Hjemmelavet bodyscrub med kaffegrums
Få opskriften på din helt egen bodyscrub. © Getty Images

Lav din egen bodyscrub

Vejen til smuk sommerhud starter i dit køkken!

9. februar 2019 af Mette Andrea Boesgaard

En ting er, hvis din hud er bleg og trist i vinterhalvåret – men om sommeren, når din krop skal vises frem i lette toppe, korte skørter og bikini, skal din hud helst stråle. Og du kan sole dig nok så meget, uden at få den rette glød, hvis du ikke husker at skrubbe kroppen. Hemmeligheden til en sund, jævn, holdbar glød er nemlig gemt på bunden af en bodyscrub.

Og nej, det behøver ikke koste alverden! Du kan nemlig selv lave en bodyscrub uden de store udgifter. Kig med her, hvor Woman har været i køkkenet og fundet opskriften på klar sommerhud – nu!

Smuk kvinde med flot hud
Få lækker hud med din helt egen, hjemmelavede bodyscrub. © Getty Images

Derfor skal du skrubbe din hud

En god bodyscrub eksfolierer din hud, så du fjerner gamle, døde hudceller og får en jævn, glat hud. Det giver flot hud i sig selv, og hvis du skal ud i solen, bliver det lettere for dig at tage jævnt i mod farven og holde længere på den. Derudover får din hjemmelavede bodyscrub også gang i blodcirkulationen, og det giver liv til din hud.

Skrub dig i badet to til tre gange om ugen – så opnår du de bedste resultater.

Fordele ved at lave din egen bodyscrub

Den indlysende fordel ved at lave din egen bodyscrub er, at det er billigt – men der er faktisk mange andre gode ting ved at lave en hjemmelavet bodyscrub:

  • Når du laver din egen body scrub kan du selv bestemme, hvor hård eller blid den skal være, og hvordan den skal dufte.
  • Du er fri for overflødige ingredienser som konserveringsmidler, parfume, farvestoffer og parabener.

Så afsti-afsted – ud i køkkenet og lav din egen bodyscrub nu!

Hjemmelavet bodyscrub
En hjemmelavet bodyscrub behøver ikke at indeholde parfume!© Getty Images

Ingredienser til bodyscrub

Du skal bruge to ting til din skrub – noget, der skrubber, og et bindemiddel, der får scrubben til at glide lettere over huden.

Du kan bruge alt til skrubningen lige fra sukker, alle former for salt, brun farin og til kaffegrums. Husk dog på, at salt er ret skrapt mod huden, og det kan svie med små sår og rifter.

Bindemidlet skal være en form for olie – du kan sagtens bruge oliven- eller rapsolie direkte fra køkkenet, men foretrækker du din scrub duftfri, så vælg mandelolie (kan købes i Matas eller på apoteket). 

Hjemmelavet bodyscrub med sukker
Lad din hjemmelavede bodyscrub stå på badeværelset. © Getty Images


Sådan laver du din egen bodyscrub

Bland det i forholdene to spiseskefulde olie til fire spiseskefulde skrubbemiddel. Har du noget til overs, kan det sagtens holde sig en uge i køleskabet.

Tag din skrub med i badet og skrub din krop i små cirkler, indtil du har været rundt over hele din krop. 

Vær forsigtig på dit sarte brystparti, men brug til gengæld gerne lidt ekstra energi på albuer og knæ, der godt kan være lidt tørre og skallende. 

Skyl bodyscrubben af og dup dig tør. Olien lægger en dejlig film på huden, der fugter og plejer. Voila, du er klar til at få solens stråler på din krop!

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide