Kontakteksem påvirker 27% europæere og rammer oftere kvinder end mænd. 

4 helt almindelige ting i din hverdag, der kan udvikle eksem

Du er helt sikkert i kontakt med de her sager dagligt. Kender du risikoen?

24. februar 2018 af Af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Hver eneste dag er din hud – kroppens største organ – i kontakt med en masse forskellige stoffer, som den måske ikke kan tåle. Faktisk er kontakteksem,  blevet en af verdens mest almindelige hudsygdomme, og vi kvinder er mest udsatte. Her er fire klassiske eksempler på, hvad det kan være i dit hverdagsliv, der udløser eksemet, én dokumenteret behandling til dem alle og gode tricks til forebyggelse.

1. Din mobiltelefon

Nikkel er et metal, der kan fremprovokere røde udslæt og måske blæredannelse og væskende sår på huden, så vær obs på, at det kan findes i noget så hverdagsagtigt som mobiltelefoner og smykker. Kontakteksemet starter i øvrigt altid dér, hvor stoffet har berørt huden, f.eks. ørene, hvis du har haft øreringe på.

2. Din yndlingsduft

Vi vil alle gerne dufte af røde roser, men parfume kan fremprovokere en allergisk reaktion på huden i form af rødme, skældannelse, små blærer, kløe og måske smerter. Brug derfor din duft udenpå tøjet, hvis du vil forebygge risikoen for kontakteksem – og en parfumefri deodorant i armhulerne. 

Målrettet behandling til bl.a. kontakteksem, som du kan få receptfrit på apoteket: Ducray Dexyane MeD. 30 ml., 79 kr. 

3. Din hårkur

Mange plejeprodukter på badeværelset – fra balsam til bodywash – kan forstyrre hudens balance over tid og give eksem, selvom der måske i øjeblikket er tale om en kortvarig kontakt. Brug derfor parfumefrit stads og undgå superlange bade i meget varmt vand (de nedbryder hudens fedtbarriere, der er din naturlige beskyttelse).

4. Din mascara

Makeup er typisk fyldt med skrappe konserveringsmidler – mange 40+ kvinder oplever faktisk at blive ramt af kontakteksem, da de jo har haft et dagligt brug over en længere periode, så tænk dig om allerede nu; brug de reneste produkter, prioritér én ting frem for fuld krigsmaling og gør søndag makeupfri. 

Ny receptfri behandling af kontakteksem

Ducray Dexyane MeD er effektiv eksembehandling til kroppen og ansigtet. Du kan bruge cremen alene ved milde eksemudbrud eller i kombination med den behandling, som din læge i øvrigt anbefaler. Har du fået eksem, er det altid en god idé at gå en tur til lægen, men du kan heldigvis gøre noget ved problemet lige med det samme med Ducray Dexyane MeD. Den fås receptfrit på apoteket og lindrer kløen, reducerer udslæt, plejer huden og skaber en beskyttende barriere mod ydre påvirkninger.

Kilder: videnscenterforallergi.dk, astma-allergi.dk, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Læs mere fra samme kategori