En kvinde lægger øjenskygge på
Sådan lægger du nemt øjenskygge derhjemme som en professionel. © Getty Images

4 gode øjenskygge-teknikker

Det behøver slet ikke at være så svært at lægge øjenskyggen – se bare her

27. september 2018 af Jane Hansen

Hvornår kan du bruge øjenskygge? Altid! Det vil i hvert fald mange make-up-entusiaster mene. Mange kvinder pynter kun øjenlågene, når der er en anledning, og det er faktisk lidt ærgerligt – for det er jo så flot!

En neutral skygge til hverdag giver ikke kun dit ansigt kant, det fremhæver og definerer også dine øjne. Og det bedste er, at det ikke behøver at tage særlig mange minutter at lægge.

Det kan for nogle være lidt af en udfordring at lægge en pæn, jævn øjenskygge – som oven i købet gerne skal være ensartet på begge øjne. Derfor har Woman lavet en guide, så du kan lære fire helt basale teknikker til at lægge den fine øjenskygge – så er det bare op til dig at vælge farve og måske lege lidt med effekterne.

Se bare med her:

1. Let skygge på hele øjenlåget

En kvinde med øjenskygge på hele øjenlåget
Smukt ser det ud med øjenskygge på hele øjenlåget! © Getty Images

Denne teknik er en meget brugt teknik, og den er ikke svær at mestre!

Øjenskyggen falder helt naturligt i øjets naturlige skygger og form, når du lægger den. Alt du behøver, er faktisk bare en enkelt skygge og en bred, blød pensel.

Sådan gør du:
Først lægger du en lys, neutral øjenskygge, der passer til din hudtone på hele øjenlåget og lad globelinjen være den øverste kant i en blød bue. Globelinjen er den linje, der løber på tværs over midten af øjenlåget, som følger øjeæblets runding.

Derefter påfører du den farvede øjenskygge på øjenlåget fra inderste til yderste øjenkrog og op til globelinjen – forestil dig, at øjenskyggen skal have form som en mandel på øjenlåget.

2. Fin linje langs vippekanten

En kvinde med lukkede øjne og øjenskygge langs vippekanten
En fin linje langs vippekanten kan give dig et smukt og dæmpet look. © Getty Images

Hvis du ikke er vant til at gå med øjenskygge, eller blot ønsker en dæmpet, neutral øjen-makeup, er denne øjenskygge-teknik rigtig god for dig. Den tynde linje markerer øjet og giver kant, og så er det en hurtig, enkel måde at lægge din øjenskygge på – og du kan bruge denne teknik både med og uden eyeliner. 

Sådan gør du:
Først lægger du en lys, neutral øjenskygge der passer til din hudtone på hele øjenlåget og op til globelinjen for at skabe et ensartet farve. Her skal du bruge en blød børste, der er lidt større end de små øjenskygge-børster.

Derefter lægger du den mørke skygge langs vippekanten ved øjenlåget. For at sikre en mørk, jævn skygge kan du bruge en skrå børste. Det er vigtigt, at der ikke er nogle hårde kanter – så sørg altid for at skabe en naturlig overgang ved at tone den mørke skygge let op i den lyse med penslen.

3. Mandelformet skygge

En kvinde med mandelformet øjenskygge
Den mandelformede teknik er et hit, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det. © Getty Images

Denne teknik er en klassiker, og den er altid god, hvis der godt lige må være lidt ekstra på øjnene. Du kan selv lege med skyggens farve alt afhængig af anledningen, og hvad du føler dig tilpas med. Skyggen har en super fed effekt, som giver liv til øjet.

Sådan gør du:
Først lægger du en lys, neutral øjenskygge, der passer til din hudtone, på hele øjenlåget og op til globelinjen for at skabe en ensartet farve.

Skab effekten ved at lægge den mørke nuance i en liggende V-form i øjets yderste krog – altså modsat øjenkrogen. Du kan forlænge den ene streg i V’et ved at lægge farven langs globelinjen, for at give øjet mere kant.

Hvis du er i tvivl om, hvilken nuance eller farve der klæder dig, blander du bare skyggerne på din hånd, indtil du rammer den perfekte farve. Det kan være en god ide, at duppe den lyse nuance midt på øjenlåget for at opnå en tydeligere effekt. 

4. Dybe, intense øjne

En kvinde med intens øjenmakeup
Du kan få dybe, intense øjne ved hjælp af den rigtige øjenmakeup. © Getty Images

Denne teknik er rigtig god, hvis du vil give dine øjne mere dybde. For at skabe dybde skal du bruge en mørk øjenskygge, som du lægger i globelinjen. Globelinjen finder du ved, at følge linjen, der løber lige over øjet, som følger øjenæblets runding.

Sådan gør du:
Først lægger du en lys, neutral øjenskygge, der passer til din hudtone på hele øjenlåget og op til globelinjen for at skabe et ensartet farve.

Læg derefter den mørke skygge på med en pensel. Brug en farve der kan ses, så du netop får fremhævet øjnene, så brug gerne en medium- til mørk skygge – og du kan sagtens lege lidt med de mørke farver for et endnu mere intenst look. Det bliver et flot resultat, hvis du lægger øjenskyggen fra den yderste øjenkrog og så ind til den inderste øjenkrog. Hvis du i forvejen har en meget tydelig globelinje, er denne teknik dog ikke den bedste for dig, da det får øjnene til at se endnu dybere ud.

Det er vigtigt, at der ikke er nogle hårde kanter, så sørg altid for at skabe en naturlig overgang ved at tone den mørke skygge let op i den lyse med penslen.

Tip! Du kan med fordel lægge den mørke farve i globelinjen mens øjet er delvist åbent.

3 gode tips til at lægge øjenskygge

1. Guiden gælder al slags øjenskygge
De fire øjenskygge-teknikker er gældende uanset hvilken slags øjenskygge du bruger; pudder, blyant, creme eller mineral-øjenskygger.

2. Undgå, at øjenskyggen drysser
Uanset hvor forsigtig du er under påførslen af øjenskyggen, kan det være svært at undgå, at den drysser ned på dine kinder. Derfor bør du altid komme concealer under øjnene og/eller foundation på kinderne, efter du har lagt øjenskyggen. Alternativt kan du holde noget under, mens du lægger øjenskyggen – det kan for eksempel være en vatrundel, du holder på kinden.

3. Brug en primer – så holder øjenmakeuppen længere
Selv de dyreste og bedste øjenskygger på markedet har en begrænset holdbarhed. Derfor kan du med fordel bruge en primer, inden du lægger øjenskyggen. Primeren sikrer, at øjenskyggen ikke falmer eller sætter sig i linjerne på øjenlåget. Hvis du bruger en hudfarvet primer, bliver øjenskyggens farve dybere.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori