Guide til årets festmakeup

Det er party-time... og du skal shines op til den helt store fest! Men hvordan? Woman guider dig

11. november 2014 af Jane Hansen

Guide til årets fest-makeup

Der går ikke længe inden den store festsæson skydes i gang; årets mange julefrokoster venter lige om hjørnet! Du har måske allerede gjort dig tanker om, hvilken kjole der skal være din ultimative festkjole - men hvad skal du have i ansigtet? Woman har lavet årets makeup guide til dig. Overvejer du smokey eyes, lækre, kysseklare læber eller det naturlige look, så vil denne guide hjælpe dig!
 

Plej din hud

En pæn, glat hud er fundamentet for en ordenlig fest-makeup. Du skal derfor sørge for at pleje din hud hver dag for at holde den smidig og velfugtet! Og det er ikke kun i dagene op til den store aften - men hele året rundt!

Rens din hud morgen og aften for at fjerne al støv, snavs, sved og døde hudceller. Derefter skal du fugte huden en creme, som matcher din hudtype! Vær opmærksom på, at din hud har brug for ekstra pleje i takt med, at temperaturen falder.

 

Lige nu får du en Tromborg luksus ansigtscreme, der giver din hud den nødvendige fugt både dag og nat. Cremen koster normalt 440 kr, men du får den til 149 kr + porto og eksp. Du sparer altså 569,75 kr.

Bestil Tromborg-cremen lige her.

LÆS MERE: Sådan får du en pæn, glat hud

 

 

Giv din hud førstehjælp

 

Sker det, at din hud en tør, trist og kedelig på den store dag, så er hjælpen heldigvis nær! Tryllemasen aka fugtmasken kommer dig til undsætning og giver dig lynhurtig førstehjælp, hvor den fugter og giver huden en forfriskende boost. Brug 10 minutter, og din hud bliver dejlig smidig, spændstig og lækker.

Fugtmaske fra Avène koster 145 kr hos webapoteket.dk
Find den her 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få en smuk hud

Du skal til fest, og du skal ose af lækkerhed! Derfor må de mørke rander under øjnene, diverse urenheder, rødme og andre farveforskelle i huden gerne erstattes af en smuk, Askepot-lignende hud.

Primer

Hvis du ikke allerede har en ansigtsprimer i din beauty-garderobe, bør du investere i en. Primeren er guld værd, når huden skal glattes ud og skjule de små ujævnheder, du har i huden. Bonus! Den sikrer også, at din makeup holder længere tid.

Primer fra Murad til 349 kr hos nicehair.dk
Find den her.

Når du har lagt din primer, kan du gøre din hud endnu smukkere med en foundation, mineralpudder eller hvad du foretrækker at dække huden med.

LÆS MERE: Få en guide til til perfekte dækning til din hud

Tip! Du kan med fordel blende din foundation med en lillebitte smule af din primer. Foundation + primer har en tryllende effekt, at man kan gå så langt som at sige, at det er flydende Photoshop. Smør cremen jævnt ud på huden, og du får den smukkeste hud med en pæn, glat overflade.

 

 

Fokus på øjnene

Øjnene er kvindens værktøj til en flirtende og forførende aften - det er vores stærkeste værktøj, når vi skal i kontakt med en interessant fyr. Derfor må der gerne kæles lidt ekstra om makeup'en - tænk nu, hvis du får brug for scor-mig-øjnene!

Først og fremmest skal du skjule mørke rander under øjnene, neutralisere rødme og give en pæn, jævn overflade inden du lægger øjenskyggen. Body Shops all-in-one Instablur er perfekt til dette, og den er helt og aldeles uundværlig, da den holder på din øjenmakeup hele dagen, aftenen og natten - og den giver et mere levende look!

Body Shops All-in-One Instablur koser 155 kr hos bodyshop.dk
Find den her

 

Tip! Når du skal lægge din festmakeup, er det vigtigt, at du vælger et fokus! Og kun ét. Det nytter ikke, at du gå all-in på både læber og øjenmakeup - du kommer til at ligne en sminkedukke af karakter, og det er ikke pænt! Less is more - på den måde får du et smukt og rent look.

Når du vælger at rette fokus på dine øjne, skal dine læber være neutrale, men stadig lækre! Brug derfor en god læbebalsam for velplejede læber. Lider du af meget tørre læber? Så sørg for at fjerne de døde og tørre hudflager inden du påfører læbepomaden.­­ Det kan du gøre med en scrub med korn i. For at skabe det naturlige look på læberne påfører du lidt concealer eller foundation, og blender det godt med læbepomaden. Husk at sørge for, at der ikke sidder klumper på læberne.

Smokey eyes

 

Smokey Eyes er det ultimative festlook til julefrokosterne! Det er hot og giver nogle flotte, intense øjne! Men det kræver øvelse, for et par mislykkede smokey eyes kan få dig til at ligne et krigsoffer.

Hvis du ikke er vant til at lave smokey eyes, eller måske er bange for at kaste dig ud i den sorte farve på øjnene, så skal du investere din tid i disse video-guides, som viser dig, hvordan du laver smukke smokey eyes.

 

Smokey Eyes-kit fra Isadora til 149 kr hos nelly.com
Find kittet her

LÆS MERE: Find inspiration til årets festmakeup

Hvis du vælger smokey eyes til festen, så husk, at du skal brunge mindre makeup i den øvrige del af ansigtet. Læberne skal helst være helt neutrale, ellers kommer du til at ligne en, hvis beautytaske er eksploderet ansigtet. Det kan du læse mere om under afsnittet 'læber'.

