Akne
© iStock

Kom akne til livs på den naturlige måde

Skønhedsekspert Tina Lykkegaard giver sine bedste tips til at slippe for akne og rødmosset hud

2. januar 2017 af Tina Lykkegaard

Jeg vil kærligt fortælle dig, at der er mange ting, du kan gøre, inden du vælger den skrappe akne-kur fra lægen. En akne-kur kan nemlig være ret hård for huden og give dig andre trælse bivirkninger. Selvom jeg godt ved, hvor svært det er at leve med akne, så ser jeg denne akne-kur som en bjørnetjeneste for dig selv – i hvert fald i mange tilfælde. Inden kuren har du akne, efter kuren er du knastør overalt med en rødmosset hud. Hmm.

Naturlig behandling

Jeg har gennem et års tid haft en skøn klient, som har haft store problemer med akne. Jeg kender hende ganske godt, fordi vi nu har ‘arbejdet sammen’ så længe. Derfor har jeg kunne give hende en masse råd, og fordi hun følger dem så godt, har hun også så gode resultater. Dette var det første billede, jeg modtog for et års tid siden og de nederste 2-3 måneder efter.

Bekæmp akne

Resultatet var jo forrygende! Men for 1,5 måneds tid siden fik jeg igen en henvendelse fra hende om, at det var brudt ud igen. Jeg tager det egentlig ikke så tungt, fordi jeg VED, vi kan rette op på det. Kroppen sender os signaler, og vi skal lære dem at kende, så vi kan gøre noget ved det. Livet ændrer sig, og derfor vil kroppen også ændre sig, vi skal hele tiden blot huske os selv.

Bekæmp akne

Det sidste billede viser, hvordan huden ser ud i dag. Vi har kørt på med plantebaseret kost, bestemte kosttilskud og generelt en livsstil, som akne ikke trives med.

Bekæmp akne

Dette er for at vise, at der er hjælp at hente på helt naturlig vis. Det er ikke nogen hemmelighed, at det kræver lidt ekstra, men resultatet er vedvarende, og min søde klient ved nu, hvad der påvirker hendes krop, og så sandelig også hvad der får huden i ro.

Favoritter

Jeg har blandt andet anbefalet store doser gurkemeje, min favorit fiskeolie og mælkesyrebakterier. Derudover har vi ændret lidt på kosten og hendes hudplejevaner. Hun ønsker også at få de sidste ar fjernet, så derfor står dermarolleren højt på ønskesedlen i år.

Har du, eller kender du nogen, der har disse vanskeligheder med huden, så kan du give dem et præg om dette indlæg.


Kærligst Tina Lykkegaard

Artiklen er skrevet af Tina Lykkegaard, der er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn i Aarhus. Følg @tinalykkegaard på Instagram, og få mange flere skønhedstips.

Vil du ikke risikere at gå glip af de nyeste sundhedstips?

Læs mere fra samme kategori