Concealer på kvinde
Læg concealeren korrekt, så du stråler hver dag. © Getty Images

Guide: Sådan lægger du din concealer

Vores guide hjælper dig med at lægge concealeren, så den skjuler bumser og rande

20. maj 2021 af Mette Andrea Boesgaard og Amalia Kristiansen

Concealer – hvad er det?

Concealer er i sandhed et vidundermiddel. Den specifikke makeup er nemlig det hemmelige våben, der i en håndevending kan skjule de småfejl og synder, som sund kost, gode hudplejerutiner og dyre cremer ikke har kunne klaret! 

Men det kan være svært at få dækket ting, frem for at få dem fremhævet... Vil du have guiden til, hvordan du vælger og bruger concealer? Så læs med i denne makeup guide!

Find den rette concealer

Der findes efterhånden et væld af concealere på markedet, så vælg den form, der passer dig bedst:

Concealer i creme-form er let dækkende og god til de skjule de små synder. Og så er den let at bruge.

Fast makup concealer
En fast concealer kaldes ofte en dækstift. © Getty Images

Flydende concealer fås ofte i en lipgloss-agtig beholder eller som pen – den påføres med en skum-applikator eller en pensel, så de er lette at bruge. De dækker fint og er gode, hvis du vil have concealeren med i tasken eller toilettasken.

Dækstift er en klassisk concealer – den er perfekt til at dække bumser og små-ar men for tung og dækkende til de mørke rander under øjnene.

Concealer-blyanter er lette at bruge, sviner ikke og perfekt til præcise små-korrektioner.

En anderledes concealer 

Endelig findes der også highlighter – i modsætning til hvad mange tror er de ikke deciderede concealere, for de dækker ikke. En highlighter spreder i stedet lyset og er ideelle til at dække mørke rande under øjnene. 

Concealer under øjnene
Concealer kan bruges på flere forskellige måder - her under øjnene. © Getty Images

Sådan dækker du mørke rande under øjnene

Når du skal dække sorte rande under øjnene, kan du enten vælge at bruge en concealer eller en highlighter. Uanset hvad du vælger, så kom altid concealeren eller highlighteren på, efter du har påført din foundation.

Hvis du ikke bruger foundation, så giv dine øjenomgivelser en smule øjencreme, inden du begynder din makeup rutine og dupper concealer/highlighter på – det forhindrer, at farven glider af. Husk at lade cremen suge godt ind i huden, inden du påfører concealer/highlighter.

  • For bedre at kunne ramme det rigtige område, så træk hagen ind og kig skråt op i spejlet. Start nær indersiden af næsen og dup så småbitte klatter af concealer/highlighter under øjnene langs kindbenet. Men husk endelig at være sparsom med vidundermidlet – hvis du bruger for meget, fremhæver du bare de fine rynker. 
  • Hemmeligheden bag et smukt resultat er at tone concealeren/highlighteren godt ud. Du kan sagtens bruge fingerspidserne, men resultatet bliver smukkest, hvis du bruger en fugtig make-up svamp. Lad for Guds skyld (men nu især for din egen...) være med at gnide cremen ind – bare dup let indtil den går i et med din hud.
  • Et strejf af pudder får concealeren til at vare hele dagen.
Flydende concealer
Husk at få concealeren i din rette farve.© Getty Images

Sådan dækker du bumser

  • Start din makeup rutine med at påføre foundation eller en god creme og lad den tørre godt ind i huden.
  • Sæt så lidt concealer på urenheden og fordel den udefter med en lille makeup-børste, til den går i et med den omgivende hud.
  • Afslut med pudder for at fæstne concealeren.

Gode makeup-tips til concealer

Farven på din concealer eller highlighter skal matche din foundation, men den skal være en anelse lysere. Hvis du ikke kan finde den rigtige farve, så bland et par farver på håndryggen, inden du lægger den på.

  • Brug en fugtende concealer på tør hud, for at undgå at farven samler sig til en klat.
  • Hvis din concealer er for tyk eller for mørk, så bland den med lidt af din flydende foundation.
  • Hvis dine camouflerede skønhedsfejl begynder at tørre ud og se grimme ud i løbet af dagen, så dup lidt fugtighedscreme på med fingerspidserne og pudr let. Det vil straks få huden til at live op igen.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.