Kvinde, der roder i sit hår
Kvinde, der roder i sit hår© shutterstock.com

Sådan får du fyldigere, tykkere og længere hår

Oplever du, at dit hår virker tyndt og livløst? Eller ønsker du at få langt og tykkere hår? Der findes desværre ikke et mirakelmiddel, som giver resultater over natten, men med få gode vaner og produkter kan du ende med at få et sundt og lækkert hår.

2. januar 2023 af Annoncør

Gå til frisøren, og undgå slidte spidser

Hvis du gerne vil have langt hår, så virker det muligvis modstridende at gå til frisøren, men ikke desto mindre er det en utroligt vigtig del af at få stærkt og sundt hår. Når håret bliver klippet, slipper du nemlig af med de slidte spidser, som ellers kan bevæge sig længere op i håret, hvis du blot lader stå til. Det kan føre til, at dit hår knækker.

Hvor ofte du bør blive klippet afhænger meget af din hårtype samt hårets tilstand. Hvis dit hår er naturligt tørt eller er blevet det på grund af styling eller behandlinger, så trænger dit hår måske til en klipning en smule oftere.

Anvend de rette plejende produkter

Vil du gerne have det bedste frem i dit hår? Så er det ikke helt ligegyldigt hvilke produkter, du anvender. Med de rette formler kan du nemlig fremme hårvækst gennem naturlige ingredienser og undgå stoffer, som parabener og silikone, der kun forringer dit hårs kvalitet.

Det er vigtigt, at du vælger gode produkter hele vejen rundt for at få de mest optimale resultater. Derfor skal du altså ikke kun sætte ind hvad angår shampoo og balsam. Det er også en god ide at kigge på dine stylingprodukter og vælge nogle, der nærer og plejer dit hår. På den måde kan du nemlig undgå, at stylingen slider endnu mere på dit hår.

Lad være med at vaske dit hår for ofte

Det er ikke godt for dit hår, hvis du vasker det hver dag. Derfor bør du så vidt muligt forsøge at strække hårvasken til hver anden eller tredje dag - eller længere hvis muligt. For hyppig hårvask kan nemlig sætte din hovedbund ud af balance. Hver gang du vasker dit hår, skyller du nemlig naturlige fedtstoffer ud, som håret har brug for, og det kan faktisk medføre, at dit hår hurtigere bliver endnu mere fedtet.

Lær dit hår at kende

Det handler altså først og fremmest om, at du lærer dit hår godt at kende, og det kan tage tid at finde de helt rigtige produkter, som er egnet til dine lokkers behov. Vælger du god kvalitet og sunde, naturlige ingredienser kommer du dog langt, og du vil hurtigt komme til at mærke en forskel på dit hår.