© Woman

Woman tester: Fake fregner

Womans Tine har testet, om den hotte tendens holder

16. oktober 2015 af Tine Sandorf

Det er vildt moderne at tegne falske fregner a la Pippi hen over næse og kinder. De kendte gør det – blandt andet havde tv-værten Cecilie Lassen kunstige fregner i et afsnit af ‘Danmarks næste Topmodel’ – og der findes et hav af tutorials, som viser dig, hvordan du skal gribe dine fake fregner an, så de kommer til at se så naturlige ud som muligt.

Vores første tanke her på Woman var, om det overhovedet ville være fedt at rende rundt med falske fregner som en helt almindelig kvinde i den virkelige verden, og derfor besluttede vi os for, at jeg (Tine, redaktionschef på Woman) skulle teste, om tendensen er hot eller not.

Sådan gjorde vi:

Jeg brugte en brun øjenbrynsblyant til at tegne prikkerne, og bagefter duppede jeg med pudder for at blende prikkerne ind i huden, så de blev mere naturlige. Og så tog jeg ellers afsted til fest for at teste looket.

 

Min reaktion:

Først var jeg ret skeptisk ved tanken om at skulle rende rundt med brune prikker i ansigtet en hel aften. Rød læbestift og sort mascara kan jeg forstå meningen med, for det er sager, som blot fremhæver mine træk, men det der med at tilføje helt nye ‘naturlige’ detaljer til mit ansigt var ærligt talt lidt mærkeligt, syntes jeg.

Derfor vidste jeg heller ikke helt, hvordan jeg skulle reagere, da jeg så mit nye look i spejlet for første gang. Jeg havde forventet at se en fjollet Pippi-klon, men faktisk kunne jeg ret godt lide, hvad jeg så. Det så faktisk ret sødt ud, og jeg følte mig som en sommerpige, der var blevet kysset af solen – og hvem vil ikke gerne det? Så jeg må bøje mig og sige, at du ikke kan vide, om det klæder dig, før du har prøvet det.

 

Omverdenens reaktion:

‘Kigger du på mig – eller kigger du på mine fregner?’ Jeg havde virkelig svært ved at lure, om folk, jeg talte med, lagde mærke til forandringen, eller om det bare var, fordi jeg selv var overopmærksom på mit udseende, at jeg følte, folk kiggede mere på mine kinder end i mine øjne.

Så hvorfor ikke bare spørge folk, tænkte jeg, og der var ikke langt fra tanke til handling til et ensformigt billede viste sig: De fleste kunne ikke se noget anderledes ved mig, men syntes, jeg så sød og kær ud. Det gik først op for de fleste, at jeg havde fået fregner, når jeg stak hovedet meget tæt på deres og tegnede en ring om mit ansigt med min finger.

Hmm... Jeg havde regnet med en lidt større reaktion, men på den anden side er det jo også fint, at de ikke med det samme højt og storgrinende udbrød, at de sagtens kunne se, jeg havde klædt mig ud som Pippi.

Det var der nemlig kun én, der sagde: Min kæreste(!), som spurgte, hvorfor jeg havde fået pletter, og mente, at jeg slet ikke lignede mig selv. Men jeg tænker, at han ikke helt forstod konceptet – og måske også er en smule konservativ, når det kommer til makeup. Eller også er han bare den eneste, der tør være helt ærlig over for mig, men det tror jeg nu ikke.

Konklusion:

Jeg blev positivt overrasket – både fordi det rent faktisk klædte mig, men også fordi folk åbenbart syntes, det så naturligt ud, og at jeg så sød ud (og det vil man jo gerne, ik'?). Så er du ikke bange for at lege med dit udseende, og vil du prøve noget nyt, er fregner en god mulighed. Om ikke andet kan du jo prøve det af hjemme på badeværelset i første omgang.