Naturligt

 

Hvis du synes, at smokey eyes bliver for vovet eller svært at lave, så kan du sagtens lave nogle lækre, frække øjne med jordfarver. Den brune øjenskyge fremhæver din øjenfarve og giver dybde i dine øjne. 

LÆS MERE: Få 4 basale øjenskyggeteknikker

Øjenskygge i brunlige nuancer til 49 kr hos nelly.com


Find den her

LÆS MERE: Få 4 basale øjenskygge-teknikker

Tip! Dup en gylden farve på midten af øjenlåget - det lysner og åbner øjet, og du kommer til at se friskere ud!

Gylden øjenskygge fra e.l.f. Cosmetics til 28 kr.
Køb den her

 
 
 
 

Kulør

 
Skal der være fest? Så lad der være fest - også på øjenene! Det er derfor tilladt at lege med farverne til årets julefrokost med veninderne eller kollegaerne. Du kan lægge nogle superflotte skygger i farverne lilla, grøn, turkis eller blommefarvet.
 
Du kan også vælge at lægge flere farver og lave flotte effekter. Hvis du her er i tvivl om, hvilke farver der passer sammen, så vælg en farvepalette, hvor farverne er valgt, så de matcher.

LÆS MERE: Få guiden til de perfekte farver til dine øjne
 
LÆS MERE: Få tips til efterårets øjenskygger her

Tip! Hvis du har neutralt tøj på, så kan du med fordel vælge en kulørt makeup til at skabe liv i outfittet. Hvis du derimod har et kulørt outfit på, er det vigtigt, at du vælger en farve, der matcher outfittet for ikke at komme til at ligne en cirkusklovn.

Glitter

 

Det er julefrokost-tid, og det er lige nu, du kan tillade dig at glitre lidt mere end det sædvanlige. Intet er mere festligt end glitter og glimmer.

Husk dog på, at hvis outfittet udstråler en masse glitter og glamour, så bør du være forsigtig i dit brug af glitter i ansigtet, neglene eller på kroppen. Her kan du for eksempel bruge en blodylotion med glittereffekt, som giver en pæn, varm glød på huden, uden at du ligner en diskokugle.

Hvis outfittet er enkelt og stilrent, så kan du gå sagtens skrue op for glitter-niveauet på både øjne og/eller negle. Husk på, at glitter fremhæver, så vælg et område, du gerne viser frem.

LÆS MERE: Få en guide til et glitrende look

 
[Page titel=Skab glød i ansigtet]
 
Hvis du vil pifte yderligere liv i ansigtet, kan du med fordel bruge en blush eller en bronzer til kinderne.
 
De fleste bruger en blush afslutningsvis ovenpå foundationen, men inden de bruger pudder. Nogle makeup-artister sværger dog til at bruge blush, før de bruger foundation, for at få et mere naturligt look. Prøv dig frem og se, hvad der virker bedst for dig. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lægge din blush, så hent inspiration lige her.
 
 
Pudder-blush: Stryg din børste forsigtigt blushen, og slå let på børsten, så du slipper af med overskudsfarven. Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget kulør på børsten, da du hurtigt kan ligne en cirkusklovn med alt for røde kinder. Påfør så farven en smule ad gangen og ton godt ud.
 
 
 
 
 
 
 
Creme-blush: Påfør creme-blushen på din kind med en finger, og dup det på kinden. Brug en ren finger til at tone farven godt ud - den rene finger vil tage overskudsfarven, så du ikke ender ud i misfarvede kinder.
 
Cremet blush fra Maybelline til 53 kr hos matas.dk

 

Bronze-blush: Her skal du være uhyre forsigtig. For meget bronze blush kan få dig til at ligne noget, der har været i krig med en selvbruner. Påfør din bronze-blush forsigtigt med en pensel - lidt ad gangen til du opnår en lys, gylden tone på dine kinder.

Denne blush er set til 87 kr hos asos.com
Du finder den lige her

LÆS MERE: Sådan får du din makeup til at holde

Fokus på læberne

Hvis du vælger en afdæmpet øjenmakeup, så må der gerne være fuld skrald på læberne. Sørg igen for, at dine læber ikke er tørre ved at bruge en læbepomade, og lade den trænge ind et par minutter. Fjern overskydende læbepomade ved at dubbe læberne i en serviet. Kom concealer eller foundation på dine læber for at dæmpe læbernes oprindelige farve, og på den måde få et rent fundament, som du kan dekorere.

For at sikre, at læbestiften ikke flyder ud, kan du starte med at tegne læberne op med en læbeblyant. Du kan enten bruge en farce, der matcher din læbestift eller en helt neutral farve.

Tip! Brug en helt spids blyant - den er meget nemmere at arbejde med.

 

Når du skal komme din læbestift på, så sørg for at din hånd er helt rolig. Det ser sjusket ud, hvis læbestiften er ujævn og flyder udenfor læbekanten. Det kan måske være en fordel for dig at støtte hånden på et bord, hvis du ryster på hånden.

Et godt tip er, at bruge en læbepensel, når du kommer læbestiften på - den giver et flottere resultat. Når din læbestift er kommer på, kan du tone læbeblyanten og læbestiften sammen ed en vatpind, så det ikke er synligt, at du har tegnet læberne op.

Fjern alt overskydende farve ved at komme en serviet mellem læberne. Så undgår du, at farven smitter af på dit glas til festen.

LÆS MERE: Få guiden til at lægge din læbestift

Smuk, rød læbestift fra Eyes Lips Face til 19 kr hos eyeslipsface.co.uk
Shop den her