Nu kan du bruge et hormonfrit produkt med dokumenteret effekt til eksembehandling: Dexyane MeD fra Ducray.

Lider du også af eksem?

Eksem kan ramme overalt på kroppen og i ansigtet. Bliv klogere på eksemtypen, der især rammer kvinder – og hvad du kan gøre.

7. februar 2018 af Benjamin Native Studio for DUCRAY

Kløe, rødt udslæt, hævelser, skældannelse og bittesmå væskende blærer i ansigtet, på hænderne eller andre steder på kroppen. Kontakteksem er en hudsygdom, der ikke bare rammer huden, men også humøret. Heldigvis er der meget du kan gøre for at forebygge, lindre og behandle hudproblemet. Bliv klogere her:

Derfor opstår kontakteksem

Kontakteksem er en reaktion på noget, som din hud ikke kan tåle. Det kan være kontakt med skrappe husholdningsprodukter, parfume, konserveringsmidler i kosmetik eller nikkel i smykker. Eksemet rammer mest kvinder og er som oftest arbejdsrelateret. De mest risikofyldte brancher er dem, hvor du har med kemikalier at gøre og meget vådt arbejde (som f.eks. i frisørbranchen). 

Kronisk håndeksem udvikles ofte hos de voksne, der tidligere har lidt af eksem – i mere end 80% af tilfældene på grund af kontakteksem. Det viser sig mest på hænderne, men også håndleddene og underarmene. Undlad at give efter for kløen, da det blot kan skade din hud endnu mere.

Dexyane MeD fra Ducray er receptfri eksembehandling og kan bruges alene ved milde eksemudbrud og i kombination med hormoncreme eller som opfølgende behandling. Selvom du selvfølgelig skal gå til lægen, kan du altså her og nu gøre noget ved problemet. 179 kr. for 100 ml. på apoteket.

Sådan behandles kontakteksem

Lægen vil typisk give dig en recept på en hormoncreme (binyrebarkhormon), som fås i forskellige styrker alt efter eksemets art. Du kan, som noget helt nyt, dog også kombinere med Dexyane MeD fra Ducray – hormonfri medicinsk eksembehandling mod bl.a. kontakteksem, som både reducerer udslæt, lindrer kløe samt fugter, beskytter, styrker hudbarrieren og hæmmer bakteriespredning. Det sidste er især vigtigt ved kontakteksem for at undgå en infektion.  

Gode råd til forebyggelse

  • Undgå kontakt med de ting, der kan skabe irritationer (f.eks. øreringe med nikkel).
  • Brug beskyttelseshandsker, når det er nødvendigt (f.eks. i forbindelse med vådt arbejde/rengøring), men ikke i længere tid end nødvendigt.
  • Brug bomuldshandsker under beskyttelseshandskerne, hvis du bruger dem i mere end 10 minutter.
  • Brug varme handsker udenfor om vinteren.
  • Pas på med varm, overdrevet sæbevask af krop og hænder.
  • Smør dig dagligt med en fed og parfumefri fugtighedscreme. 

Kilder: Netdoktor.dk, Sundhed.dk, Videncenterforallergi.dk, bestprac.dk/2017/03/14/livskvalitet-blandt-voksne-eksempatienter-filaggrin-gen-mutationer, Pierre Fabre Dermo-Cosmètique Nordic

Læs mere fra samme kategori