Kvinde tager pudder på
© iStock

“Hvordan får jeg skinnende hud til at se mat ud?” og 9 andre spørgsmål til makeupartisten

Yes, nu bliver det nemt at få vores makeup til at holde sig flot hele dagen!

17. juni 2018 af Redaktionen

Line Ahnstrøm er uddannet makeupartist og hårstylist fra USA. Hun er i dag selvstændig makeupartist i modebranchen og arbejder blandt andet for magasiner som Woman og Costume. Derudover har hun i fem år været head of education ved Nicci Welsh Makeup Academy og har arbejdet sammen med mange forskellige musikere. 

1. Hvordan får jeg min hud til at se gennemfugtet ud?

“Start med at bruge en mild ansigtsrens med korn i, som kan slibe døde hudceller af. Herefter fugter du hele ansigtet og halsen med en lidt federe dagcreme. Læg din foundation, og dup til sidst en ferskenfarvet highlighter på kindbenene.” 

2. Hvordan får jeg skinnende hud til at se mat ud?

“Oftest overproducerer huden fedt, hvis den er for tør. Døjer du med fedtet hud i lang tid, anbefaler jeg et tjek hos en kosmetolog, der kan vejlede dig til den rette fugtighedscreme. Du kan også holde det under kontrol med den rigtige makeup. Rens huden, påfør din fugtighedscreme og derefter primer og anti shine-creme. Primeren sørger for, at dine porer bliver mættet, og cremen gør huden mat. Læg makeup, og slut af med blot powder, der er et matterende pudder, som du også kan duppe på i løbet af dagen.”

3. Hvordan fremhæver jeg mine kindben på en naturlig måde?

“Går du efter et mat look, så brug en pudderblush i en mat bronzefarve, som kun er en lille smule mørkere end din hudtone. Læg den langs dine kindben med en mindre pudderbørste. Vil du have et mere dugfriskt look, så brug en cremeblush – stadig kun lidt mørkere end din naturlige kulør. Massér den langs dine kindben med fingrene.” 

4. Mineralfoundation eller flydende foundation?

“Alle kan bruge begge slags. Mineralfoundation er god til et naturligt look og til dig med kombineret hud. Den lægger sig flot på huden og har medium dækkeevne. Foretrækker du den flydende konsistens, er der mange slags at vælge imellem. Har du meget tør hud, vil jeg anbefale en fugtgivende foundation. Er din hud kun lidt tør, så prøv en flydende variant med medium dækkeevne. Fedter din hud, så vælg en matterende foundation, og brug blot powder ovenpå. Har du kombineret hud, så er det ideelt med en flydende foundation med let dækkeevne og så mineralpudder ovenpå. Og sluttelig, hvis du har problemfri hud, kan du bruge alle typer – især mineralpudder vil være flot til dig.”

5. Er der et godt trick til at få øjenskygge til at se naturlig ud?

“Prøv med en cremeøjenskygge, som bliver mat, når den tørrer. Det giver både et naturligt look og har længere holdbarhed end pudderøjenskygger. Vælg en øjenskygge uden glimmer i og i en farve, der er tæt på din egen hudfarve, så den nemt blender ind.”

6. Skal jeg vælge cremeblush eller pudderblush?

“Jeg bruger cremeblush, når jeg vil tilføre mere fugt og glans til huden, og pudderblush, hvis jeg går efter et mat look. Dup altid din blushbørste af på hånden, inden du tager det på kinderne. Så undgår du at få for meget farve på ad gangen.” 

7. Hvordan får jeg min makeup til at holde sig flot hele natten?

“Her skal du bruge en såkaldt setting spray. Spray den i ansigtet, når du er færdig med at lægge makeup, så forsegler den makeuppen.” 

8. Hvordan får jeg lange og fyldige vipper, som ikke klumper?

“Du skal bruge to forskellige mascaraer. Én med et lavt indhold af fibre og én med masser af fibre. Start med at bygge lidt op med mascaraen uden fibre. Det former vipperne og separerer dem, uden at de bliver tykke og fyldige. Det bliver de med din anden mascara, som indeholder fibre, og som du skal lægge i et par lag. Fibrene binder sig til hinanden og giver vipperne masser af fylde.” 

9. Hvordan bruger jeg contouring?

“Skyggen lægger du langs kindben, tindinger, hårgrænse, langs kæben og lidt ned på halsen. Har du runde kinder, kan skygge under kindbenene give et smallere look, mens en høj og bred pande ser mindre ud, hvis du lægger skygge langs hårgrænsen og ved tindingerne. Du kan bruge en mat solpudder, et decideret contour-produkt eller en foundation, som er lidt mørkere end din hud. Og så skal du bruge en highlighter. Den lægger du på øverste del af kindbenet, næseryggen, inderste øjenkrog, midt på hagen, midt i panden og under øjenbrynet.  

10. Hvordan kommer en nybegynder bedst i gang med at bruge læbestift? 

“Begynd med en farvet læbebalsam, så du vænner dig til at have farve på. Derefter kan du bruge en læbeblyant. Farv hele læben med blyanten, så du undgår 90'er-linjer og i stedet får en fuld og ensfarvet læbe. Hvis du vil have matte læber, så brug kun læbeblyanten, og går du efter mere glans, så påfør også lidt læbepomade. 

Når du er klar til mere farve, så spring ud i en almindelig læbestift. Hvis du vil starte blødt ud, så begynd med en læbestift, der har et satinagtigt eller fugtet finish. Her er farven nemlig mindre kraftig end i matte læbestifter. Test læbestiftens farve på blommen af din finger i stedet for håndryggen.” 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Greve.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.