Kvinde ren hud i soveværelse
© iStock

Disse 5 fejl kan ødelægge din hud, hvis du begår dem, inden du skal sove

Det er vigtigt, at du fjerner din makeup, inden du går i seng

15. september 2018 af Amalie Kjær Boel

Det er så nemt bare at hoppe under dynen efter verdens længste dag. Måske er du ovenikøbet så træt eller doven, at du ikke engang magter at tage din makeup af eller gå igennem din faste hudplejerutine, da du ikke orker at stå foran spejlet det næste kvarter... Og vi forstår dig skam godt! 

Der er dog bare lige det ved det, at det faktisk kan ødelægge din hud over tid. Vi har her samlet fem fejl, vi kvinder nogle gange begår, inden vi skal sove – og som (desværre) kan ødelægge vores hud. 

1. Dit hovedpudebetræk er lavet af bomuld

Det bedste du kan sove på er faktisk silke eller satin. Ja, fancy skal det åbenbart være. 

Dit pudebetræk (og sengebetræk) kan indeholde en masse bakterier, der kan gå direkte i huden på dig – og derfor kan du risikere at få bumser over natten. Det er dog ikke alle, der får bumser over natten, da vi alle har forskellige typer af hud. 

Hvis du ikke gider at gå ud at investere i silkebetræk, findes der er også tre andre måder, du kan forebygge at ødelægge din hud på:

  1. Sov på pudebetræk lavet af naturlige stoffer.
  2. Vask dit pudebetræk hver anden til hver tredje dag (for at undgå alle bakterierne).
  3. Vask dit ansigt hver aften – så du ikke selv overfører bakterierne. 
Kvinde sover med bedste sengebetræk og hovedpude
Det bedste du kan sove på er faktisk silke eller satin. © iStock

2. Du fjerner ikke din makeup

En af de ting, der måske siger sig selv, er, hvis du sover med makeup. Men hvad sker der egentlig, hvis du sover med makeup? Det kan få dine porer til at se endnu større ud, end de i virkeligheden er. Derudover vil din makeup også gå ind og udtørre din hud, da din hud ikke kan ånde i løbet af natten. 

Hvis du stadig ikke tænker, at det spiller en rolle, om du fjerner din makeup eller ej, skal du blot vide, at hvis du ikke fjerner din makeup, så er det ikke kun makeup, der højst sandsynligt ender på din pude, men også bakterier udefra. 

Hvis du har haft en travl dag med masser af offentlig transport, været i forskellige lokaler og forskellige temperaturer, så er det helt sikkert, at der sætter sig en masse bakterier og olie i din hud. En ting er at dele seng med din kæreste, din computer eller dig selv – og en anden ting er at dele den med masser af unødvendige bakterier.

3. Du renser ikke din hud

Og det bringer os videre til det næste punkt – nemlig vigtigheden i at rense din hud, inden du går i seng! Du kommer langt ved blot at fjerne din makeup, men bare fordi du fjerner den, er det ikke ensbetydende med, at alle bakterierne er væk. Og hvis du alligevel har fjernet din makeup, kan du lige så godt få en god rense-rutine

Men hvordan renser du så bedst huden ren? Først og fremmest er det en god idé at finde ud af, hvilken hudtype du har – eksempelvis tør eller fedtet hud. Det er vigtigt, at du renser din hud om aftenen for at fjerne de bakterier, der nu sidder i huden. 

Det er nemlig sådan, at din hud udskiller sved i løbet af natten, som igen skal fjernes næste morgen. Men ved at du allerede er i gang aftenen før, sikrer du, at du ikke ødelægger din hud. Det er et af de syv renseråd, der vil gøre din hud smukkere

Kvindes hudpleje og rense-rutine med ansigtscreme
Husk at rense din hud! © iStock

4. Du sover med håret nede

Det er måske den fejl, de fleste af os begår – og ja, det ødelægger faktisk vores hud. Tro det eller ej, så indeholder dit hår også bakterier. Så hvis du sover med håret nede i løbet af natten og vågner op med hår, der dækker dit ansigt, kan det faktisk forurene din hud – og vupti, så har du fem nye bumser (overdrivelse fremmer forståelse). 

Men hvis du bare ikke kan overskue at sove med håret nede, kan du altid tage et bad og vaske dit hår, inden du går i seng. Så er du i hvert fald sikker på at få skyllet bakterierne ud af dit hår.

5. Du tjekker Facebook

Måske ved du det allerede, men det blå lys på din telefon er ikke godt for dig. Derfor kan du med fordel droppe at tjekke Facebook på din mobil, computer eller iPad, inden du går i seng. At du liiige skal tjekke de sociale medier inden sengetid har nemlig den ulempe, at du højst sandsynligt har sværere ved at falde i søvn – og derfor får færre timers skønhedssøvn.

Der er en masse ulemper ved ikke at få søvn nok – og en af dem er, at det kan ødelægge din hud og give dig rande under øjnene, som du højst sandsynligt gerne vil slippe af med. For lidt søvn vil give dig et trættende look. Så hvis du gerne vil have en glansfuld hud, så er søvn vejen for dig.

Kvinde tjekker Facebook i sengen
© iStock

Kilder: Huffington Post/ The Sun 

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori