Myter om hårfjerning
Kender du til disse myter om hårfjerning? © Getty Images

8 myter om hårfjerning – sandt eller falsk?

Er det en myte, at dine hår vokser hurtigere, hvis du barberer dem?

22. august 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Det er helt op til dig selv, om du ønsker at fjerne hår på kroppen eller ej, og du er smuk, lige meget hvad du foretrækker. Men uanset om du foretrækker at fjerne dit hår eller lade det gro, så har du helt sikkert hørt en masse forskellige myter om hårfjerning (det har vi i hvert fald). 

Bliver dine hår for eksempel kraftigere af at barbere dem? Og får du skæg, hvis du vokser din overlæbe? 

Vi har samlet 8 myter om hårfjerning, du helt sikkert har hørt, og her kan du få svar på, om de er sande eller falske. 

1. Du skal vente mindst en måned, før du vokser igen

Falsk. Du behøver ikke vente til, at dine hår er vokset ud i en hel måned, inden du vokser igen. Flere voks-produkter er blevet så gode, at du kan fjerne dine hår helt ned til 1,5 millimeter. Så du kan altså sagtens beholde din silkebløde hud, når du vokser. 

2. Det er dårligt at barbere mod hårenes grosretning

Sandt. Hvis du barberer mod hårenes grosretning, risikerer du at få indgroede hår, som kan udvikle sig til en betændelsestilstand i hårsækken. Husk derfor at barbere i den retning, dine hår vokser. 

Myter om hårfjerning voks
Du kan godt blive vokset mere end en gang om måneden. © Getty Images

3. Dine hår bliver mørkere, når du barberer dem

Flask. Dine hår bliver ikke mørkere, når du barberer dem. Grunden til, at de kan virke mørkere, når du begynder at se de små hårstubbe vokse frem, er, fordi de endnu ikke er blevet bleget af solen. 

4. Det er bedst at bruge varmt vand, når du barberer dig med en skraber

Sandt. Hvis vandet er for koldt, kan du få gåsehud på din krop, som du skærer af, når du barberer dig med en skraber. Det resulterer i små blødende sår og pletter på din hud, der hvor du barberer dig.

Myter om barbering
Fjerner du hår med skraber? © Getty Images

5. Når du barberer dine hår, vokser de hurtigere

Falsk. Dine hår vil ikke vokse hurtigere, fordi du barberer dem af. Dog kan det godt føles sådan, da du vil lægge mere mærke til hårene, når de vokser ud igen et sted, hvor du lige har barberet – i modsætning til når dit hår på hovedet vokser.

Når dine hår vokser ud af huden, er de allerede døde, og derfor vil de ikke blive påvirket af, at du barberer dem. Det svarer til, at du klipper dine negle. 

6. Du får flere hår på din overlæbe, hvis du vokser den

Falsk. Hvis du fjerner dine hår på overlæben med voks, vil din hårvækst ikke blive øget. Ved at bruge denne metode hiver du nemlig roden med håret, og derfor kommer der hverken skæg eller mere hår. Dog bør du ikke barbere dig i ansigtet, da dine hår vil udvikle sig til skægstubbe.

Myter om hårfjerning med voks og skraber
Du får ikke stivere hår af at barbere dem med en skraber. © Getty Images

7. Dine hår bliver stivere, når du barberer dem

Falsk. Det er en myte, at dine hår bliver stivere af at blive barberet af. Dog er der noget om snakken, da kortere hår efter barbering kan virke stivere, selvom de i realiteten ikke er det. Det kan sammenlignes det med en kort stump snor, som virker mere stiv end et langt stykke snor.

Hvis du lader dine hår vokse ud igen, vil de se ud præcis som før.

8. Håret vokser langsommere tilbage ved creme end barbering

Sandt. Når du bruger hårfjerningscreme, fjerner du hårene tættere på hårrødderne, end du gør ved barbering. Derfor vil det tage længere tid for håret at vokse ud igen, og du vil få en følelse af at være glat i længere tid. 

Kilde: Veet.dk