Katrine Gisiger og seks andre kvinder i undertøj på åben gade
© SCREENDUMP/MORTEN SVANE

Internettet går amok over disse danske kvinder, der danser på gaden i deres undertøj

You go girls!

3. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

For to måneder siden stod syv kvinder ude på åben gade – kun iført deres undertøj

Det kom sig af, at én af kvinderne, nemlig Katrine Gisiger, noget tid forinden havde skrevet en post på Instagram, hvor hun eftersøgte kvinder med uperfektheder blandt sine 10.000 følgere: Faktisk, jo flere mavedeller, strækmærker og andre ‘ufuldkommenheder’, jo bedre.

Årsagen til dette var, at Katrine Gisiger ville lave en kropspositiv-video, hvor budskabet skulle være: “Du er god nok, som du er”. 

Det var vigtigt for hende, at budskabet inkorporerede ordet “nok”. Årsagen til dette, fortæller hun, er, at det er de færreste kvinder, der tænker, at de ikke er gode. Det er i stedet med ordet “nok”, at de trækker sig selv ned: De synes ikke, de er gode nok... Og det er en tankgang, hun gerne vil bryde.

Positive reaktioner

Der havde været lidt nervøsitet op til begivenheden. Det er trods alt noget grænseoverskridende at vise sig frem i kun sit undertøj midt i en gågade. Men folkene omkring dem reagerede virkelig positivt. Katrine fortæller:

“Folk omkring os tog telefonerne op og filmede og tog billeder. Og råbte en masse positive ting. Morten Svane havde sagt til mig: ‘Uhh, du skal nok lige forberede dem på, at folk godt kan finde på at råbe et eller andet, som ‘ej, hvor er I tykke!’ eller i den dur’. Men folk råbte kun: ‘Hold kæææft, hvor er I lækre’ og ‘I har ikke noget at skamme jer over!’”

Det fantastiske budskab fik ikke kun positiv respons fra folk på gaden: Videoen, der blev lagt op søndag aften, havde allerede 12.000 delinger mandag morgen og med lutter positive kommentarer.

Se den fantastiske og inspirerende video herunder:

Kilde: Alt.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.