

Hvilken form har jeg så?

Der findes et utal af ansigtsformer, alt efter hvem du spørger – vi har valgt de at tage de fem mest udbredte med her. Det er naturligvis ikke alle, der passer nøjagtig ind i en af kategorierne. Du kan godt være en blanding mellem to ansigtsformer som for eksempel den ovale og den firkantede.

Derudover skal du være opmærksom på, at din ansigtsform kan ændre sig med tiden. Fordi du fik at vide i 8. klasse, at du havde et rundt ansigt, behøver det ikke være tilfældet i dag. Både alderen og din vægt kan få formen til at ændre sig.

De fem ansigtsformer

Oval ansigtsform: Længden af dit ansigt er cirka halvanden gang så lang som bredden. Det er bredest ved kindbenene.

Rund ansigtsform: Dit ansigt er næsten lige så bredt, som det er langt, og formerne er bløde og runde

Firkantet ansigtsform: Din kæbe er cirka lige så bred som din pande og hårgrænse, og vinklerne er skarpe og klart markerede. Derudover er et klassisk firkantet ansigt næsten lige så bredt, som det er langt.

Lang ansigtsform: Minder en del om den ovale. Men længden af dit ansigt er mere end halvanden gang så lang som bredden.

Hjerteformet ansigtsform: Du er bred over kindbenene og panden, men kæbelinjen er smallere, og din hage går ned i en spids.

(Pssst... Find den rigtige frisure til din ansigtsform lige her).

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.