Iskoldt brusebad
© Getty Images

Her er grundene til, at du skal tage et iskoldt brusebad

Det gælder både dit hår og tallet på badevægten

12. januar 2017 af Nina Abildgaard / Costume.dk

Selvom et koldt bad ikke altid står øverst på ønskelisten, kan det være rigtig sundt for dig. Og nårh ja, så tæller et koldt bad også lidt som træning – og lidt er vel bedre end ingenting.

1. Du bliver dejlig frisk

Et koldt bad medfører ofte en masse dybe indåndinger, som gør, at du få pumpet mere ilt til din hjerne. Det kan give dig en god start på mandagen eller motivere dig til at snuppe en drink i byen efter en lang arbejdsuge.

2. Få skinnende hår

Koldt vand lukker det yderste lag af dit hår, hvilket betyder, at det bevarer mere fugt. Så selvom du tager et varmt bad, kan det faktisk være en god idé at skylle håret i koldt vand, inden du hiver fat i håndklædet. 

3. Du får mere klar hud

Varmt vand kan føles godt, når du står der under bruseren, men det udtørrer faktisk din hud – og det kan i nogle tilfælde forværre akne eller eksem. Så tag et koldt bad, og få en klarere hud

4. Det tæller (næsten) som træning

Din krops reaktion på kulden er at forsøge at holde dig varm, og den bedste måde at gøre det på er at begynde at forbrænde kalorier.

Lidt træning er da bedre end ingen træning

6. Du bliver i bedre humør

Koldt vand kan være med til at sætte lidt gang i dit system. Der er faktisk flere undersøgelser, der viser, at en pludselig ændring i temperaturen kan forbedre hjernens funktion. Nogle mennesker tager brusebade som en form for terapi for depression eller stress, da forskning viser, at det kan være med til at balancere dine serotonin niveauer, som har stor forbindelse til dit humør.

7. Det kan beskytte dig mod sygdom

Og sidst, men ikke mindst, kan kolde brusebade aktivere dit immunforsvar og øge din blodcirkulation

Vil du ikke risikere at gå glip af de nyeste sundhedstips?

Læs mere fra samme kategori