kvinde smører creme i ansigtet
Forkæl din hud med en god ansigtscreme. © iStock

5 almindelige fejl, du begår, når du smører ansigtet med creme

De er meget nemme at rette op på

1. august 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Det burde være det nemmeste at smøre creme i ansigtet. Dog laver du måske (også) nogle af de fejl, som vi aldrig før har tænkt over? Disse fem almindelige fejl kan du heldigvis let og hurtigt rette op på!

1. Du springer over, hvis din hud er fedtet

Det kan være, at du tror, at huden bliver endnu mere fedtet, hvis du plejer den med creme. Men faktisk begynder huden at overproducere olie for at rette op på den manglende fugtighedsbalance, hvis du glemmer at give huden creme. 

2. Du er for langsom, hvis din hud er tør

Hvis du døjer med meget tør hud, skal du huske at smøre creme på, så snart du har renset dit ansigt. Din hud optager nemlig ikke cremen, hvis du gør det, når den er tør. Når den er fugtig, har den mulighed for at lukke fugtigheden inde, før den forsvinder. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken hudtype du har – og hvilke produkter, som passer til – så læs vores guide her.

kvinde smører sit ansigt med creme foran spejlet
Huden skal have creme – også når den er fedtet. © iStock

3. Du glemmer din hals og bryst

Ofte glemmer vi, at halsen og brystet bør være en del af vores rutiner, når vi smører creme i ansigtet. Det bør nemlig være en del af ansigtsrutinen, og hvis du vil undgå rynker og linjer i huden, når du bliver ældre, kan du med fordel også smøre din hals og brystet med creme.

4. Du fjerner makeup med en vådserviet inden

Det er fint og nemt med renseservietter, hvis det skal gå hurtigt og makeuppen skal af, når du enten sover ude eller ikke har mere makeuprens. Men hvis det er hver dag, kan det skabe en del udfordringer for din hud. 

Vådservietter renser nemlig kun overfladisk og kommer ikke ind i dine porer, og det betyder, at når du så smører creme i ansigtet, kommer cremen heller ikke ned i dine porer. De er fyldt med makeup-rester, som vådservietter ikke kan fjerne ordentligt. 

5. Du tager natcreme på om morgenen

Det er om natten, at huden genopbygger sig selv. Derfor er det ikke en god idé at bytte rundt på nat- og dagcreme, da huden skal have så meget næring om natten som muligt for at kunne genopbygge sig selv bedst muligt. 

Skal du egentlig bruge rynkecreme, når du er i 20'erne? Vores skønhedsredaktør giver dig svaret her. 

Kilde: Plejdinhud.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori