Den rette hårfarve kan give dig et lækkert, nyt look.
Den rette hårfarve kan give dig et lækkert, nyt look. © Getty Images

Ny hårfarve? Vi guider til, hvilken nuance du skal vælge

Din hudtone har faktisk ret meget at skulle have sagt

1. januar 2019 af Redaktionen

Overvejer du at kaste dig ud i en ny hårfarve? Så ved du garanteret, hvor svært og uoverskueligt det kan være at vælge den helt rette. Og det er absolut heller ikke ligegyldigt, hvilken tone og nuance du vælger – den rette farve kan nemlig hæve dit look til et helt nyt niveau, mens den forkerte kan få dig til at se træt og grålig ud. 

Men hjælpen er heldigvis lige her. Vi guider dig nemlig til, hvilken nuance du skal vælge, når du skal have farvet hår. Tjek guiden, inden du løber ned i butikken og investerer i en farve eller bestiller en tid hos frisøren – så er der større chance for at ende med et vellykket resultat. 

Vælg hårfarve ud fra din hudtone 

Det er meget forskelligt, hvilke hårfarver som passer bedst til forskellige hudtoner. Derfor er det supervigtigt, at du tager højde for din hudtone, inden du sætter dig fast på en hårfarve – på den måde opnår du altså det resultat, som passer allerbedst til dig. 

Find din hudtone herunder og få svar på, hvilken hårfarve som især passer godt til dig. 

Lys hud med pink undertoner

Har du lys hud med pink eller lyserøde undertoner, så er der især tre hårfarvenuancer, som passer perfekt til dig. De tre nuancer er: 

  • Rød: På grund af din hudtone er du en af de få, som kan opnå et naturligt resultat med en rød hårfarve. Din lyse hud og det røde hår passer nemlig supergodt sammen. Andre kan selvfølgelig også sagtens springe ud i en rød hårfarve, men de skal, modsat dig, være forberedt på et iøjenfaldende look
  • Lys blond: Du er sandsynligvis allerede udstyret med en lys blond hårfarve fra naturens side, men du kan sagtens give lokkerne et pift ved at vælge en nuance, der er to toner mørkere eller lysere end din egen. 
  • Mellemblond: Den her nuance bliver også kaldt for mørk blond. Farven vil give dig et mere klassisk og elegant udtryk. 

Emma Stone
Smukke Emma Stones lyse hudtone passer perfekt til den røde hårfarve. © Wenn

Lys hud med gyldne undertoner

Hvis du er udstyret med lys hud med gyldne undertoner, er der især fire farvenuancer, som matcher helt perfekt til dig. De fire nuancer er: 

  • Lys blond: Hvis du vælger striber eller reflekser i lys blond, vil du opnå et meget naturligt resultat – nærmest som om du har tilbragt sommeren ved stranden. Win
  • Platinblond: Det kræver måske lidt mod at kaste sig ud i en platinblond hårfarve, men hvis din hud har gyldne undertoner, kan du sagtens bære farven uden at se alt for bleg og udvasket ud.
  • Gyldenblond: De gyldne farvetoner vil stå rigtig flot til din hudtone – pas blot på at du ikke rammer en nuance, der går i ét med din hudfarve.
  • Lys brun: Hvis du har lyst til at gå en mørkere vej, så prøv de såkaldte lowlights i lys brun. Lowlights er det modsatte af highlights – altså reflekser der er et par toner mørkere end din egen hårfarve.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrences platinblonde hårfarve matcher hendes gyldne hudtone. © Wenn

Olivenfarvet eller gylden hud

Hvis din hudtone er olivenfarvet eller gylden, så er der især tre farvetoner, som passer virkelig godt til dig. De tre farvetoner, du med fordel kan gå efter, er: 

  • Lys brun: En lys brun farvetone vil næsten se lyshåret ud på dig, hvis du har en gylden eller olivenfarvet hudtone. Du vil få et dejligt sommerlook både med helfarve og med striber.
  • Gyldenbrun: En brun farve med gyldne reflekser vil se super eksklusiv og stilet ud til dig. Tænk blot på smukke latinokvinder som Jennifer Lopez og Jessica Alba, der sværger til de gyldenbrune toner.
  • Mørk brun: En lækker chokoladebrun med masser af glans vil få dit hår til at se sundt og velplejet ud. Brun reflekterer lyset flot, så selv et slidt hår ser blankt ud.

Jennifer Lopez
Den gyldenbrune hårfarve matcher Jennifer Lopez' olivenfarvede hudtone. © Wenn

Mørk hudtone 

Hvis du har en mørk hudtone, så er der hele fire farvenuancer, som især passer godt til dig. De fire farvenuancer, som du bør gå efter, er: 

Gyldenbrun: Hvis du er meget mørk i huden, skal du passe på med de lyse farver. Det kan hurtigt komme til at se meget unaturligt og afbleget ud. En gyldenbrun kan dog være et smukt alternativ – de gyldne nuancer vil give en illusion af lysere lokker.

Mørk brun: Din naturlige hårfarve ligger sandsynligvis i den helt mørke ende af de brune nuancer, men du kan gøre din farve mere levende ved at give den en toning i chokoladebrun.

Sort: Du er så heldig, at du kan bære en kulsort manke med stil. En skinnende sort vil faktisk fremhæve din mørke hudfarve og få din hudtone til at gløde endnu mere. 

Blåsort: Hvis der skal en smule kant på, så prøv en sort hårfarve med blå reflekser. De blå toner vil få dig til at se en smule mere lyshudet ud – men ikke bleg. Samtidig giver det et lækkert spil i håret. 

Rihanna
Rihannas sorte hårfarve får hendes hudtone til at gløde endnu mere. © Wenn

Vælg den farve, som du har det bedst med

Når alt dette er sagt, så er det selvfølgelig allervigtigst, at du vælger lige præcis den farvetone, som du har det bedst med. Så hvis du drømmer om en blåsort farvenuance men har en olivenfarvet hudtone, så skal du selvfølgelig kaste dig ud i det alligevel. Du skal bare være forberedt på, at det måske ikke bliver, som du havde forventet. 

Hvis det er en frisør, som skal farve dit hår, så kan du selvfølgelig altid spørge hende eller ham til råds. De er trods alt professionelle inden for faget – så de kan helt sikkert give dig et smukt resultat. Og husk så lige at tjekke de her otte ting, du skal vide, før du farver dit hår

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori