© Getty Images

Drømmer du om længere hår? Her er 7 smarte tips, der hjælper håret på vej!

Vil du gerne have lange lokker – og helst på rekordtid? Følg de smarte tips og speed processen op.

9. december 2020 af Benjamin Creative for Redken

Vores hår vokser i gennemsnit omkring én centimeter om måneden. Én centimeter! Det er altså ikke meget, hvis du spontant har fået klippet håret liiidt for kort, eller hvis du pludselig længes efter dine lange lokker, når du scroller gamle billeder igennem. 

Heldigvis er der hjælp at hente. Selvom du selvfølgelig ikke kan forvente, at det lange hår magisk vokser ud overnight, kan du nemlig fremskynde processen.

I samarbejde med Redken får du syv gode råd til, hvordan du endnu hurtigere opnår lange, sunde og smukke lokker. 

1. Bliv klippet regelmæssigt

Det kan virke ironisk, men du bør prioritere en klipning, hvis du vil have længere hår. På den måde klipper du dine skadede og ødelagte spidser af, samtidig med at du forebygger, at håret spalter. Hvis du først får spaltede ender, kan de bevæge sig op ad hårstrået og efterlade det opdelt i flere tynde dele, hvilket øger risikoen for, at håret knækker – og så er det altså svært at få langt hår. 

2. Drop daglig hårvask

Vasker du hår hver dag? Det er altså bare en god ide... at lade være med. Selvom det er lækkert at vaske hår, påvirker det hovedbundens naturlige produktion af talg, hvis du gør det for ofte, og det gør det svært at få længere hår. Prøv i stedet at vaske håret to til tre gange om ugen. Det vil kræve lidt tilvænning – men her er der heldigvis hjælp at hente i en god tørshampoo.

3. Plej med shampoo og balsam, der styrker håret

Har du svært ved at få langt hår, fordi dit hår knækker, kan det være, at du bruger en forkert shampoo eller balsam, som tørrer håret ud. For at få håret til at vokse hurtigere bør du bruge kvalitetsprodukter, der hjælper håret på vej.

Eksempelvis har Redken udviklet hårplejeserien Extreme Length til skadet hår, som hjælper til at styrke hårfibrene fra rod til spids. Det gør håret stærkere og mindsker forekomsten af knækkede hår, hvilket hjælper dig med at få langt hår. Serien består af en shampoo, conditioner og leave-in, der efterlader håret med en sund og glansfuld følelse.

Hårplejeserien Extreme Length kan hjælpe dig med at opnå din maksimale hårlængde. Du kan nemlig opnå op til 81 % færre knækkede hårstrå ved brug af shampoo, conditioner og leave-in sammenlignet med ikke-plejende produkter.

© Redken

4. Pas på med at sætte håret op (særligt når det er vådt!)

Hvis du ofte sætter håret op (og sætter det for stramt), vil du opleve, at det skaber et så stort pres på rødderne, at håret knækker. Det gælder særligt, hvis håret er vådt, da vådt hår er enormt skrøbeligt. Når du har været i bad, bør du altså hverken gnide for meget i det med håndklædet, rede det for hårdt eller sætte det op. I stedet bør du duppe det let, lade det lufttørre og have det løst så ofte, du kan.

5. Brug leave-in regelmæssigt

Døjer du med slidt hår, er det sjældent nok at bruge shampoo og balsam til at genoprette hårets styrke. For at give håret den fornødne næring er det vigtigt at bruge en god leave-in, efter du har vasket hår – gerne med protein. Faktum er, at dit hår er lavet af protein, så for at genopbygge en stærk struktur bør du give håret netop dét.

Tip: Redken's Extreme Length leave-in behandling indeholder sojaprotein og biotin, som hjælper til at forsegle og styrke håret samt mindske synligheden af spaltede spidser. Den skal påføres i håndklædetørt hår og skal ikke skylles ud. 

Følg de smarte tips – og glæd dig til lækre, lange lokker!

© Unsplash

6. Giv håret en timeout fra varme

En stor synder, når håret ikke gider at vokse, er alt for meget varme. Det er både fra glattejern, krøllejern og føntørring. Det ideelle er, at du lufttørrer håret og giver det en timeout for varmeredskaber, hvis du prøver at gå all in på projekt-langt-hår. Tænk lige på alt den ekstra tid, du får om morgenen!

Tip: Hvis du alligevel bruger varmeredskaber, er det vigtigt, at du bruger varmebeskyttende hårprodukter. Derudover bør du undgå at bruge varm luft, når du føntørrer håret – hold i stedet hårtørrernes koldluftsknap inde.

7. Investér i nyt hovedpudebetræk

Det lyder måske vildt, men du kan faktisk sove dig til længere hår, hvis udstyret er i orden. Det er nemlig ikke godt for dit hår at sove på et pudebetræk af bomuld. Den ru overflade kan give friktioner, som får dine hårstrå til at knække.

Vil du gerne have længere hår, kan du skifte dit betræk ud med et silkebetræk. Den glatte overflade reducerer friktionen mod håret, så der ikke sker filtringer, og det kan sørge for en bedre fastholdelse af fugten i håret. Som en bonus vil du sove som en dronning!

Om Redkens hårpleje

Redken er et professionelt hårplejebrand specialiseret i banebrydende produkter, som bruges af frisører verden over. Redkens Extreme Length-hårplejeserie er baseret på deres bestseller-serie Redken Extreme, som du måske kender.

Du kan shoppe alle produkter fra serien lige her.