Kvinde med bums på kinden
© iStock

5 nemme skønhedstricks til at slippe af med bumser natten over

Du kan starte med at lade være med at putte tandpasta på dem

8. juli 2018 af Amalie Kjær Boel

Der er endelig kun én dag til det, du har glædet dig til – om end det er en date, fest, jobsamtale eller en fødselsdag! Du har glædet dig til at stadse dig op og være endnu mere lækker, end du plejer at være. Men hvad er nu det, du får øje på i spejlet? En kæmpe bums har selvfølgelig besluttet sig for at dukke op midt på din pande... 

Hvordan slipper du af med den? Vi har her samlet fem supernemme skønhedstricks, så du kan slippe af med den så hurtigt som muligt! 

1. Anskaf dig en cleanser

Dermstore har lavet et interview med en dermatolog, som fortæller, at du kan komme langt med en cleanser. Ifølge dermatologen er den bedste cleanser, du kan få fingrene i, en der har disse ingredienser: Salicylic acid, glykolsyre eller benzoyl peroxide. 

Det er nemlig sådan, at hvis du anskaffer dig en cleanser, der indeholder mindst én af disse ingredienser, vil cleanseren kunne trække ind i dine porer, skille dig af med de døde hudceller og fjerne alle de overskydende olier og bakterier, der er i din hud. Det er jo i hvert fald en start! 

Kvinde bruger bedste cleanser
Sig tak og farvel til bumserne natten over. © iStock

2. Knust aspirin

Et andet godt trick er hovedpinepiller (der indeholder aspirin) – dog ikke som du plejer at tage dem. Det er nemlig sådan, at aspirin består af salicylsyre, der er kendt for at reducere tilstopning af porerne, som er i huden og reducerer inflamation – der er den primære årsag til, vi får bumser.

Tricket går ud på, at du knuser hovedpinepillerne (eller et andet produkt, der indeholder salicylsyre) og blander det med vand, indtil konsistensen er nogenlunde flydende. Derefter skal du blot påføre den på dine bumser og lade det side natten over. 

3. Tea tree oil

Ifølge Khloé Kardashian er den bedste måde at komme af med en bums at bruge tea tree olie. Og det er rigtig nok en rigtig effektiv måde at få en bums til at forsvinde.  

Ifølge The Clear Skin Essential skal du vælge at købe denne olie, er det vigtigt at vide, at du kun må påføre olien på din bums og ikke på hele dit ansigt – og påføre olien, inden du lægger dig til at sove som det sidste step i din ansigtsrutine. 

Hvis du er i tvivl om, hvor du kan købe den magiske olie, så kan du eksempelvis finde den i The Body Shop til 65 kroner (10 ml) og 110 kr (20 ml). Den kan købes her.

Tea Tree Oil fra The Body Shop til at fjerne bumser
© The Body Shop

4. Undgå tandpasta

Måske er du engang for længe siden blevet anbefalet at bruge tandpasta på dine bumser af din bedste veninde – og måske har du brugt dette trick lige siden. Men det viser sig faktisk, at det ikke er en særlig god idé... Det er nemlig sådan, at tandpasta udtørrer bumsen – hvilket lyder til at være en fordel, men det er det faktisk slet ikke. 

Huffpost har lavet et interview med to dermatologer, der siger, at tandpasta derimod irriterer huden og forudsager rødme, irritation og vil medføre dårligere hud. Så selvom du synes, at dine bumser forsvinder ved at bruge tandpasta, så findes der altså bedre og sundere måder at fjerne dine bumser på! 

5. Hold dine hænder langt væk

En af de bedste ting, du kan gøre for at få din bums til at forsvinde, og generelt for at få en pænere hud, er, at du holder dine hænder langt væk fra dit ansigt. Hvis du tænker over det, giver det faktisk rigtig god mening. Dine hænder er trods alt fyldte med bakterier, så hvis du rører en masse ved dit ansigt, vil du altså få endnu flere bakterier i dit ansigt – og derfor måske endnu flere bumser.

Plus, hvis du vælger at poppe din bums ud, kan der komme bakterier ind i den, eller du kan få et sår. Jeps, det lyder jo superlækkert. Men hvis du bare ikke kan lade være med at røre bumsen, så kan du altid dække den med makeup – så er du i hvert fald nogenlunde sikker på, du er good to go

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori