© Scanpix / Iris

Lav din egen skrubbemaske

Skrub dig smuk med ting fra dine køkkenskabe – Woman har fundet 4 gode masker, som du let selv kan lave

27. december 2013 af Rikke Fenger Christensen

Lav din egen skrubbemaske

Hvis du vil holde dit ansigt smukt og fuld af glød, er der kun en vej frem: Du skal skrubbe. Også gerne flere gange om ugen. Og nej, det behøver ikke koste en bondegård, for du kan faktisk finde alle ingredienserne til en god omgang skrub og hudpleje i dit køkken.

Woman har været en tur i køkkenet og fundet frem til fire rigtig gode skrubbemasker, som du nemt selv kan lave - hvis ikke du allerede ligger inde med ingredienserne, er de heldigvis billige at købe!

Derfor skal du bruge en skrubbemaske

Derfor skal du bruge en skrubbemaske

Det er en god idé at forkæle ansigtet med en ansigtsskrub én til to gange om ugen, fordi det sætter gang i blodcirkulationen, fjerner døde hudceller og gør din hud ren, blød og fuld af glød. Dit ansigt er sart i forhold til resten af kroppen, så ikke noget med bare at skrubbe vildt og voldsomt! Det bedste, du kan gøre, er, at skrubbe i cirkelbevægelser, så de døde hudceller nænsomt slibes af. Har du sart hud, så vær ekstra opmærksom på skrubbemasker, der indeholder grove korn, salt og sukker – det er nemlig barske sager, som godt kan skære huden. Undgå grove skrubbecremer, og finder du en opskrift, som indeholder salt eller sukker, kan du erstatte det med havregryn knust i en morter, som er langt mildere!

Din maske skal kun sidde et par minutter, så kan du skylle den af med lunkent vand. Men masken har godt af at sidde i 10-15 minutter, så den kan trænge ordentligt ind i huden. Slut af med en god creme, så du fugter og plejer huden.

Oliemaske til tør hud

Olie og kaffebønner til en skrubbemaske
Mandelolie og kaffegrums er perfekt til dig med tør og trist hud. © Getty Images

Det skal du bruge:

  • Kaffegrums
  • Olie - stort set alle olier kan bruges, men især mandelolie er rigtig god!

Sådan gør du:

Bland lige dele kaffegrums og olie i en skål – husk at bruge afkølet kaffegrums – og massér det ind i ansigtet i et-to minutter. Hvis du står helt af på tanken om kaffe i ansigtet, kan du udskifte kaffegrums med havregryn knust i en morter, som også giver den peelende effekt.

Den er god fordi:

Kaffegrums virker opstrammende og tilfører energi, samtidig med at det nænsomt exfolierer huden. Olien er god, fordi det tilfører masser af fugt til din hud, og gør den blød og fin.

Avocadomaske til fedtet/uren hud

Avocado og citron til en skrubbemaske
Prøv denne kombination med avocado og citron og se mirakler for huden. © Getty Images

Det skal du bruge:

  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1/2 avocado

Sådan gør du:

Pres en smule saft ud af en citron og bland det med halvdelen af en moden avocado, som du har most. De to ingredienser piskes sammen med håndkraft i en skål, og voilá - masken er nu klar til brug.

Den er god fordi:

Citronsaften fungerer som det peelende element i denne skrub på grund af det høje indhold af syre, men faktisk er citroner nærmest et vidundermiddel for fedtet hud. Citronsaft virker rensende på dit ansigt, og fordi det også er antibakterielt, er det især godt mod bumser. Når man skal arbejde med fedtet hud, er det godt, at fjerne fedt med fedt. Avocadoen har et højt fedtindhold, og er derfor rigtig god at bruge. Hvis ikke du ligger inde med en avocado, kan du erstatte den med yoghurt, som er god til fedtet og uren hud, fordi det har en sammentrækkende virkning på huden.

Havregrynsmaske til sart hud

Havregryn til en skrubbemaske
Havregryn kan mere end bare spises til morgenmad. © Getty Images

Det skal du skal bruge:

  • En halv håndfuld havregryn
  • 1 æggeblomme
  • 25 g smør

Sådan gør du:

Knus havregrynene fint i en morter, så de ikke er for skrappe mod din hud. Smelt smørret og lad det køle af, til det er lunkent. Bland havregryn og æggeblomme i smørret og lad blandingen køle helt ned.

Den er god fordi:

Havregrynene virker eksfolierende på huden, så du kommer af med de døde husceller, og æggeblommen giver masser af fugt. Smørret binder blandingen sammen og gør huden blød og lækker.

Bananmaske til alle hudtyper

Hvis du er i tvivl om din hudtype, går du ikke galt i byen med denne maske, uanset om du har normal, tør, sart eller fedtet hud.

Banan, honning og havregryn til en skrubbemaske.
Bananer er god til alle hudtyper. © Getty Images

Det skal du bruge:

  • 1 banan
  • 1 spsk honning
  • 5 spsk smuldrede havregryn

Sådan gør du:

Mos bananen i en skål og tilsæt honning og havregryn. Det hele røres sammen, og hvis masken bliver for hård, kan du tilsætte en smule kogt vand (det skal være kogt for at undgå stygge baktusser).  I stedet for havregryn kan du bruge søde fintmalede mandler, og honning kan erstattes med glycerol, der birker beroligende og fugtgivende.

Den er god fordi:

Havregryn knust i en morter har en slibende effekt, som blidt exfolierer din hud, mens bananen blødgør huden, så den kommer til at føles ligeså lækker som en barnenumse. Samtidig virker banan fugtighedsbevarende og er meget nærende for din hud.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide