flotte negle
Få de flotteste negle ved at lave en lækker manicure.© Getty Images

Lav din egen hjemme-manicure

Sådan får du smukke, velplejede negle

13. juni 2018 af Woman

Dine negle lever livet farligt. Dag ud og dag ind bliver de nedsænket i opvaskevand, udsat for vind og vejr og brugt til at lirke ting op med, og resultatet er alt for ofte skøre, tørre, flækkede negle.

Kunne du tænke dig at få neglene tilbage i topform? Så giv dig selv en hjemme-manicure. Det er tager kun 10 minutter, det er selvforkælelse, så det batter og så sætter smukke negle altid prikken over i'et til et gennemført look.

Det skal du bruge til din manicure

Her er de ting, du skal bruge, når du vil lave din hjemme-manicure.

 • En negleklipper
 • En neglefil - vælg en sand- eller glasfil, de er blidest mod neglene
 • En rosenpind
 • Negleolie (mandelolie eller almindelig madolie kan også bruges i en snæver vending) og en lille skål
 • Neglelak, neglelakfjerner og vat eller neglebuffer

Flot manicure
Det er ikke mange ting, du skal bruge, for at lave en flot manicure.© Getty Images

Sådan laver du manicure

Når du har fået fremskaffet tingene til din manicure, er det bare om at komme i gang. Sådan gør du:

 • Start med at vaske hænderne og fjern gammel neglelak, hvis du har lakerede negle – husk at vælge en neglelakfjerner uden acetone. Acetonen gør nemlig dine negle skøre på sigt, så de knækker og flækker lettere.
 • Klip neglene. Brug en negleklipper til at trimme neglene til en længde, du kan lide – alt over ½ centimeter ud over din fingerspids er for langt! Forsøg at klippe dine negle lige over, så du kan file dem i form med din neglefil.
 • Fil neglene. Vælg en facon du kan lide. Manicure-eksperter foreslår, at spidsen af din negl skal afspejle den facon, din negl har ved negleroden, så hvis du har buede negle der, så fil dine neglespidser ovale; har du lige negle ved roden, skal du vælge mere firkantede spidser. Du må gerne file negle i flere retninger, hvis det er lettest for dig, men lad være med at file ned på siden af dine negle – det gør dem svage, så de knækker lettere.
Flot fransk manicure
Du kan også lave fransk manicure.© Getty Images

 • Nu skal du ordne dine neglebånd. Det er det bånd af hud, der sidder langs siderne af neglene. Fyld en lille skål med lunkent vand, kom et par dråber olie (negleolie, mandelolie eller madolie) i vandet og hold neglene i vandet i et par minutter. Har du ikke tålmodighed til at vente, kan du i stedet starte din manicure med at smøre neglebåndene med negleolie og lade det sidde, mens du former neglene med klipper og fil - så er dine neglebånd lige til at arbejde med, når du er færdig. Skub neglebåndene tilbage: Placér rosenpinden med den flade ende mod neglen og skub blidt med din finger. På den måde får du neglene til at se længere og mere elegante ud. Lad være med at klippe neglebåndet eller være voldsomt ved det – hvis det er stædigt, så gem det til næste manicure. Dit neglebånd holder nemlig bakterier ude, og hvis det går i stykker, risikerer du at få infektioner. Hvis dine neglebånd på den anden side vokser helt vildt, kvæler de neglen, så den aldrig vokser.
 • Så skal du pynte neglene. Du kan vælge to ting; At lægge neglelak eller polere neglene.
 • Afslut din manicure med at smøre hænderne ind i en god, fed håndcreme og massér dem.

Vores bedste manicure-tip!

Brug endelig håndcreme og negleolie så tit, du kan komme til det – om ikke andet så i hvert fald hver aften. Så holder dine hænder sig pæne, sunde og velfugtede.

Har du mod på endnu flere hjemmelavede skønhedsprojekter? Så kan du også nemt lave din egen bodyscrub, der hjælper dig med at holde din hud pæn og glat. 

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.