Kvinder reder sit hår igennem med en børste
Vi får alle grå hår før eller siden – nogle får det bare før andre. © Getty Images

Har du spottet de første grå hår? Derfor må du ikke fjerne dem

Du risikerer at miste håret permanent...

20. september 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Gisp! Du vågner en morgen, reder dit hår og finder til din store skræk en sølv tot midt i massen af dit ellers ganske normalt farvede hår. Panikken rammer dig, og du får en enorm trang til at gribe pincetten og hive den lille, uvelkomne gæst ud af din hovedbund... MEN – det bør du måske lige genoverveje!

Hvorfor får vi gråt hår? 

Grå hår er noget, som alle i en vis grad vil stifte bekendtskab med i løbet af deres liv – og det er ikke nødvendigvis en ting, der kun er forbeholdt kvinder over 40. Hvornår de første grå hår vil begynde at vise sig afhænger nemlig af din pigmentering i hovedbunden (som er forskellig fra person til person).

Forskning viser, at alle hårceller udskiller en lille smule af stoffet brintoverilte (som også bruges, når du afbleger dit hår), der går ind og blokerer for den mørke pigment, som giver vores hårstrå farve. Med tiden bliver der tilført mere og mere brintoverilte til de enkelte hårceller, som altså til sidst gør gråt!  

Derfor må du endelig ikke fjerne de grå hår

Sagen er den, at hvis du først begynder at plukke et hårstrå, så risikerer du, at det forsvinder for good. Det synes du måske lyder meget godt – tanken om aldrig at få dét grå hår igen – men i takt med, at der kommer flere grå hår til (og det er jo ret uundgåeligt), så kan det godt gå hen og blive lidt af et problem, hvis du bliver ved med at plukke!

Eksperter fortæller nemlig, at en gentagen plukken af et hårstrå, blot vil gøre, at du risikerer at ødelægge den hårsæk, som håret sidder i. Til at starte med vil der måske komme et nyt hår ud (som ligesom det forrige vil blive gråt), men det kan altså stoppe brat. Og det er de færreste, der har lyst til at stå tilbage med små, skaldede pletter i hovedbunden... 

Alternativer til at fjerne grå hår

En lidt alternativ løsning til at komme af med det grå hår er at finde saksen frem fra skuffen. Igen kan det godt blive problematisk, hvis du har en del grå hår efterhånden, men hvis der bare er tale om ét enkelt, så kan du vælge at klippe hårstrået af (og forberede dig på, at det titter frem igen). 

Du kan også vælge at farve håret til lige præcis den farve, du har lyst til! Gentagen farvning er selvfølgelig ikke det sundeste for håret, men vælger du for eksempel en ‘grøn frisør’, så undgår du ofte de mest sundhedsskadelige stoffer

Istedet for at plukke, klippe eller farve det kan du selvfølgelig også vælge at embrace dit nye grålige look og se det som et symbol på dit mere voksne jeg (og tænk lige over, hvor mange der betaler dyre domme for et silver look!?). 

Kilde: Huffingtonpost.com.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori