© Getty Images

Her er en simpel rutine til dig, der gerne vil nøjes med få naturlige hudplejeprodukter

Faret vild i hudplejejunglen? Her er en easy 3-trins-rutine, som kun kræver et par sunde (og budgetvenlige) produkter.

6. oktober 2020 af Benjamin Creative for Naturligolie

Er dit toiletskab fyldt med produkter, du sjældent bruger? Og er du heller ikke heeelt sikker på, hvad der er i dem, og hvordan du får mest ud af dem?

Hudpleje kan sommetider føles som en hel videnskab, hvor det er nemt at miste overblikket over råd, rutiner og produkter. Derfor får du her en HELT simpel tre-trins-guide, som er overskuelig, men samtidig grundig nok til, at din hud får den nødvendige pleje – både morgen og aften.

Rutinen er lavet i samarbejde med Naturligolie, som mener, at alle fortjener at vide, hvad de smører på deres hud (der trods alt er vores største organ!).

Trin 1: Rens din hud med ét produkt

Det skal du gøre: 

Det bedste udgangspunkt for en sund hudpleje er en ren hud. Derfor skal du allerførst rense din hud helt fri for make-up, sved og urenheder. Det gør nemlig, at dine produkter bedre kan optages. Her er det vigtigt, at du finder et renseprodukt, som ikke er så skrapt, at det også fjerner noget af hudens naturlige fedtlag, så du bliver sårbar over for bakterier.

Det kan du bruge: 

Det kan være en god idé at lede efter en olierens, da det ikke piller ved dit naturlige fedtlag, men kun fjerner overskydende fedt. Et naturligt produkt er Økologisk renseolie, som fjerner makeup og overskydende olie uden at skade din naturlige hudbarriere. Udover at rense huden indholder den bl.a. økologisk abrikoskerneolie, økologisk jojobaolie og E-vitamin, som gør, at din hud bliver beroliget og smidig, så du er helt klar til at påføre fugt.

Naturligolie er et af de eneste hudplejebrands, som viser de fulde beskrivelser af ingredienslisterne – og produkterne er både økologiske og allergivenlige uden tilsat parfume, kemi eller æteriske olier.

© Naturligolie

Trin 2: Påfør en naturlig mist

Det skal du gøre:

Time for misting! En mist bruges som fugtgiver til at opfriske, skabe balance og give næring. Derudover hjælper en mist også til, at dine produkter efterfølgende trænger bedre ind i huden (hvorfor den er genial i den her rutine). Du påfører bare din mist i lette sprays i ansigtet og på halsen – easy-peasy.

Det kan du bruge:

Økologisk Rosenvand er en naturlig mist rig på antioxidanter egnet til de fleste hudtyper. Har du sensitiv hud, er Økologisk Aloe Vera en ansigtsmist med lindrende virkning, som også kan bruges som aftersun, til irriteret, olieret og uren hud, tør hud, psoriasis og eksem. Og nå ja, så koster den under 100 kroner ...

Trin 3: Påfør din olie eller creme

Det skal du gøre:

Efter du har påført din mist, er du nu klar til at påføre dit primære plejeprodukt. Det kan være en creme, du er glad for – eller du kan nøjes med en olie. Olie er med til at blødgøre huden og beskytte huden mod forureninger, og den rette olie vil sørge for, at din hud får en masse glød. Du dupper eller masserer bare et par dråber olie ind i huden.

Det kan du bruge:

Et naturligt produkt er Økologisk Ansigtsolie Glød, som tilfører din hud en frisk glød og udglatter fine linjer. Den består af økologiske, veganske og koldpressede olier, og så er den rig på omega-3 fedtsyrer, som har en beroligende virkning på huden og lindrer rødme og irritation. Selvom det er en olie, fedter den ikke, men trænger hurtigt ind i huden, så du sagtens kan lægge en flot make-up bagefter.

To bonustips til din hudpleje 

  1. Det kan være en god idé at finde ét særligt hudplejemærke, du stoler på – som har en overskuelig og letforståelig ingrediensliste. Ingredienslisten bør altså ikke være voldsomt lang og fyldt med ord, du ikke forstår. 

  2. Glem ikke kroppen! Mange glemmer ofte at give kærlighed til deres hud på kroppen, fordi de kun har fokus på ansigtet. Hudbarrieren her skal dog også hjælpes og beskyttes – især i de koldere tider, hvor vi har tendens til tør hud på hænder, arme og ben. Så husk at pleje og nære kroppen med sunde produkter.


© Naturligolie

Naturlige produkter til krop og ansigt

Hvis du gerne vil pleje dig selv med naturlige produkter, kan du få specialudviklede og økologiske hudplejeolier til både krop og ansigt fra Naturligolie – som for eksempel Økologisk Ansigtsolie Glød, Økologisk Kropsolie og Økologisk Rosenvand.

Kropsolien adskiller sig fra ansigtsolien ved at være mere beskyttende, da kroppen har brug for at holde bedre på fugten.