Kvinde der klipper sit pandehår
© Getty Images

Overvejer du at klippe dit eget pandehår? Disse 7 ting skal du vide først

... det skal jo helst blive en succes!

18. juni 2020 af Helene Desirée Jørgensen

Kender du også følelsen af, at du længe har haft den samme frisure, og at der nu skal ske noget nyt? Og det betyder (selvfølgelig!)... pandehår!

For at det bliver en succes, kan det være vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i hele proceduren med at klippe dit eget pandehår. Vil det klæde din ansigtsform? Hvordan skal det styles? Og er det overhovedet en god idé? 

1. Pandehår skal passe til din livsstil 

Når du overvejer pandehår, er det vigtigt, at du stiller dig selv spørgsmål som: Er du en kvinde, der altid er på farten, eller sværger du til snooze-knappen hver morgen og bruger derfor kun 10 minutter på at gøre dig klar? 

Hvis du dyrker meget sport, er hårnåle eller hårbånd helt sikkert værd at overveje, da disse vil hjælpe dig med at holde styr på lokkerne. Er du en travl kvinde, kan du med fordel investere i et miniglattejern, da det let kan friske håret op. 

Men det er vigtigt, at du ved, at uanset hvilken livsstil du har, kan du godt få pandehår til at fungere for dig. Det kræver sandsynligvis bare lidt mere tid at sætte end nu.

2. Overvej din ansigtsform

Før du beslutter dig for at klippe dit eget pandehår, kan du med fordel kende din ansigtsform, da det er forskelligt, hvilken type pandehår der passer til netop dit ansigt.

Hvis du ikke ved, hvilken en ansigtsform du har, kan du finde ud af det her

Ansigtsformer
Find det pandehår, der passer bedst til netop din ansigtsform.© Getty Images

3. Forbered det rette udstyr 

Du kan ikke klippe dit eget pandehår med din køkkensaks, eller hvad end du lige har derhjemme i skuffen. I hvert fald ikke hvis det skal blive en succes. 

Derfor bør du investere i en frisørsaks, nogle hårklemmer til at dele håret op i sektioner, og sidst men ikke mindst en rigtig god frisørkam. 

4. Se en række tutorials

For at få en fornemmelse af, hvordan du egentlig skal gå i gang med dit pandehårsprojekt, kan du med fordel se videoer på YouTube for at få nogenlunde styr på teknikken.

Fra punkt nummer to ved du, at der måske er en pandehårstype, der klæder dit ansigt bedre, og derfor kan du med fordel søge efter videoer med netop denne slags. 

Hårredskaber
Sørg altid for at have ordentlige frisørredskaber ved hånden, når du skal klippe dit pandehår. © Getty Images

5. Klip dit hår, mens det er tørt

“... men min frisør klipper da altid mit hår, når det er vådt?”.

Når det kommer til pandehår, skal du tænke lidt anderledes. Når dit hår er vådt, har det en tendens til at 'strække', hvilket betyder, at du risikerer at klippe det for kort, og det opdager du først, når det er blevet tørt igen. 

6. Varmeredskaber bliver din nye bedste ven

Varmeredskaber er pandehårets bedste ven, og derfor bliver de også dine bedste venner, hvis du vælger at få pandehår. At style pandehår kræver øvelse, men så snart du mestrer kunsten i pandehår, bliver det let som en leg – bare husk varmebeskyttelse i håret. 

Kvinde, der klipper sit eget pandehår
Er du klar til at klippe dit eget pandehår nu? © Getty Images

7. Det tager lang tid, før pandehåret er vokset ud 

Selvom pandehår kan se flot ud, kan det jo ske, at du en skønne dag fortryder det. Men frygt ikke, for du er bestemt ikke alene. 

Nu er du bare nødt til at vente på, at det er vokset ud igen – og ja, det betyder, at dit hår skal igennem det stadie, hvor det enten er for kort eller langt, men det vil helt sikkert give det bedste resultat. I gennemsnit vokser dit hår cirka 15 centimeter om året, så du må væbne dig med en portion tålmodighed. 

Kilder: Healthline

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.