Kvinde med bums
© iStock

Er du vågnet op med en irriterende bums? Sådan redder du hurtigt situationen

Og nej, tandpasta er IKKE på listen over førstehjælp til fjern-bums-aktionen

2. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

De fleste af os ville formentlig ønske, at det ikke var en ting, som vi nogensinde skulle bekymre os om. Bumser. Det er aldrig et godt tidspunkt, at de pibler frem, og det er ekstra pres, hvis du har en vigtig jobsamtale eller en hot date senere på dagen, hvor du gerne vil være den allerbedste og lækreste udgave af dig selv.  

Men hvordan redder du situationen bedst? Vi har tidligere fortalt, hvad du absolut IKKE må gøre ved dine bumser (og ja, tandpasta er med på dén liste), men nu er tiden kommet til at fortælle, hvad du med fordel kan forsøge dig med. 

Skønhedsredaktør Maria Rothmar kommer her med sine allerbedste tips.  

Vigtigt: Husk pille-reglerne! 

Hovedreglen er, at du ikke må trykke og pille – men vi ved jo allesammen, at du kommer til at gøre det alligevel! Men når du gør det, skal du i hvert fald huske følgende regler:

  • Vask hænderne først, så der ikke kommer flere bakterier ned i den åbne pore
  • Vikl et stykke toiletpapir eller en Kleenex om de fingre, du trykker med
  • Gå forsigtigt frem, undgå at bruge negle, og stop, hvis det gør ondt

Den bedste camouflage

Der findes desværre endnu ikke en mirakelkur, som gør, at din bums forsvinder fra det ene øjeblik til det næste. Men heldigvis har vi et par gode råd, som camouflerer bumsen, så du ikke skal møde verden med en stor, rød plet i panden. 

1. Kulde

Hold først noget koldt direkte på bumsen i et halvt minut. Kulden stopper blodtilstrømningen til området omkring bumsen, og den sørger samtidig for, at området ikke hæver. Det kan for eksempel være en isterning svøbt i et viskestykke (put aldrig is direkte på huden!). Husk, at stoffet også skal være rent, så du undgår bakterier, og ellers skal du lige have en barriere imellem is og hud i form af en Kleenex eller lignende. 

2. Concealer 

Brug en (ren) finger til at duppe en dækkende concealer direkte på bumsen og på det røde område omkring den. Ton kanterne godt ud med ekstra dupning, så overgangen mellem hud og concealer skjules.

3. Pudder 

Børst både bumsen og resten af ansigtet med en matterende pudder. Det fikserer concealeren, så den holder bedre, og giver huden et mere ensartet udseende.

Har du brug for ekstra hjælp?

Skal det være ekstra effektivt, kan du komme en lille smule lokalt virkende SOS-creme på bumsen, før du kommer concealer på. Den dræber bakterierne og udtørrer urenheden i dagens løb. Det kan for eksempel være denne fra Kiehl's: 


Acne Spot Treatment fra Kiehl's, 20 ml,  225 kroner) hos Magasin.dk.

Du kan med fordel også prøve pHformulas A.C. spot on. Det er et hurtigtvirkende behandlingsprodukt, der hjælper med at fjerne/bekæmpe udbrud. Den antimikrobielle formel udrydder de bakterier, der er skyld i akne, mens salisylsyren penetrerer ned i porerne og arbejder indefra med at bekæmpe urenhederne.

A.C. spot on fra pHformula, 10 ml, 295 kr. hos udvalgte forhandlere.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori