Freyja fra redaktionen fletter sit hår
Vil du også have fine fletninger til hverdag? Det er nemmere, end det ser ud. © Woman

Sådan laver du nemt fletninger på dig selv

Du skal blot følge Womans nemme lyn-guide

23. september 2018 af Michelle Andersen & Freyja S. Anderberg

Fletninger er så fine til alle lejligheder – uanset om det er til hverdag, fest eller store arrangementer – og så kan de pifte ethvert outfit op! Vi er vildt inspirerede af Khaleesi fra HBO-serien Game of Thrones og hendes flotte fletninger – og vi har helt lyst til selv at have fletninger hver eneste dag. 

Derfor har vi lavet en guide, så du kan lære at lave fine fletninger på dig selv. Det er slet ikke så svært, som det måske ser ud. Se bare videoen nederst i artiklen, hvor Freyja fra Woman-redaktionen fletter sit eget hår.

Lyn-guiden til fine fletninger

I virkeligheden er det ret simpelt at lave fletningerne, det kræver blot lidt øvelse. 

  1. Start med at dele håret i to store totter ved en midterskilning, og kom en elastik om den ene tot, så den del af håret ikke kommer i vejen. 
  2. Start helt øverst oppe ved din skilning – lav tre små totter, som skal starte din fletning.
  3. Start med at flette totterne sammen én gang.
  4. Tag så en ny tot fra din hårgrænse, og tilføj den til den tot i fletningen, som er længst mod hårgrænsen ved panden (denne fletninge-tot bliver nu “dobbelt så stor”). 
  5. Tag så en ny tot fra dit baghoved, og tilføj denne til den fletninge-tot som er bagerst på hovedet (så denne nu også bliver større). 
  6. Flet de tre totter sammen endnu en gang.
  7. Gentag det helt samme med at tage en ny tot og læg den til de eksisterende totter. 

Punkt fire, fem og seks er de vigtigste trin, og det er dem, du skal gentage for at lave hele fletningen. Du skal altså tage to nye totter ud af det løse hår og tilføje dem til de to yderste eksisterende totter for hele tiden at tilføje nyt hår til fletningen – og sådan får du gradvist hele håret flettet ind i én fletning.

Et par gode råd

  • Det kan være en fordel at starte foran et spejl, så du kan se hvad du laver, men det er også vigtigt, at du mærker efter med fingrene, så de kan “huske” hvad de skal, og hvordan de skal holde på håret (for der kan spejlet godt drille dig lidt).
  • Husk at have lidt tålmodighed, for fletningerne sidder nok ikke helt perfekt i første forsøg – så er du ikke tilfreds, skal du bare give det endnu et forsøg. Det kræver lidt øvelse, men allerede anden gang, du forsøger dig, vil fletningen blive flottere end første gang.
  • Det er ikke unormalt, at de to fletninger bliver en anelse forskellige – men igen, jo mere du øver dig, jo flottere bliver de. 

Musik: Peter Arendsdorf Bengtsen

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori