Kvinde bader i bruser
© iStock

Her er de 8 største fejl, du begår under bruseren (som heldigvis nemt kan rettes op på)

Fejl nummer 3 er vi vist ALLE skyldige i...

4. maj 2018 af Redaktionen

Fejl 1: Du bruger for meget kropssæbe

Det er dejligt at skumme kroppen godt ind, men faktisk er store mængder sæbe ikke godt for din hud. Den bliver ribbet for de naturlige fedtstoffer, hvilket kan udløse irritationer og en kløende tørhed – og så bliver du faktisk ikke spor renere.

Fiks det:

Skru ned for sæben. Hvis du synes, det er svært at styre, så er der nu kommet en snedig, koncentreret showergel, som er nem at dosere. Et enkelt ‘klik’ rækker langt, så den lille aske svarer til 40 brusebade. Den kan købes her for 49 kroner.

Fejl 2: Du sjusker med at skylle sæben af

Er du mon grundig nok, når du skyller hår og krop fri for sæbe? Sæberester på huden kan stoppe porerne til og gøre huden fedtet eller irriteret, mens rester af shampoo i håret gør det stift og mat.

Fiks det:

Brug 30 sekunder eller ligefrem et helt minut ekstra på at skylle dig helt ren – det gør en kæmpe forskel, og så føles det rart. Er din ansigtshud lidt sart eller uren, så rens efter med mild skintonic eller lidt micellarvand. 

Fejl 3: Du bader for varmt

Kaskader af varmt vand kan friste, når du lige er stået ud af sengen, men pas på, at det ikke bliver for varmt. Det kan nemlig resultere i alt fra kruset og tørt hår til en kløende, opkogt hud, der har mistet al sin fugt.

Fiks det:

Ingen hokus pokus her: Skru ned for vandtemperaturen. Din hud og dit hår vil takke dig for det, og du vil helt sikkert kunne spare en del på din bodylotion. 

Fejl 4: Du bruger ikke balsam efter hårkur

Det lyder som dobbeltarbejde, men din hårkur gør det faktisk langt bedre, hvis du bruger balsam bagefter. Kuren plejer nemlig kun håret, mens balsam sørger for at lukke hårstrået, så næringen bliver inde.

Fiks det:

Brug hårkur som du plejer, og fordel derefter balsam i længderne, så du forsegler hårkuren
i håret, lukker dine hårstrå og forlænger effekten af kuren. Har du travlt? Vælg en leave in-balsam i stedet. 

Fejl 5: Du vasker hår hver dag

De fleste frisører anbefaler, at vi jævnligt springer hårvasken over. En god gang ‘shamponering’ dræner nemlig det naturlige fedtstof fra hovedbunden, så dit hår tørrer ud. Og høstak klæder de færreste.

Fiks det:

Giv din manke en velfortjent pause hver anden dag, og frisk det i stedet op med en god tørshampoo, der skåner dine spidser og bevarer de naturlige olier. Kan du slet ikke undvære følelsen af vand i håret, så skyl det igennem uden at bruge shampoo. 

Fejl 6: Du bader i for lang tid

Ud over den rare fornemmelse er der stort set ikke noget godt at sige om lange bade – det er dårligt for miljøet, er spild af vand, koster på vandregningen og er ekstremt udtørrende for både hud og hår.

Fiks det:

Eksperterne anbefaler, at du begrænser dit brusebad til højst 10 minutter. Husk også, at du kan spare både tid og dyrebart vand med en shampoo, der også indeholder balsam. 

Fejl 7: Du barberer uden barberskum

Huden kan få en lidt gummiagtig overflade, når den er våd, og det kan barberblade ikke glide godt på. Det øger risikoen for, at du kommer til at skære dig selv.

Fiks det:

Hvis du selv er løbet tør og ikke kan stjæle lidt af kærestens barberskum, så er balsam et eminent alternativ. Balsammen blødgør de små hår og gør på samme tid hudens overflade silkeglat, så barberskraberen danser over huden så elegant som Ryan Gosling i filmen La La Land

Fejl 8: Du venter for længe med at smøre dig ind

Du har slukket for vandet, men bruger først bodylotion, når du er helt tør og har lagt makeup. Og tid koster fugt, for huden bliver knastør, hvis den står varm og åben efter badet, og du ikke får smurt den ind.

Fiks det:

Giv huden et skud fugt, så snart du har hængt håndklædet op. Har du brug for et ekstra boost? Smør kroppen ind i creme med nærende olier, mens huden stadig er fugtig – du bruger mindre creme, og den er nemmere at fordele. 

Artiklen er tidligere bragt i Woman 231 og er skrevet af Silke Grane.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori