Kvinde med sildebensfletning
Giv dig i kast med de klassiske fletninger – eller prøv noget helt nyt.© Getty Images

11 fine fletninger, du selv kan lave

Ti videoer, der guider dig til de flotteste fletninger

15. oktober 2018 af Stine Bødker Nielsen og Simone Overgaard Aaberg

Fletninger er en fremragende måde at style sit hår på, uanset hvad anledningen er. Om du vil have den stram, løs, nem eller avanceret, så er der masser af inspiration at hente til en fin frisure – alt fra den elegante sildebensfletning til de moderne boxer fletninger. Vi guider dig til 11 smukke fletninger, du selv kan lave. God fornøjelse!

1. Sildebensfletning

En sildebensfletning er super elegant, men den er lige lidt mere tricky at samle end almindelige fletninger. Hvis du ikke helt har luret, hvordan du bærer sig ad, så prøv at følge med her:

2. Franske fletninger

En fransk fletning er klassisk og til alle tider fin at begive sig ud i. Tip: Prøv at lave to fletninger i stedet for én – det ser også super godt ud. Sådan laver du et sæt franske fletninger: 

3. Flettet pandehår

Det flettede pandehår hittede særligt, da serien The Hills var på sit højeste, hvor smukke Laura Conrad bar det med bravour. Hvis du vil prøve at give dig i kast med et flettet pandehår, så har vi guiden her – og som bonus er der endda fire forskellige fletninger at forsøge sig med:

4. Sidefletning 

Den store, løse sidefletning skaber en super flot og casual frisure. Giv den et lidt pjusket, strandlook ved at løsne godt i fletningen – så har du den perfekte hverdagsfrisure. 

5. Fransk sidefletning

Skal din sidefletning være lidt særlig? Så tjek denne video og få inspiration til en beundringsværdig frisure: En fin fletning, der vil være perfekt til de særlige arrangementer – eller hvis hverdagen bare skal piftes lidt mere op.

6. Fletninger i kort hår

Hvis du har kort hår, så er der også rig mulighed for at lave nogle flotte fletninger. Den her video viser endda 10 nemme af slagsen. Se den og bliv inspireret til forskellige hverdags- og festfrisurer.  


7. Flettet knold

En flettet knold kan både være top elegant eller fungere som en sød og lidt finere hverdagsfrisure. Med lidt øvelse kræver den ikke mange minutter foran spejlet – se bare her: 

8. Twistede sidefletninger

Hvis du er på udkig efter en meget simpel fletning, der er hurtig at lave, men samtidig ser knald godt ud, så skal du give dig i kast med nogle twistede sidefletninger. Se her, hvordan du laver de nemme fletninger: 

9. Store fletninger

Hvis du er vild med et helt flettet look, så er den her frisure perfekt. Det er en af de slags fletninger, der kan laves i de fleste hårlængder, og så kræver den ikke så mange redskaber igen, selvom den ser lidt avanceret ud – nogle hårnåle og små elastikker, så er du good to go

10. Fletninger som hårbånd

Lav en fletning, du kan bruge som hårbånd. Det er både fint og praktisk, hvis du gerne vil have håret væk fra ansigtet. Sådan skal det gøres: 

11. Boxer fletninger 

Kardashians-kvinderne har særligt gjort boxer fletningerne (eller ducth braids, som det også bliver kaldt) populære de seneste par år... Og vi forstår det godt! Se her, hvordan du laver de flotte fletninger: 

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide