Kvinde med hårproblemer
© iStock

Har du fint hår? Gør det lettere at style og pleje med disse 12 nemme tricks

Farvel og tak til tyndt hår – og halløjsa til volumen og fylde!

21. april 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Du drømmer måske om fyldigt hår. Men hvis du har fint, tyndt hår, så genkender du sikkert dilemmaet på dette billede:

Guess which one is me. #thinhairprobs

A post shared by Thin Hair Problems (@thinhairproblems) on

Har du opgivet? Det må du ikke! For der findes heldigvis mange gode råd til, hvordan du får mere volumen i dit hår – og til hvordan du snyder dig frem til, at det ser tykkere ud.

Læs selv med her.

1. Brug aldrig balsam i hovedbunden

Balsam er en sikker vinder, hvis du ønsker dig blødt og medgørligt hår, der er nemt at rede ud. Men drop at massere balsam i hovedbunden – og ja, vi ved godt, at det næsten er for rart til at lade være! Med det kan altså gøre dit fine hår fedtet – så brug i stedet din balsam midt på dit hår og ned til spidserne.

2. Brug volumen-shampoo 

Når du er træt af dit fine og flade hår, så drømmer du sandsynligvis om fyldigt hår med masser af volumen. Vask dit hår med en volumen-shampoo – men sørg for at købe en, som samtidig tilfører fugt til håret, så det ikke bliver knastørt.

3. Rens håret fri for urenheder

En gang om ugen kan du med fordel bruge en ‘claryfying’-shampoo. Det er en shampoo, som renser dit hår fri for produktrester, overskydende olier og andre urenheder.

4. Få mere fylde i hestehalen

Nu til et VIRKELIG let trick. Lav en hestehale, og del den i to med dine fingre. Sæt et hårspænde fast mellem totterne og voila! Et styk fyldig hestehale – smart!

5. Gå efter en kort hårlængde

Jo længere dit hår er, jo mere fladt vil det se ud på dig, hvis du har fint hår. Derfor kan det være en fordel at bede din frisør om en mellemlængde. Du kan også vælge at få håret klippet endnu kortere. Du kan eventuelt også tjekke op på, hvilken frisure der passer til din ansigtsform, inden du lader lokkerne falde.

6. Frem med tandbørsten

Det lyder underligt. Men det virker altså! Brug en helt ny tandbørste til forsigtigt at toupere dine hårrødder på dit inderste hår. Lad det yderste af dit hår være glat og falde ned over. Voila – fyldigt hår på ingen tid!

7. Brug mousse 

Brug en mousse i dit hår efter et bad. Den kan løfte hårrødderne og give dit hår volumen. 

Tag en klat i hånden, og før din kam ned i moussen. Red det derefter ud i håret fra rødderne og ned til spidserne. 

8. Brug hårpudder

En hårpudder skal drysses i håret ved hovedbunden og masseres ind for at skabe volumen helt nede fra hårrødderne. Køb eksempelvis nedenstående, som er en del af Organic Hairspas volumengivende serie. 

Hårpudder fra Kevin Murphy Powder Puff, 208 kroner hos Kunst-klipperietshop.dk

9. Snyd dig til en mere fyldig fletning

Os med fint hår kan godt have tendens til at snige os uden om fletninger, fordi vores fletninger bliver så satans tynde. Men du kan faktisk ret nemt snyde dig til lidt mere fylde i fletningen ved at hive forsigtigt i hver tot, efter du har lavet den. Afslut med hårspray. 

10. Skift skilning

Uanset om du har midterskilning eller sideskilning, vænner dit hår sig til at falde på samme måde. Derfor kan du med fordel prøve noget nyt: Lav en skilning i den anden side, end du plejer. Giv ekstra volumen med en hårpudder til tørt hår. Afslut med hårspray. 

11. Husk lige hårtørreren

Med fint hår har du måske tendens til at springe hårtørreren over. Selvom du går i bad om aftenen og sover med vådt hår, er det nemt at rede ud dagen efter, fordi det er så fint. Men der er nu en pænt god grund til at bringe hårtørrreren på banen alligevel. 

Når du tørrer håret, mens du står med hovedet nedad, skaber det nemlig volumen i dit hår. Hvis du vil fremhæve effekten, så brug en mousse i håret inden. 

12. Etager i håret

Næste gang du er til frisøren, kan du bede om at få klippet håret i forskellige etager. Selvom der egentlig bliver mindre af dine dyrebare lokker, virker håret ofte af mere, når det er klippet i etager.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?