Stofbind
Der er faktisk ret mange fordele ved at bruge stofbind. © Getty Images

Træt af almindelige bind? Så er det måske på tide at skifte til stofbind

Dit underliv, din pengepung og Moder Jord vil takke dig

10. oktober 2018 af Michelle Andersen

Det har længe været en ret populært at være med på den bæredygtige bølge – også når det gælder menstruation. Mange af os kvinder har for eksempel udskiftet bind og tamponer med menstruationskoppen, som er helt genial, hvis du vil spare penge og samtidig være god ved miljøet. 

Hvis du endnu ikke er blevet gode venner med menstruationskoppen, bare bedst kan lide at gå med bind eller er træt af almindelige bind, så findes der faktisk et bæredygtigt alternativ, som du måske vil synes om. 

Du kan nemlig skifte de almindelige bind ud med nogle lavet af stof – og det skulle der efter sigende være masser af fordele ved! 

Sundt for dit underliv

Mange af os oplever, at underlivet bliver rødt og irriteret (og nogle gange begynder at klø), når vi render rundt med et syntetisk stofbind lavet af plast i trusserne. Det skyldes ofte, at de almindelige bind ikke lader huden omkring underlivet ånde. 

Et stofbind er lavet af bomuld (ligesom trusser ofte er), og det tillader faktisk dit underliv at trække vejret. Derfor er stofbind sunde for dit underliv – samtidig med at de burde give dig en rarere menstruation, fordi de er behagelige at have på.

Stofbind med blomster
Et stofbind er både bæredygtigt, dekorativt og nemt at bruge. © Økofamilien

Nemme at bruge

På stofbindet sidder der en knaplukning på vingerne, så du kan knappe det fast på trusserne. På den måde kan nemt du sikre dig, at bindet bliver siddende, indtil du skifter det næste gang. 

I midten af stofbindet er et lag vandtæt stof, som sikrer, at blodet ikke løber ud i trusserne – eller endnu værre i bukserne. 

Du kan vælge mellem forskellige størrelser af stofbind – både nogle små trusseindlæg, en normal størrelse og natbind, som er lidt større end de normale. Desuden kan du få nogle, som passer til g-strenge. 

Bindet skal i vaskemaskinen

Når du er færdig med at bruge dit stofbind, skal det vaskes på mellem 60 og 90 grader. Herefter kan du også sagtens smide det i tørretumbleren, og så er det klar til brug igen. 

Superfine motiver

Ikke nok med at stofbindene er sunde og nemme at bruge, så kan du faktisk også investere i nogle, som er virkelig fine – og det gør vel ikke noget at have en lille fest i trussen, selvom du har besøg af den røde tante? 

Du kan for eksempel købe nogle med lyserødt mønster, blå blomster, sorte prikker eller lyserøde blomster. Hvis du er mere til de klassiske af slagsen, så fås stofbindene også i sort eller hvid. 

Du kan desuden købe en lille sød (og ret diskret) pung at have dine stofbind i, så de er nemme at have med på farten. Pungen kan både bruges til nyvaskede, ubrugte bind, og til de brugte, som du skal have med hjem og vaske. 

Bæredygtigt alternativ

Stofbindene er et virkelig bæredygtigt alternativ til de almindelige bind, som kun kan bruges én gang. En pakke med tre stofbind koster mellem 119 og 169 kroner – og det skal du altså kun betale én gang. Både dit underliv, din pengepung og Moder Jord vil takke dig. Du kan investere i de bæredygtige stofbind her. Hvis du er mere til tamponer, så findes de faktisk også i en bæredygtig version, og dem kan du investere i her.

Kilder: Økofamilien, Naturebaby

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori